Forbrugerombudsmanden har politianmeldt Telenor

Hvis en virksomhed sætter en annonce i en avis, tv eller på internettet med et produkt, så skal de oplyse mindsteprisen, dette har Telenor glemt og er derfor blevet politianmeldt af Forbrugerombudsmanden.

Telenor logo

Telenor (Foto: MereMobil.dk)

Telenor er blevet politianmeldt af Forbrugerombudsmanden, da de har forbrudt sig mod markedsføringsloven. Det skriver DR.dk.

Denne politianmeldelse skyldes, at Telenor i april/maj måned reklamerede for en telefon, men altså havde glemt at oplyse om den samlede pris for hele bindingsperioden. Der er derfor tale om vildledning af forbrugerne.

 - Telenor lancerer 4G+ med 300 Mbit/s

- ”Forbrugeren kan ikke se, om det her er et dårligere eller bedre tilbud i forhold til en anden tilsvarende annonce for en mobiltelefon,” siger Bendikte Havskov Hansen, kontorchef hos Forbrugerombudsmanden.

De manglende oplysninger skyldtes ifølge Telenor en teknisk fejl, der altså betød mindsteprisen manglede på tablet- og mobilversionen af reklamen, dog fremgik den korrekt i andet markedsføringsmateriale.

- ”Man kan ikke sige så meget andet, end at der er begået en fejl - og det er der. Og så er der ikke så meget at gøre, end at rette sig ind efter det. Det må ikke ske, men det er sket. Når man har med mennesker og teknik at gøre, er der en vis risiko for, at der kan ske fejl,” siger Tom Lehn-Christiansen, pressechef i Telenor.

 - Baggrund: Hvilken hastighed må teleselskaberne markedsføre?

Telenor har erkendt fejlen og er ikke det eneste store teleselskab, som er blevet politianmeldt for overtrædelse af markedsføringsloven. Gennem de seneste tre år har stort set alle teleselskaber været politianmeldt, hvilket har kostet bøder fra 10.000 og op til nogle hundrede tusinde kroner.

Mere til historien

Reklamen der har bragt Telenor i problemer var for Samsungs topmodel, Galaxy S6 Edge samt et tilhørende abonnement på seks måneder, der kørte i perioden 8. april til 13. maj 2015.

Læs også:

- Telmore er blevet politianmeldt

Kan 3 overhale Telenor?

3 har slået Telia, men kan de presse sig foran Telenor? Ja, siger en teleanalytiker.

(mere…)
Telenor og Telia udvider 5G-nettet

Udrulningen af 5G forsætter og 3G lukkes. Her er seneste nyt om Telenor og Telias netværk.

(mere…)
Telia og Telenor siger farvel til 3G

Telia og Telenor siger endegyldigt farvel til 3G-netværket i slutningen af sommeren 2022. I stedet sættes der tempo på 5G-udrulning og opgradering.

(mere…)
Dansk mobilnetværk offer for hackerangreb

Cyberkriminelle har haft adgang til data på en server hos et stort dansk mobilnetværk.

(mere…)
Telenor vil beskytte brugerne bedre

Mange danskere har samme password til flere forskellige tjenester, hvilket gør dem mere sårbare. Telenors kunder får nu en hjælpende hånd.

(mere…)
1 ud af 3 ved ikke det er ulovligt

En ny undersøgelse fra Kantar Gallup viser, at hver tredje dansker ikke ved det er ulovligt at have mobilen i hånden, når man cykler.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram