Falsk SMS franarrer NemID

Nordsjællands Politi er ude med en advarsel om falske SMS’er, som forsøger at få mobilbrugere til at udlevere deres NemID.

Advarsel fra Nordsjællands Politi (Kilde: Nordsjællands Politi)

Advarsel fra Nordsjællands Politi (Kilde: Nordsjællands Politi)

Tidligere har der været en masse advarsler om falske e-mails, der havnede i danskernes mailbokse i ny og næ, men nu har hackerne/bedragerne i større og større stil også valgt at bruge SMS-beskeder.

Netop nu advarer Nordsjællands Politi om falske SMS’er, der forsøger at lokke modtagerne til at trykke på et link. I SMS-beskeden er der en advarsel om, at ens NemID-kort bliver suspenderet, hvis man ikke uploader et billede af kortet på det link, som er i SMS-beskeden.

- ”Hvis du modtager SMS’en, skal du slette den uden at foretage dig yderligere, da den er et forsøg på at lokke personfølsomme oplysninger ud af dig. Vi har rapporteret linket som spam og håber, I vil fortælle videre til andre, at de skal være opmærksomme på de falske SMS’er,” sådan lyder advarslen ordret fra Nordsjællands Politi.

Advarslen deles også i stor stil, og er i skrivende stund delt små 1.500 gange.

MereMobil.dk opfordrer også folk til, at dele advarslen og generelt være forsigtige med hvad de deler af personfølsomme oplysninger.

Advarsel fra Nordsjællands Politi (Kilde: Nordsjællands Politi)

Advarsel fra Nordsjællands Politi (Kilde: Nordsjællands Politi)

Mere til historien

Der har også tidligere været advarsler ude omkring andre spam-beskeder, hvor de lover eksempelvis gratis Converse sneakers.

Datatilsyn advarer mod officielle VM-apps

ADVARSEL: Flere europæiske datatilsyn er klar i ”mählet”. De advarer mod, at man downloader Qatars officielle VM-apps. De udgør privatlivsrisici.

(mere…)
Her er dit password

En ny hitliste viser, hvilke passwords at danskerne anvender. Konklusionen må være, at onlinesikkerheden er i fare.

(mere…)
Mange danskere kan få problemer med nethandel

Med udgangen af oktober skal betalinger på nettet bekræftes med MitID. Det kan give problemer for blandt andet de ældre.

(mere…)
Pas på falske iPhone 14-salgssider

ADVARSEL: Falske sider der lokker med rabat på iPhone 14, hvis du forudbestiller nu, er eksploderet.

(mere…)
Pas på disse apps i Google Play

Sikkerhedsfirmaet Bitdefender har fundet 35 apps i Google Play, som du ikke må downloade. Læs her og bliv klogere på hvad skade de kan gøre.

(mere…)
Apple har udsendt VIGTIG sikkerhedsopdatering

Apple advarer mod en fejl, som gør det muligt for hackere at tage kontrol over dine Apple-enheder. Opdater til nyeste version nu.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
1 Kommentar
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram