Fyns Politi advarer mod telefonsvindlere

0

Fyns Politi er ude med en advarsel mod telefonsvindlere, som udgiver sig for at være fra Microsoft.

Fyns Politi har i de seneste dage fået flere henvendelser fra borgere, som er blevet ringet op af nogle, der udgiver sig for, at være fra Microsoft. Men der er tale om svindlere, som forsøger at lokke penge fra folk. Det oplyser Fyns Politi i en pressemeddelelse, ifølge Dagens.dk.

Så skulle du modtage et opkald fra en, som påstår at ringe fra Microsoft, så har du al mulig grund til at være på vagt.

 – Er det virkelig Microsoft der ringer?

Personen der ringer vil formentlig forsøge, at forklare dig at Microsofts support er på linjen for at hjælpe med at fjerne en virus på din computer. Alt det kræver er et særligt program, der kan fjerne denne virus. Falder du i, så kan det have store omkostninger – både økonomisk, men også i forhold til dine private data, kreditkortoplysninger og lignende, som computeren indeholder.

– ”Det hele går ud på at narre penge fra folk ved at få dem til at indbetale penge for at slippe af med en påstået virus på deres computer. Svindlerne er dygtige, for det lykkes dem desværre ofte at få folk til at hoppe på limpinden,” siger vicepolitiinspektør Jørgen Andersen fra Fyns Politi.

Jørgen Andersen forklarer også, at disse opringninger kommer fra hele verden – alt lige fra Irland, Columbia, Indien, Norge og endda også Danmark.

– ”Derfor er det vigtigt at understrege, at Microsoft aldrig ringer deres kunder uopfordret op. Microsoft kender godt til svindlen og har flere gange været ude og understrege, at de KUN ringer kunder op efter en forudgående aftale,” siger Jørgen Andersen, der opfordrer til at anmelde svindlen til politiet.

PODCAST: Hvad er myter og fakta om svindelopkald?

Fyns Politi har også modtaget henvendelser fra nogle borgere, der har modtaget fup-opkald fra danske numre, så her kan det være sværere at gennemskue der er tale om fup.

Mere til historien

Generelt skal du altid være påpasselig, hvis du bliver ringet op, modtager mails eller SMS-beskeder fra folk du ikke kender. Og opgiv aldrig personlige oplysninger eller bankoplysninger.

Læs også:

PAS PÅ! Ring ikke tilbage til dette nummer

Din internetadfærd afsløres af browseren

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer