Advarsel: Pas på med at lade mobilen om natten

2

Smartphones, tablets og andet bærbart udstyr kan være små brandfælder, hvis når de oplades. Få her gode råd til at undgå de værste fælder.

De fleste danskere oplader formentlig deres smartphones, tablets og eventuelt bærbare computere om natten. Men man skal være forsigtig, for det er ikke ufarligt. Det har en familie fra Kolding erfaret i fjord. Det skriver MetroXpress.dk.

Familien havde, som mange andre også gør, sat en bærbar computer til opladning om natten. Desværre havde de sat den bærbare computer i en lænestol, der altså endte med at sætte lænestolen og sammen med en masse andet inventar i lys lue, da faderen opdagede branden.

Nokia advarer mod Lumia 2520 oplader

Er computere og andet elektronik sat til opladning, mens det er placeret på puder, dyner, sofa, seng eller lænestole, så kan det nemt antænde disse. Dette er også sket flere gange i udlandet.

Derfor advares der også rigtig meget mod uoriginale opladere, som oftest kan købes for en brøkdel af prisen for de originale opladere. Men de billige er desværre også dårligere indeni og kan nemmere bryde i brand. Det har den flere skandinaviske myndigheder, deriblandt danske Sikkerhedsstyrelsen, advaret om. Der er nu også trukket 15 ud af 41 farlige oplader ud af det danske marked.

TIP: Fem råd der giver batteriet længere levetid

– “Men langt fra alle farlige strømforsyninger og opladere bliver fjernet, for vi får ikke kendskab til dem,” siger Dorthe G. Rasmussen, vicekontorchef i Sikkerhedsstyrelsen.

Særligt mange unge mennesker oplader deres telefoner m.m. ved siden af sig i sengen, så de er klar til brug fra morgenstunden, men man skal altså passe på de ikke bliver overophedet, da de så er brandfarlige.

Det er altså særligt de billige uoriginale opladere, som produceres i Kina, der udgør brandfare.

Her er nogle gode råd til, hvordan du sikrer dig bedst muligt.

Gode råd:

– Oplad ikke elektronik i møbler

– Oplad det kun på en plan brandsikker overflade.

– Sluk og fjern laderen, når den ikke lader

– Brug kun originale opladere

– Oplad ikke elektronik om natten

– Læs brugsanvisningen til dit udstyr

– Installer røgalarmer

Mere til historien

Er du iPhone-bruger, så har du måske også problemer med at Facebook-applikationen suger batteriet ud af din telefon? Dette har siden iOS 7.1 været et problem for mange, men du kan her se, hvordan du kan få batteriet til at holde lidt længere.

Læs også:

– Samsung har skiftet opladestik 18 gange

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
2 Kommentarer
Ældste
Nyeste Flest stemmer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer