YouSee Play og TDC Play understøtter nu Chromecast

Nu kan du opdatere YouSee Play og TDC Play på iPhone og Android. Chromecast-funktionen er netop implementeret.

YouSee Play Android

YouSeePlay har nu Chromecast indbygget (Foto: MereMobil.dk)

Tilbage i februar, samtidigt med implementeringen af Apple Airplay, lovede TDC, at der inden for et par måneder ville komme understøttelse af Chromecast i TDC og YouSee Play.

Planen holdt ikke helt vand, men med forsinkelse er Chromecast nu indbygget i applikationerne til Android, iPhone og iPad.

Kunder med Chromecast slipper dermed helt for, at skulle bøvle med den håbløse HD-boks der plager YouSee Plus kunderne, men har nu en langt enklere adgang til arkiv, live TV og leje af film/serier. Hos YouSee kan Start Forfra også bruges med Chromecast.

Understøttelsen gælder fra version 4.6.2 på Android og 4.6.4 hvis du er iPhone-bruger.

YouSee og TDC benytter følgende bitrates ved Chromecast-streaming:

– Live tv/web-tv: Højeste kvalitet = 8 Mbit (DR1). Typisk = 4,5 Mbit (øvrige)
– Tv-arkiv: Højeste kvalitet = 8 Mbit (DR1). Typisk = 4,5 Mbit (øvrige)
– Serier: Højeste kvalitet = 8 Mbit. Typisk = 4,5 Mbit
– Film: Højeste kvalitet = 8 Mbit. Typisk = 4,5 Mbit

– ”Vi lancerede tidligere på året AirPlay-understøttelse til Apple-produkter. Med Chromecast får vi nu sluttet cirklen, så stort set alle kan være med, uanset hvilket producentnavn der står på de enheder, der streames fra og til. Det har flere af vores kunder efterspurgt og set frem til,” siger René Brøchner, direktør for YouSee.

TDC slutter sig dermed til en række andre danske tjenesteudbydere. Senest er DR TV applikationen også begyndt at fungere med Chromecast. Netflix og HBO Nordic tilbyder også Chromecast i deres applikation. Det samme er tilfældet med blandt andet TV 2 Play, ViaPlay og Min Bio.

Mere til historien

Chromecast er på kort tid blevet utroligt populær i Danmark, nok særligt på grund af prisen, der gør købsbeslutningen væsentligt lettere, end ved dyrere løsninger. YouSee vurderer, at fem procent af deres kunder har købt en Chromecast dongle.


Avatar

Om John G.

John G. er journalist, mobilekspert og foredragsholder. Han skriver artikler, analyser og anmeldelser til bl.a. Ekstra Bladet og Jyllands-Posten. Du kan også opleve John G. som ekspert i medier som DR, Aftenshowet, Go' Aften Danmark, TV 2 News og DR P3, samt en lang række radioer og udgivelser.