Sådan klarede mobilnettet stormen Gorm

Udstyr i nogle af de høje mobilmaster blev rusket godt og grundigt af Gorm, som satte teknikkerne hos teleselskaberne på ekstra arbejde.

Følger fra stormen Gorm (Foto: Brandvæsener i DK)

Følger fra stormen Gorm (Foto: Brandvæsener i DK)

Stormen Gorm, som passerede landet søndag aften og nat, påvirkede også mobilbrugerne. Gorm trak ikke ligefrem et uopretteligt spor af ødelæggelse efter sig, men alligevel blev en række danskeres kommunikation påvirket.

TDC meddeler, at mobilnettet helt generelt er bygget til at kunne klare den stride blæst. Derfor gik det da heller ikke så galt, da Gorm stormede forbi. Omkring 30 mobilsites i Jylland havde strømudfald.

– ”Det er selvfølgelig en sjat og til irritation for folk i området omkring masten. Men det er en lille del, når det samlede netværk består af omkring 3.400 mobilsites. Der kan dog altid oven på et uvejr dukke noget op i takt med, at folk står op og tager deres mobiltelefoner i brug,” fortæller Povl Damstedt Rasmussen fra TDCs kommunikationsafdeling til MereMobil.dk.

Denne mobilmast tog 15 år at opføre

Heller ikke Telia- og Telenors fælles netværk gik helt fri.

– ”Der er sporadiske forstyrrelser over hele landet, som primært skyldes, at vinden har rykket på udstyret, og i nogle tilfælde har strømafbrydelser også skabt problemer. Vi arbejder på fuldt tryk for at få netværket tilbage i normal tilstand,” siger David Engstrøm, pressechef i Telia.

Ud af  cirka 4.000 master har maksimalt 60 været ude af drift på én gang, som følge af stormen, lyder det fra Telenor.

Her har der desuden været en fejl på en central i Kolding, som har påvirket kunderne hos Telenor på Fyn samt i Midt- og Sønderjylland mellem klokken 5.19 og 6.22 i morges. Centralfejlen i Kolding, som ramte 2G kommunikation, har ikke haft noget med stormen at gøre – blot et uheldigt sammentræf. Det oplyser Telenor.

Teleselskabet 3’s netværk har også mærket den kraftige blæst.

– “Vi har haft driftsforstyrrelser på følgende 11 sites pga antenner, der er kommet ud af kurs: i Tisvildeleje, i Pårup og på Lillehøjvej i Silkeborg, på Sydgårdsvej og Gammel Kirkevej i Brøndby, på Gyvelvej i Glostrup, på Avedøre Tværvej i Avedøre, i Vejby Strand, på Udbyhøjvej i Randers, i Ny Hammersholt og i Havnstrup i Herning,” lyder det fra Hanne Damgaard i 3.

Teknikerne er ved at genetablere forbindelsen på de berørte master.

Mobilmaster i Los Angeles skal jordskælvssikres

Mere til historien

Gorm var kraftigst syd for Kattegat og i Nordvestsjælland. Et par vejrstationer har målt fuld orkan i middelvinden. Desuden var der vindstød på op til 45 m/s. Det fortæller Mogens Rønnebæk til Ekstra Bladet. Orkan betyder middelvinde på 32,6 meter i sekundet.

Læs også:
Gode råd til bedre mobildækning
Sådan gav stormen Bodil problemer for mobilnettet

Hvilken smartphone har en god antenne og giver bedst dækning?

BAGGRUND: Hvilken telefon har den bedste antenne og leverer bedst dækning på data og tale?

(mere…)
3 er overraskende gode

Ikke så ringe endda, viser en ny netværksrapport.

(mere…)
3 har verdens højeste upload 

Ny analyse fra netværksanalyseselskabet Opensignal viser, at danske 3 har verdens højeste uploadhastighed.

(mere…)
3-direktør: Danmark har kun brug for to mobilnetværk

Tre landsdækkende mobilnetværk til 5,8 millioner mobilkunder er for meget, mener 3’s direktør.

(mere…)
5G har rundet skarpt hjørne hos 3 i Danmark

Data via en 5G-dataforbindelse er nu mere almindeligt end data via 3G, viser tal fra 3’s netværk.

(mere…)
Stabilt mobilnetværk er det vigtigste

Mobilbrugerne går ikke længere efter den skarpeste pris, men i højere grad efter et stabilt mobilnetværk. Det viser en ny undersøgelse.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram