Folketinget ramt af hacker angreb

1

Det danske folketing, er under stærk beskyttelse, ikke kun i den virkelige verden, men også på internettet, ikke desto mindre har Folketingets hjemmeside, været udsat for hacker angreb de seneste dage.

Det er nu igen muligt at tilgå Folketingets hjemmeside.
Det er nu igen muligt at tilgå Folketingets hjemmeside.

Man kan beskytte sig mod meget, men Folketinget må nu erkende, at det trods alt ikke er alt, man kan beskytte sig imod. Således blev Folketingets hjemmeside, ft.dk, udsat for et hacker angreb i fredags og igen mandag morgen, var den gal.

– “Folketingets hjemmeside blev mandag morgen ramt af et nyt hackerangreb efter samme mønster som det, der fandt sted fredag den 11. december.” Det melder Folketingets Administration ifølge DR.

Hacker angrebene, der alle kan spores til udlandet, er af typen denial of service angreb også kendt som DDoS angreb og betyder i praksis, at hackerne overbelaster folketingets hjemmeside med forespørgsler, hvilket resulterer i at hjemmesiden, i sidste ende, bukker under for presset og bliver utilgængelig. Folketingets Administration, er sammen med deres internetudbyder Telia, opmærksomme på problemet.

– “Sammen med Telia følger Folketingets Administration situationen nøje og åbner op igen for den fulde adgang, når de fjendtlige opkald er taget af,” lyder det videre fra Folketingets Administration.

Det vides på nuværende tidspunkt ikke hvorfor, at det netop er Folketingets hjemmeside, der er under angreb, men noget kunne tyde på at de fjendtlige opkald, som omtales i meddelelsen fra Folketinget, allerede nu er aftaget og at situationen igen er under kontrol, det er i hvert fald igen muligt at tilgå hjemmesiden ft.dk

Mere til historien

På trods af den store sikkerhed, som Folketinget er underlagt, er det stadig muligt at komme på rundvisning i Christiansborgs gange og lokaler, endda direkte fra sofaen, takket være Google Maps og deres Street View tjeneste.

Læs også:

Tag på virtuelt Folketings-besøg fra sofaen

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
1 Kommentar
Ældste
Nyeste Flest stemmer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer