PAS PÅ! Ring ikke tilbage til dette nummer

Nordsjællands Politi har været ude med en advarsel om et makedonsk telefonnummer, der viser sig at være et ”fup-nummer”, som vil narre penge ud af dig.

Advarsel fra Nordsjællands Politi på Facebook

Advarsel fra Nordsjællands Politi på Facebook

Nordsjællands Politi er ude med en advarsel, som opfordrer folk til at være ekstra opmærksomme på opkald fra numre, som de ikke kender.

Generelt er det altid en god idé, at være opmærksom, men opmærksomheden må altså gerne i disse dage være ekstra skærpet, da flere danskere har oplevet opkald fra et makedonsk telefonnummer.

 - ADVARSEL: Tag ikke telefonen hvis dette nummer ringer

- ”Hvis du bliver ringet op af _+389 73 400 031_, skal du ikke ringe tilbage til det. Det er formentlig et telefonnummer, der er dyrt at ringe til, og du kan dermed få trukket et højt beløb fra din telefonregning, hvis du ringer tilbage,” skriver Nordsjællands Politi på Facebook.

 - Advarsel om ny fup-sms

Det koster ikke noget, at besvare opkaldet fra det makedonske telefonnummer, hvis din egen telefon er på dansk mobilnetværk. Dog skulle du få ventemusik i øret. Det oplyser Politiet, der desuden anbefaler man blot lader være at besvare opkaldet.

Mere til historien

Der er ofte en masse svindel på både mobiltelefoner, e-mails, Facebook og andet. Så forsøg altid at holde hovedet koldt, og ikke udlevere dine kortoplysninger eller andet til nogen du ikke kender.

Danskerne sjusker med password - særligt de unge

Cybersikkerhed er vigtigt, men de færreste efterlever dette. En ny undersøgelse viser, at cirka hver anden dansker genbruger passwords på tværs af tjenester.

(mere…)
Grindr har solgt lokationsdata til kommercielt brug

En gammel sag er dukket op til overfladen og afslører, at Grindr-appen har solgt lokationsdata til kommercielt brug.

(mere…)
Advarer mod russisk antivirus

Kaspersky Internet Security kan ikke anbefales, er den kontante melding fra forbrugerorganisation.

(mere…)
Populære Android-apps har opsnappet brugernes data

En række populære apps fra Google Play Store har opsnappet følsomme oplysninger fra brugerne – ulovligt. Du kan se hvilke apps her.

(mere…)
Husker du, at tage backup?

Hvad kan du tåle at miste af dine data og hvornår er din backup opdateret? Læs med og få tips til hvordan du sikrer dine data.

(mere…)
Få et sikkert password på den lette måde

GUIDE: Læs her hvordan du får et sikkert password og beskytter dine onlinekonti og kodeord mod hackere.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
5 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram