Falsk SMS franarrer NemID

Nordsjællands Politi er ude med en advarsel om falske SMS’er, som forsøger at få mobilbrugere til at udlevere deres NemID.

Advarsel fra Nordsjællands Politi (Kilde: Nordsjællands Politi)

Advarsel fra Nordsjællands Politi (Kilde: Nordsjællands Politi)

Tidligere har der været en masse advarsler om falske e-mails, der havnede i danskernes mailbokse i ny og næ, men nu har hackerne/bedragerne i større og større stil også valgt at bruge SMS-beskeder.

Netop nu advarer Nordsjællands Politi om falske SMS’er, der forsøger at lokke modtagerne til at trykke på et link. I SMS-beskeden er der en advarsel om, at ens NemID-kort bliver suspenderet, hvis man ikke uploader et billede af kortet på det link, som er i SMS-beskeden.

- ”Hvis du modtager SMS’en, skal du slette den uden at foretage dig yderligere, da den er et forsøg på at lokke personfølsomme oplysninger ud af dig. Vi har rapporteret linket som spam og håber, I vil fortælle videre til andre, at de skal være opmærksomme på de falske SMS’er,” sådan lyder advarslen ordret fra Nordsjællands Politi.

Advarslen deles også i stor stil, og er i skrivende stund delt små 1.500 gange.

MereMobil.dk opfordrer også folk til, at dele advarslen og generelt være forsigtige med hvad de deler af personfølsomme oplysninger.

Advarsel fra Nordsjællands Politi (Kilde: Nordsjællands Politi)

Advarsel fra Nordsjællands Politi (Kilde: Nordsjællands Politi)

Mere til historien

Der har også tidligere været advarsler ude omkring andre spam-beskeder, hvor de lover eksempelvis gratis Converse sneakers.

Netbanker stopper brug af NemID-nøglekort

NemID-nøglekort er for usikkert og må derfor ikke bruges til at logge på mobilbank og netbank efter den 30. juni 2022. Sådan lyder beskeden fra Finanstilsynet.

(mere…)
Er du bange for et angreb mod dine data?

Hvor bekymret er du for at miste data ved et angreb fra IT-kriminelle?

(mere…)
Danskerne sjusker med password - særligt de unge

Cybersikkerhed er vigtigt, men de færreste efterlever dette. En ny undersøgelse viser, at cirka hver anden dansker genbruger passwords på tværs af tjenester.

(mere…)
Grindr har solgt lokationsdata til kommercielt brug

En gammel sag er dukket op til overfladen og afslører, at Grindr-appen har solgt lokationsdata til kommercielt brug.

(mere…)
Advarer mod russisk antivirus

Kaspersky Internet Security kan ikke anbefales, er den kontante melding fra forbrugerorganisation.

(mere…)
Populære Android-apps har opsnappet brugernes data

En række populære apps fra Google Play Store har opsnappet følsomme oplysninger fra brugerne – ulovligt. Du kan se hvilke apps her.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
1 Kommentar
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram