Sort skærm hos YouSee fra i dag – hvad gør du?

1

YouSee slukker for det analoge signal i dag. Op mod 80.000 gamle fjernsyn er gået i sort.

YouSee logo
YouSee logo

Danmarks største kabel-TV-udbyder, YouSee, har i dag slukket for det analoge signal. Dette har konsekvenser for tusindevis af ældre fjernsyn, som går i sort hvis ikke de har en digital tuner indbygget.

At YouSee slukker for det analoge signal kan være både godt og skidt. Har du et gammelt billedrørsfjernsyn er det skidt, mens du med et nyere fjernsyn kan nyde godt af den sidste analoge rest er væk og alle TV-signalerne, som kommer gennem dit antennekabel er fuldt digitale. Det betyder også, at der kan leveres flere kanaler i en højere kvalitet, samt komme mere hastighed på bredbåndsforbindelserne gennem de samme kabler.

 – TDC: Ny YouSee-boks i slutningen af marts

Fortid for de fleste…

Skiftet fra det analoge til det digitale skete faktisk helt tilbage i 2009, hvor det analoge sendenet blev slukket.

Men YouSee har holdt liv i de analoge kanaler lidt længere end de fleste andre udbydere. Men fra i dag er det altså slut med DR 1, Ramasjang, TV 2, TV 3 og flere andre kanaler, hvis du ser dem analogt. Det skriver DR.dk.

 – YouSee på vej med film og TV- til offline visning

Hvem rammes af sort skærm?

De der kan forvente at blive ramt af sort skærm er YouSee-kunder, som stadigvæk har et billedrørsfjernsyn eller et fladskærmsfjernsyn af ældre dato.

Men du er formentlig klar over det, da YouSee i nogle måneder har vist en rulletekst på DR og TV 2, hvor de har vist en advarsel om, at kanalen er analog og snart vil stoppe med at fungere.

YouSee har tidligere vurderet, at op mod 80.000 fjernsyn, måske endda flere, vil blive ramt.

Hvis du ikke vil ud og investere i et nyt TV, så kan du også klare dig med en DVB-C-boks, som understøtter MPEG4. En sådan boks kan købes for omkring 400 kroner hos de fleste TV-forhandlere. Så det er dermed den mest økonomiske løsning, hvis du ikke i forvejen overvejer nyt TV – enten hjemme, i sommerhuset eller andet.

 – YouSee Play og TDC Play understøtter nu Chromecast

Se YouSee’s instruktionsvideo

Mere til historien

Nogle fjernsyn kan modtage både analogt og digitalt TV-signal, så går skærmen alligevel i sort, så kan det være fordi du er kommet til at indstille de analoge kanaler – selvom fjernsynet altså sagtens kan modtage de digitale. Har du et nyere fjernsyn og du mister kanalerne, så prøv at genindstille disse, som det første du gør.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
1 Kommentar
Ældste
Nyeste Flest stemmer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer