Telenor lancerer 4G+ med 300 Mbit/s

0

Telenor opgrader nu til 4G+ med downloadhastigheder på op til 300 Mbit/s

Telenor Frederikskaj domicil logo
Telenors domicil på Frederikskaj i København (Foto: Lars Nybøll)

Telenor er i øjeblikket i gang med at opgradere 430 mobilmaster til 4G+, som betyder downloadhastigheder på op til 300 Mbit/s, til de heldige kunder, der har en kompatibel smartphone. Det skriver selskabet i en pressemeddelelse.

4G+ er marketingbetegnelsen for den teknikken Carrier Aggregation. Med Carrier Aggreation kan teleselskaberne bundle flere frekvensbånd sammen til ét stort frekvensbånd, og derved hæve den maksimale downloadhastighed på 4G-nettet.

I første omgang er det kun Telenors kunder i København, Aalborg, Odense, Aarhus og Roskilde som får adgang til de højere datahastigheder

– ”Vi starter med at opgradere til 4G+ i de største byer, fordi det er dér, kapaciteten i mobilnettet er mest under pres. Måned for måned stiger kundernes brug af mobildata, fordi flere og flere får smartphones, som bruges flittigt til mails og nyheder med, når de er på farten, men i stigende grad også til at se tv og video, som lægger beslag på meget kapacitet i mobilnettet.
Med 4G+ lægger vi billedligt talt et ekstra spor på den digitale motorvej de steder, hvor det trækker op til kødannelse, fordi mange bruger deres smartphones på samme tid,” siger Telenors netværksdirektør Peter Nødbak.

Ifølge Telenor er planen, at 100 master er opgraderet inden udgangen af 2015, og i første kvartal 2016 følger så 330 master mere. De master som opgraderes kører på 1800 eller 2600 MHz frekvensen, som er de frekvenser der fortrinsvis benyttes i byområder. En komplet oversigt over alle masternes placering kan ses i Telenors pressemeddelelse.

Både 3 og TDC har også 4G+ i forskellige udgaver. TDC er oppe på 400 Mbit/s for det udstyr der understøtter 3CA mens teleselskabet 3 kører 2CA i en langsommere version end Telenor.

TDC presser netværket op på 400 Mbit/s

Smartphones der understøtter 2CA

Oversigt over smartphones der understøttet 2CA (kilde Telenor)
Oversigt over smartphones der understøttet 2CA (kilde Telenor)

Mere til historien

Alle tre store danske mobilnetvæk benytter Carrier Aggregation, da det er en essentiel 4G teknologi til at sikre mere kapacitet og højere hastigheder.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer