TDC presser netværket op på 400 Mbit/s

TDC tilbyder nu mobile smartphone-hastigheder på over 400 Mbit/s, men aktuelt understøtter ingen telefoner hastigheden.

Som det første mobilselskab i Danmark tilbyder TDC downloadhastigheder på over 400 Mbit/s via mobilnettet. Den høje hastighed bliver leveret via Triple Carrier Aggregation (3CA), som gør det muligt, at koble tre frekvensbånd sammen til ét logisk frekvensbånd. Derved kan TDC teoretisk tilbyde hastigheder på 3 x 150 Mbit/s til kompatible enheder.

TDC udskifter mobilmaster (Foto: TDC)

TDC udskifter mobilmaster (Foto: TDC)

TDC lancerede allerede i juni måned LTE-advanced – eller 4G,+ som de fleste teleselskaber markedsfører den nye carrier aggregation teknologi under. ”Plusset” er tilføjet fordi, man med Carrier Aggreagation udnytter flere frekvensbånd på samme tid, og dermed kan flerdoble den teoretiske hastighed i nettet.

TDC oplyser, at 4G+ kører på omkring 1.500 mobilmaster på TDC mobilnetværk – af disse er det i øjeblikket kun 400 som er opgraderet til Triple Carrier Aggregation.

I første omgang er det primært i de store danske byer TDC opgrader med Triple Carrier Aggregation.

4G+ rykker

Endnu er der ingen telefoner i markedet som understøtter Triple Carrier Aggregation, men som med al anden mobilteknologi, så er det blot et spørgsmål om tid, før 3CA bliver standard på de nyeste smartphones.

– TDC kører nu 300 mbit/s på 4G – er din mobil klar?

Ifølge TDC er de højere hastigheder dog ikke den eneste grund til udbygningen af mobilnetværket.

– “Hastigheden er selvfølgelig en vigtig parameter for både mobilkunder og mobiloperatører. Men der er også et element af fremtidssikring i hele tiden at være på forkant,” fortæller Peter Schleidt, koncerndirektør i TDC Operations og forsætter:

– “At vi allerede nu har 4G+ på ca. 1.500 master betyder alverden for kapaciteten i netværket. Kapaciteten i mobilnettet er måske ikke presset i dag eller i morgen. Men med det stigende dataforbrug, er kapaciteten måske presset i overmorgen. Og dér skal vi konstant være på forkant.”

Sådan fungerer Carrier Aggregation

TDC er ikke de eneste der lægger flere frekvensbånd sammen. Telenor kører med to sammenlagte, hvilket i deres netværk giver 300 Mbit/s (teoretisk). Teleselskabet 3 bruger også to sammenlagte bånd, men her gives der kun 150 Mbit/s, fordi 3 har nogle knapt så brede frekvenser som konkurrenterne. 3 kører lige nu CA i 30 procent af 4G-netværket.

Herunder kan du se et web-TV indslag, hvor vi går tæt på, hvordan Carrier Aggregation fungerer.

Baggrund: Sådan fungerer Carrier Aggregation

Mere til historien

Det er Huawei som leverer udstyret til TDC mobilnetværket, og der har været arbejdet på carrier aggregation udvidelsen det sidste års tid.

Er TDC’s 10 Gbit/s forbindelse til private nødvendigt?

KOMMENTAR: Nu bliver jeg småsur! 10 Gbit/s er unødvendigt og udbyderen ikke fortæller kunderne hele historien om deres forbindelse.

(mere…)
Huawei har succes på elbilmarkedet

Samarbejdet mellem Seres og Huawei går rigtig godt og de sælger biler som aldrig før på det kinesiske marked.

(mere…)
Lukningen af fastnettet i Danmark starter til årsskiftet

TDC Net trækker ved årsskiftet de første stik til fastnettet i Danmark.

(mere…)
Huawei overhaler Samsung på foldbare smartphones

Samsung havde førstepladsen i 4. kvartal på markedet for foldbare smartphones, men det ligner at Huawei overhaler i 1. kvartal.

(mere…)
Teleselskaber lægger op til megafusion

De danske teleselskaber står foran store investeringer i forsyningssikkerhed og kritisk infrastruktur, mener topchef.

(mere…)
Mobilmaster spår om antallet af danskere på Christiansborg Slotsplads

I går fik Danmark en ny regent og mobilmasterne har hjulpet med, at finde antallet af danskere, der var mødt op på Christiansborg Slotsplads.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
7 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram