Har Apple-opladere påsat to alvorlige brande?

Kontant på DR sætter fokus på brande, der sandsynligvis er forsaget af Apple-produkter.

iPhone 5 (Foto: Apple)

iPhone 5 (Foto: Apple)

Opladere til elektronik udvikler varme, og hvis de overopheder, kan de potentielt starte en brand, under særlige uheldige forhold.

Netop det sætter Kontant på DR fokus på i et program (3/3 2016). Her beskrives hvordan en familie oplevet, at en Macbook Pro fra 2009 på ganske kort tid kunne sætte ild til en sofa, der gjorde, at huset efterfølgende blev ubeboeligt.

Et andet eksempel kommer fra en iPad Air (udgave fra 2013), der sad tændt i en stikontakt under en seng, uden at oplade. Dette endte med at udløse røgalarmer og brandvæsenet måtte gribe ind.

Brandteknikkere kan ikke i begge tilfælde, overfor DR, med sikkerhed fastslå, at opladerne er skyld i brandene. Ved Macbook-branden kan det ”ikke udelukkes at batteriet i computeren kan være overophedet”.  Og ved iPad Air-branden vurderer teknikkerne, at der ikke kan have været andre årsager end opladeren.

Apple ramt af opladersager

Apple har gennem tiden været i medierne i forhold til brandsager omkring deres produkter. Den hidtil største, og mest omtalte, er fra sommeren 2014. Her tilbagekaldte Apple opladere, der fulgte med iPhone 3GS, iPhone 4 og iPhone 4S. Opladeren har modelnummeret A1300.

A1300-opladeren havde risiko for overophedning, og kunne potentielt bryde i brand.

I januar 2016 blev opladerstikket til Macbook Pro og iPad tilbagekaldt. Her handlede det ikke om selve opladeren, men det aftagelige stik. Der var ikke risiko for overophedning, men for at strømførende dele kunne blottes, fordi selve stikket ikke var af høj nok kvalitet.

Sikkerhedsstyrelsen har tidligere været ude og advare mod opladning af telefoner om natten, men det ser de fleste stort på. 57 procent af danskerne sætter deres mobil til opladning, samtidigt med nathuen trækkes ned over ørerne, har en undersøgelse fra TNS Gallup tidligere dokumenteret.

- Danskerne oplader mobilen om natten

Mere til historien

Hvis du har en oplader til iPhone eller iPad liggende, af den flade type, så kan du på Apples officielle supportside tjekke, om din oplader potentielt er farlig.

Mindst én af iPhone 14-modellerne bliver forsinket

Mindst en af de kommende iPhone 14-modeller skulle netop nu være forsinket pga. coronanedlukninger. Det er uvist om det påvirker salgsstarten.

(mere…)
Apples næste præsentation - datoen er klar

Datoen for den næste præsentation fra Apple er netop annonceret. Se tid og dato her.

(mere…)
Disse iPhones forventes at få iOS 16

En ny stor iOS-opdatering er på vej til iPhone. Se her hvilke telefoner, der ventes at blive opdateret til iOS 16.

(mere…)
Lanceringsdatoen for iPhone 14-serien er måske afsløret

RYGTE: Der er længe til, men rygterne svirrer allerede om, hvornår Apple vil annoncere den kommende iPhone 14-serie.

(mere…)
Apple Watch Series 8 – rygter om nyt design

I efteråret kommer Apple Watch Series 8. Rygterne svirrer om, at Apple Watch vil få nyt design.

(mere…)
Mindre opdatering til iPhone

Du kan nu hente iOS 15.5 til iPhone. Der er også opdateringer til iPad, Apple Watch, Apple TV og Mac.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram