Advarsel om ny fup-sms

0

TDC advarer nu kunderne om ny fup-sms, der er i omløb.

Advarsel fra Nordsjællands Politi (Kilde: Nordsjællands Politi)
Advarsel fra Nordsjællands Politi (Kilde: Nordsjællands Politi)

I august var Nordsjællands Politi ude med en advarsel mod en fup-sms, hvor afsenderen udgav sig for at være NemID. Nu følger teleselskabet TDC op med advarslen.

I sms-beskeden beder ”NemID” modtageren om, at gå ind på en hjemmeside og indtaste sine oplysninger, så NemID-kontoen ikke lukkes ned. Men TDC oplyser nu, at afsenderen altså ikke er NemID. Det skriver Newsbreak.dk.

Der er præcis som i advarslen fra august tale om et svindelnummer, hvor kriminelle forsøger at få kreditkort-oplysninger og NemID-nøglekort fra brugeren.

– ”Man skal altid være påpasselig og generelt aldrig udlevere sit nøglekort til nogen som helst. Man skal lige stille sig selv spørgsmålet om, hvorvidt det virkelig kan passe, at man modtager sådan en sms,” siger Povl Damstedt Rasmussen, som er kommunikationsrådgiver hos TDC.

TDC understreger også, at det ikke kun er TDC-kunder, som kan blive ramt af dette svindelnummer og derfor skal alle være opmærksomme på den falske sms-besked.

Har du modtaget og besvaret en lignende sms-besked, så opfordrer Povl Damstedt Rasmussen til, at man hurtigst muligt får sit kreditkort spærret og sagen meldes til politiet.

Mere til historien

Dette spam og fup finder sted både på e-mail, telefonopkald og sms, så derfor skal man altid forsøge at være meget påpasselig hvem man oplyser ens personfølsomme data til. Det gælder både i ”det virkelige liv” og i livet på nettet.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer