Har Apple-opladere påsat to alvorlige brande?

Kontant på DR sætter fokus på brande, der sandsynligvis er forsaget af Apple-produkter.

iPhone 5 (Foto: Apple)

iPhone 5 (Foto: Apple)

Opladere til elektronik udvikler varme, og hvis de overopheder, kan de potentielt starte en brand, under særlige uheldige forhold.

Netop det sætter Kontant på DR fokus på i et program (3/3 2016). Her beskrives hvordan en familie oplevet, at en Macbook Pro fra 2009 på ganske kort tid kunne sætte ild til en sofa, der gjorde, at huset efterfølgende blev ubeboeligt.

Et andet eksempel kommer fra en iPad Air (udgave fra 2013), der sad tændt i en stikontakt under en seng, uden at oplade. Dette endte med at udløse røgalarmer og brandvæsenet måtte gribe ind.

Brandteknikkere kan ikke i begge tilfælde, overfor DR, med sikkerhed fastslå, at opladerne er skyld i brandene. Ved Macbook-branden kan det ”ikke udelukkes at batteriet i computeren kan være overophedet”.  Og ved iPad Air-branden vurderer teknikkerne, at der ikke kan have været andre årsager end opladeren.

Apple ramt af opladersager

Apple har gennem tiden været i medierne i forhold til brandsager omkring deres produkter. Den hidtil største, og mest omtalte, er fra sommeren 2014. Her tilbagekaldte Apple opladere, der fulgte med iPhone 3GS, iPhone 4 og iPhone 4S. Opladeren har modelnummeret A1300.

A1300-opladeren havde risiko for overophedning, og kunne potentielt bryde i brand.

I januar 2016 blev opladerstikket til Macbook Pro og iPad tilbagekaldt. Her handlede det ikke om selve opladeren, men det aftagelige stik. Der var ikke risiko for overophedning, men for at strømførende dele kunne blottes, fordi selve stikket ikke var af høj nok kvalitet.

Sikkerhedsstyrelsen har tidligere været ude og advare mod opladning af telefoner om natten, men det ser de fleste stort på. 57 procent af danskerne sætter deres mobil til opladning, samtidigt med nathuen trækkes ned over ørerne, har en undersøgelse fra TNS Gallup tidligere dokumenteret.

- Danskerne oplader mobilen om natten

Mere til historien

Hvis du har en oplader til iPhone eller iPad liggende, af den flade type, så kan du på Apples officielle supportside tjekke, om din oplader potentielt er farlig.

HomePod Mini kommer til Danmark

HomePod Mini kommer endelig til Danmark. HomePod Mini er nu på Apples danske webshop.

(mere…)
AirPods Pro 2 er vildt populære

Apple er uden sammenligning markedsleder på det globale marked for trådløse headsets. Apple er tre gange større end Samsung.

(mere…)
Sådan får du livescore på iPhone-låseskærmen

TIP: Er du vild med fodbold eller anden sport, så kan du få livescores på iPhone-låseskærmen. Læs hvordan du bruger Live Activity.

(mere…)
Se dette før du køber Apple Watch Ultra

VIDEO: Apple Watch Ultra er stort og holder strøm langt længere end andre Apple-ure. Se min test af Apple Watch Ultra her.

(mere…)
iOS 16.2 bringer disse nye features med sig

KORT NYT: Apple ventes at sende en større opdatering ud inden jul med flere nye features.

(mere…)
Apple frigiver iOS 16.1.2 opdatering

Apple har frigivet en opdatering, som blandt andet forbedrer pålideligheden af funktionen Crash Detection.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram