Har Apple-opladere påsat to alvorlige brande?

Kontant på DR sætter fokus på brande, der sandsynligvis er forsaget af Apple-produkter.

iPhone 5 (Foto: Apple)

iPhone 5 (Foto: Apple)

Opladere til elektronik udvikler varme, og hvis de overopheder, kan de potentielt starte en brand, under særlige uheldige forhold.

Netop det sætter Kontant på DR fokus på i et program (3/3 2016). Her beskrives hvordan en familie oplevet, at en Macbook Pro fra 2009 på ganske kort tid kunne sætte ild til en sofa, der gjorde, at huset efterfølgende blev ubeboeligt.

Et andet eksempel kommer fra en iPad Air (udgave fra 2013), der sad tændt i en stikontakt under en seng, uden at oplade. Dette endte med at udløse røgalarmer og brandvæsenet måtte gribe ind.

Brandteknikkere kan ikke i begge tilfælde, overfor DR, med sikkerhed fastslå, at opladerne er skyld i brandene. Ved Macbook-branden kan det ”ikke udelukkes at batteriet i computeren kan være overophedet”.  Og ved iPad Air-branden vurderer teknikkerne, at der ikke kan have været andre årsager end opladeren.

Apple ramt af opladersager

Apple har gennem tiden været i medierne i forhold til brandsager omkring deres produkter. Den hidtil største, og mest omtalte, er fra sommeren 2014. Her tilbagekaldte Apple opladere, der fulgte med iPhone 3GS, iPhone 4 og iPhone 4S. Opladeren har modelnummeret A1300.

A1300-opladeren havde risiko for overophedning, og kunne potentielt bryde i brand.

I januar 2016 blev opladerstikket til Macbook Pro og iPad tilbagekaldt. Her handlede det ikke om selve opladeren, men det aftagelige stik. Der var ikke risiko for overophedning, men for at strømførende dele kunne blottes, fordi selve stikket ikke var af høj nok kvalitet.

Sikkerhedsstyrelsen har tidligere været ude og advare mod opladning af telefoner om natten, men det ser de fleste stort på. 57 procent af danskerne sætter deres mobil til opladning, samtidigt med nathuen trækkes ned over ørerne, har en undersøgelse fra TNS Gallup tidligere dokumenteret.

Danskerne oplader mobilen om natten

Mere til historien

Hvis du har en oplader til iPhone eller iPad liggende, af den flade type, så kan du på Apples officielle supportside tjekke, om din oplader potentielt er farlig.

De seneste rygter om kommende iPhone

Bliver 2024 året, hvor Apple kommer med en foldbar iPhone? Eller hvad skal vi forvente af Apples næste iPhone.

(mere…)
iPhone SE (4. generation) får to features fra iPhone 15 Pro

Det er uvist, hvornår Apple er klar med den næste iPhone SE-model. Rygterne svirrer i stor stil og det forlyder den får to features fra iPhone 15 Pro.

(mere…)
Apple Arcade får flere titler op til julen

KORT NYT: Med julen lige om hjørnet, så er der kommet flere spil til Apple Arcade, hvis du har brug for lidt afslapning.

(mere…)
OLED skærme og flere størrelser på vej til iPad

RYGTE: Selvom 2023 ikke er helt slut endnu, så forventes der ikke nogen nyheder til iPad-fronten i år. Det vil både iPad Pro og iPad Air lave om på i 2024.

(mere…)
iMessage kan nu flyde frit til og fra Android-enheder

Ny app har tilsyneladende nedbrudt en mur mellem Apple og Android. Blandt andet med gruppechat på tværs af platformene.

(mere…)
Apple bringer Qi2-opladning til ældre iPhones

Den næste større iOS-opdatering bringer Qi2-opladning til iPhone 13- og iPhone 14-modellerne.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram