Facebook bekriger falske profiler og bedragere

Facebook holder øje med om nogle forsøger at misbruge dit navn og billede til en falsk konto.

Facebook

Facebook

Op mod hver tiende Facebook profil kan være falsk. Angiveligt har Facebook intet mindre end 170 millioner falske profiler, og måske endda mange flere.

Problemet er ikke som sådan en falsk profil i ny og næ. Problemet er, at falske Facebook ”fans” sælges i tusinder, og dem der står bag lover hurtig levering af mange fans, der endda oplyses til at være rigtige mennesker.

Salg af Facebook fans er en temmelig stor industri, og når man med smart software kan automatisere oprettelsen af profiler, kan det næsten sammenlignes med, at printe sige egne penge.

Selvom Facebook tager forskellige tiltag i brug for at komme ”tomme fans” til livs, så eksisterer de stadig.

TIP: Se de skjulte spil i Facebook Messenger

Advarsel mod bedrag

Senest er Facebook begyndt, som et forsøg, at advare brugerne hvis f.eks. deres profilbillede og navn stjæles og benyttes på en falsk konto, skriver Mashable.

Hvis en bedrager detekteres af Facebooks systemer bliver den rigtige bruger advaret, der får mulighed for at melde den falske profil som værende bedrag, hvorefter Facebooks sikkerhedsteam sletter kontoen.

Du kan også selv rapportere til Facebook hvis du mener en anden konto giver sig ud for at være dig selv. Det sker på siden ”Anmeld en falsk konto”.

TIP: Sådan bestemmer du dine nyheder på Facebook

Mere til historien

Facebook laver løbende nye tiltag. Senest har vi set de nye udtryksfulde ”Synes godt om”-knapper, og i april åbner Instant Articles.

Sådan beskytter du din iPhone mod tyveri

GUIDE: Du kan gøre livet meget sværere for tyven, der har hapset din nye iPhone.

(mere…)
Pas nu på dit Apple Pay

Du skal lægge mærke til denne mail, hvis du bruger Apple Pay. Jeg har efterprøvet mailen.

(mere…)
Lader Meta bevidst skadeligt indhold ligge for at tjene penge?

Den danske psykolog Lotte Rubæk vender Metas ekspertgruppe ryggen. Hun frygter ekspertgruppen har givet en legitimitet til Meta.

(mere…)
Snapchat klar med stor ændring: Gem for altid

En stor ændring er på vej. Brugerne vil inden længe få mulighed for, at gemme samtaler for altid.

(mere…)
Der skal kontrol med aldersgrænsen på sociale medier

Regeringen og Medierådet for Børn og Unge mener, at der skal kontrol med børns alder og aldersgrænserne på de sociale medier.

(mere…)
Pas på svindel fra “Skat”

Skal du have penge tilbage eller ej? Årsopgørelsen er på vej som viser dette, men pas på det fører oftest fup og svindelnumre med sig.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram