Samsung inviterer til betatest af Marshmallow på Galaxy S6

3

Samsung vil undgå opdateringsbøvl. Galaxy S6 og S6 Edgeejere inviteres til betatest af Android 6.0 Marshmallow.

Samsung Galaxy S6 Edge
Samsung Galaxy S6 Edge (Foto: Samsung)

Samsung er gået meget stille med dørene omkring den forventede opdatering til Android 6.0 Marshmallow på Galaxy S6-serien, men hen over julen kom der et lille pip fra den koreanske storproducent.

På den koreanske presseside lagde Samsung en presseskrivelse ud, hvor de søgte efter betatestere af Android 6.0 på Samsung Galaxy S6 og Galaxy S6 Edge. Så noget kan tyde på, at der er udsigt til en opdatering inden det bliver sommer.

Deltagerne til betatesten blev søgt i Sydkorea, og er begrænset til enheder fra operatørerne KT og LG U+. Umiddelbart er Galaxy S6 Edge+ og Galaxy Note 5 ikke med i testprogrammet.

Ifølge SamMobile har Samsung Netherlands tidligere fortalt, at der aktuelt ingen planer er om et tilsvarende betatestprogram i Europa. Dette blev kort efter ændret, da Samsung åbnede et nyt vindue, hvor de ansøgte efter betatestere i Storbritannien, og de første har nu modtaget beta-opdateringen.

Der rekrutteres ikke længere deltagere, da tilmeldingen er lukket.

Vi må nu forvente, at Android Marshmallow i hvert fald ikke kommer ud til offentligheden før efter en given betaperiode er afsluttet. I videoen herunder kan du se nogle af nyhederne fra den kommnede Marshmallow-update til S6’erne.

Læs testen af Samsung Galaxy S6 og S6 Edge

Marshmallow beta på Galaxy S6 Edge

Store problemer på Galaxy S5

Samsung vil formodentlig med betaprogrammet forsøge at undgå en gentagelse af de massive problemer, som udspandt sig omkring opdateringen af Galaxy S5 fra Android 4.4 KitKat til Android 5.0 Lollipop.

I februar 2015 måtte Samsung med øjeblikkelig virkning stoppe udrulningen af Android 5.0 Lollipop. S5-ejerne klagede over en lang række fejl fra MMS, der ikke kunne sendes eller modtages til overophedning af telefonen, manglede fotos osv. Først i begyndelsen af marts kunne Samsung genoptage opdateringen til Galaxy S5.

Galaxy S5 blev frigivet til salg globalt den 11. april 2014, og der skulle altså gå næsten et år, inden den første store opdatering nåede ud til slutbrugerne.

Android 5.0 Lollipop kom til de første brugere af Nexus-enheder den 12. november 2014. I oktober 2015 kunne de første udvalgte enheder opdateres til Android 6.0 Marshmallow, men ejere af en Samsung topmodel må altså igen vente ganske længe på deres opdatering.

Trods gentagne henvendelser til Samsung Danmark, er det endnu ikke lykkedes, at få en officiel udmelding omkring planerne for Android Marshmallow-opdateringer af S6-serien.

Web-TV: Her er Galaxy S6 Edge+

Mere til historien

Med opdateringen af Galaxy S6’erne til Android Marshmallow følger også en række nyheder til Edge-funktionerne på Edge-modellerne, har SamMobile tidligere rapporteret.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
3 Kommentarer
Ældste
Nyeste Flest stemmer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer