Facebook bekriger falske profiler og bedragere

0

Facebook holder øje med om nogle forsøger at misbruge dit navn og billede til en falsk konto.

Facebook
Facebook

Op mod hver tiende Facebook profil kan være falsk. Angiveligt har Facebook intet mindre end 170 millioner falske profiler, og måske endda mange flere.

Problemet er ikke som sådan en falsk profil i ny og næ. Problemet er, at falske Facebook ”fans” sælges i tusinder, og dem der står bag lover hurtig levering af mange fans, der endda oplyses til at være rigtige mennesker.

Salg af Facebook fans er en temmelig stor industri, og når man med smart software kan automatisere oprettelsen af profiler, kan det næsten sammenlignes med, at printe sige egne penge.

Selvom Facebook tager forskellige tiltag i brug for at komme ”tomme fans” til livs, så eksisterer de stadig.

TIP: Se de skjulte spil i Facebook Messenger

Advarsel mod bedrag

Senest er Facebook begyndt, som et forsøg, at advare brugerne hvis f.eks. deres profilbillede og navn stjæles og benyttes på en falsk konto, skriver Mashable.

Hvis en bedrager detekteres af Facebooks systemer bliver den rigtige bruger advaret, der får mulighed for at melde den falske profil som værende bedrag, hvorefter Facebooks sikkerhedsteam sletter kontoen.

Du kan også selv rapportere til Facebook hvis du mener en anden konto giver sig ud for at være dig selv. Det sker på siden ”Anmeld en falsk konto”.

TIP: Sådan bestemmer du dine nyheder på Facebook

Mere til historien

Facebook laver løbende nye tiltag. Senest har vi set de nye udtryksfulde ”Synes godt om”-knapper, og i april åbner Instant Articles.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer