Sådan er Lumia 950 og Lumia 950 XL

Web-TV: Windows 10 Mobile opleves ustabilt på Lumia 950 og 950 XL. Browseren er langsom og app-udvalget dårligt. Derimod er kameraet et lyspunkt. Se med her.

Konkurrent til iOS og Android

Android og iOS er ledende på markedet med Apples platform i spidsen her i Danmark. Mange er enige om, at der mangler et modspil til de to platforme, som aktuelt udgør et duopol. Windows Phone / Windows 10 Mobile har været den mest oplagte til denne opgave, fordi en stor spiller som Microsoft har den fornødne erfaring og økonomiske power der skal til, når andre store spillere skal sættes under pres.

Lumia 950 og Lumia 950 XL med Windows 10 Mobile kunne have været glimrende bud, men når ikke i mål, viser min test af telefonerne.

Lumia 950 har en skærm på 5,2 tommer og vejer 150 gram. På Lumia 950 XL får du 5,7 tommer samt en vægt på 165 gram. Jeg foretrækker 950’eren på grund af den lidt mere kompakte størrelse, og så er det desuden den telefon, som har det flotteste skærmbillede. Derudover er begge smartphones nogenlunde ens på hardwaren.

Test: Læs den store anmeldelse af Lumia 950 og Lumia 950 XL

Windows 10 Mobile er ustabil

Lumia 950 XL

Lumia 950 XL

Windows 10 Mobile indfrier ikke forventningerne i den foreliggende version. På websites oplever jeg langsom indlæsning via Microsoft Edge browseren, der jævneligt skal lukkes helt ned og genstartes, for at fungere nogenlunde fornuftigt.

Generelt opleves systemet, og de applikationer der er tilgængelige, relativt buggy. Facebook Messenger fungerer ikke i nærheden af hvad den gør på iOS og Android, og selv MobilePay virker sjusket. Desværre er disse to eksempler ikke de eneste. Helt generelt er apps til platformen ringe og udvalget af de rigtige apps er ikke tilgængeligt.

Jeg ville uden at tøve vælge en Lumia telefon, hvis app-miljøet var lige så godt som på Android og iOS, men som det er nu, er der alt for mange kompromisser og bøvl til, at jeg kan passe mit firma på tilstrækkelig vis.

Super godt kamera

Heldigvis er der også gode ting ved Lumia 950 og Lumia 950 XL. F.eks. Windows Hello funktionen der kan låse telefonen op med iris-genkendelse, hvilket fungerer vældig godt – selvom det er lidt pudsigt man skal forholdsvis tæt på skærmen, før øjne og ansigt kan genkendes.

Jeg er også rigtigt glad for integrationen af Skype chat i beskeder, selvom man skal passe på ikke utilsigtet at ramme ”opkalds”-knappen når tastaturet skal kaldes frem. Kameraet i telefonen er også godkendt. Her får du i næsten alle situationer nogle rigtigt gode fotos med hjem.

Lumia 950 og 950 XL er også en lille Windows computer. Med Display Dock tilbehøret til omkring 1.000 kroner, kan du køre en ”mini” Windows 10 på en ekstern skærm, redigere dokumenter og sende mails ved brug af mus og tastatur. Desværre er ikke ret mange funktioner og programmer skrevet til udnyttelse af muligheden, der opleves utrolig langsom.

Samlet set ender vi på 3 ud af 6 stjerner.

Mere til historien

Lumia 950 og 950 XL er at finde i butikkerne nu, men på rygtebørsen tales allerede om de næste telefoner. Således er der lækket billeder af en Lumia 850 telefon.

Dette fortæller sælgeren og elbils-ejere ikke

MIN FØRSTE ELBIL: Her er de største hemmeligheder, som jeg sjældent hører bilsælgere og elbils-ejere fortælle om.

(mere…)
Drastisk ændring i Windows

Ejer du en Windows-computer, så skal du forberede dig på nye tider.

(mere…)
Voldsomt stort og fedt – se min test af Apple Watch Ultra 2

TEST: Apple Watch Ultra 2 er virkelig fedt. Se her om du har brug for den nyeste model.

(mere…)
Salget af Xbox-konsoller er i frit fald

Xbox-konsoller kan måske forsvinde helt ud af markedet. Sådan lyder meldingen fra spil-analytiker.

(mere…)
Min mening om Xiaomi 14

VIDEO: Xiaomi 14 er på papiret en spændende topmodel-smartphone med Leica-kamera. Desværre er den for dyr og ikke så god som konkurrenterne.

(mere…)
M3 MacBook Air test | en lækker lille opgradering

TEST: Forvent ikke en revolution i MacBook Air M3. Forvent en lækker lille, og dyr, opgradering. Læs min MacBook Air test her.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
16 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram