Advarsel: Pas på med at lade mobilen om natten

Smartphones, tablets og andet bærbart udstyr kan være små brandfælder, hvis når de oplades. Få her gode råd til at undgå de værste fælder.

De fleste danskere oplader formentlig deres smartphones, tablets og eventuelt bærbare computere om natten. Men man skal være forsigtig, for det er ikke ufarligt. Det har en familie fra Kolding erfaret i fjord. Det skriver MetroXpress.dk.

Familien havde, som mange andre også gør, sat en bærbar computer til opladning om natten. Desværre havde de sat den bærbare computer i en lænestol, der altså endte med at sætte lænestolen og sammen med en masse andet inventar i lys lue, da faderen opdagede branden.

- Nokia advarer mod Lumia 2520 oplader

Er computere og andet elektronik sat til opladning, mens det er placeret på puder, dyner, sofa, seng eller lænestole, så kan det nemt antænde disse. Dette er også sket flere gange i udlandet.

Derfor advares der også rigtig meget mod uoriginale opladere, som oftest kan købes for en brøkdel af prisen for de originale opladere. Men de billige er desværre også dårligere indeni og kan nemmere bryde i brand. Det har den flere skandinaviske myndigheder, deriblandt danske Sikkerhedsstyrelsen, advaret om. Der er nu også trukket 15 ud af 41 farlige oplader ud af det danske marked.

- TIP: Fem råd der giver batteriet længere levetid

- “Men langt fra alle farlige strømforsyninger og opladere bliver fjernet, for vi får ikke kendskab til dem,” siger Dorthe G. Rasmussen, vicekontorchef i Sikkerhedsstyrelsen.

Særligt mange unge mennesker oplader deres telefoner m.m. ved siden af sig i sengen, så de er klar til brug fra morgenstunden, men man skal altså passe på de ikke bliver overophedet, da de så er brandfarlige.

Det er altså særligt de billige uoriginale opladere, som produceres i Kina, der udgør brandfare.

Her er nogle gode råd til, hvordan du sikrer dig bedst muligt.

Gode råd:

- Oplad ikke elektronik i møbler

- Oplad det kun på en plan brandsikker overflade.

- Sluk og fjern laderen, når den ikke lader

- Brug kun originale opladere

- Oplad ikke elektronik om natten

- Læs brugsanvisningen til dit udstyr

- Installer røgalarmer

Mere til historien

Er du iPhone-bruger, så har du måske også problemer med at Facebook-applikationen suger batteriet ud af din telefon? Dette har siden iOS 7.1 været et problem for mange, men du kan her se, hvordan du kan få batteriet til at holde lidt længere.

Læs også:

- Samsung har skiftet opladestik 18 gange

Apple er klar til at droppe Lightning-stikket

Apple har netop sagt, at de vil følge reglerne på det europæiske marked, hvilket kan betyde, at vi får en iPhone med USB-C.

(mere…)
Nu skal Apple rette ind – opladecirkus slutter

Et fælles stik til opladning af telefoner er vedtaget i EU. De nye regler gælder også Apple.

(mere…)
Så store batterier har iPhone 14-serien

Det er nu spottet, hvor store batterier den nye iPhone 14-serie kommer med.

(mere…)
iPhone og Android-telefoner kan dele opladere fra 2024

Apple skal indføre USB-C på iPhone, hvis de vil markedsføre og sælge telefonen i de europæiske lande. Meldingen kommer fra Europa Parlamentet.

(mere…)
Apple tester USB-C på iPhone

RYGTE: Lightning-stikket får (måske) snart dødsstødet fra Apple. Tests er angiveligt i gang.

(mere…)
OnePlus 10 på vej med 150 watts opladning

OnePlus har sendt OnePlus 10 Pro på markedet, men ikke en ”OnePlus 10”. Den rygtes nu at være på vej – endda med 150 watts opladning.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram