Telenor og Telia sætter 856 nye 4G-antenner op i år

0

4G-dækningen bliver mere fintmasket hos Telenor og Telia i 2016. Desuden opdateres en række eksisterende master med ny teknologi.

Mobilmast telemast antenne netværk
Mobilmast i Ebberup på Fyn (Foto: MereMobil.dk)

I 2016 skal Telenor og Telias fælles net, TT-netværket, udvides yderligere på 4G-området. Der planlægges en opdatering med 856 nye 4G-antenner i 2016. En del af disse vil fungere på langtrækkende frekvenser, som er perfekt til dækning af yderområder, hvor afstandene mellem husene er større.

De lavere frekvenser har desuden en bedre gennemtrængningsevne i husene. Derfor vil indendørsdækningen nogle steder også blive bedre.

Ligesom de øvrige operatører benytter TT-netværket også Carrier Aggregation, der kan samle flere datastrømme til én og dermed, via flere spor, forhøje hastigheden hos slutbrugeren. Se web-TV indslaget længere nede i artiklen.

2016 bliver også året hvor selskaberne vil lancere Voice over Wi-Fi, hvor routere inde i bygninger og huse, kan bruges til at foretaget opkald over. Dette er også med til, at give en forbedret dækningsoplevelsen indendørs.

I alt vil Telenor og Telias netværk få udført antennearbejde på 1.277 positioner. Udover de 856 nye mastepositioner vil 421 få foretaget tilretninger og nye teknologier. F.eks. tilføjelse af 4G på en 4G-mast. Telenor har en supportside, hvor du kan følge med i netværksudbygningen.

Telenor: Nu fungerer iPhone til 4G-samtaler

Sådan fungerer Carrier Aggregation

Mere til historien

Fra 1. marts 2016 vil kunderne hos Teleselskabet 3 kunne benytte TT-netværket til 2G og 3G kommunikation i områder hvor 3 har dårlig dækning. Den hidtidige roamingaftale med TDC lukkes dermed ned.

Læs også:
Podcast: Netværk for dummies

Afprøv gratis lyd- og e-bøger

Prøv e- og lydbøger gratis i 40 dage. Klik her.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer