Sådan klarede mobilnettet stormen Gorm

Udstyr i nogle af de høje mobilmaster blev rusket godt og grundigt af Gorm, som satte teknikkerne hos teleselskaberne på ekstra arbejde.

Følger fra stormen Gorm (Foto: Brandvæsener i DK)

Følger fra stormen Gorm (Foto: Brandvæsener i DK)

Stormen Gorm, som passerede landet søndag aften og nat, påvirkede også mobilbrugerne. Gorm trak ikke ligefrem et uopretteligt spor af ødelæggelse efter sig, men alligevel blev en række danskeres kommunikation påvirket.

TDC meddeler, at mobilnettet helt generelt er bygget til at kunne klare den stride blæst. Derfor gik det da heller ikke så galt, da Gorm stormede forbi. Omkring 30 mobilsites i Jylland havde strømudfald.

- ”Det er selvfølgelig en sjat og til irritation for folk i området omkring masten. Men det er en lille del, når det samlede netværk består af omkring 3.400 mobilsites. Der kan dog altid oven på et uvejr dukke noget op i takt med, at folk står op og tager deres mobiltelefoner i brug,” fortæller Povl Damstedt Rasmussen fra TDCs kommunikationsafdeling til MereMobil.dk.

- Denne mobilmast tog 15 år at opføre

Heller ikke Telia- og Telenors fælles netværk gik helt fri.

- ”Der er sporadiske forstyrrelser over hele landet, som primært skyldes, at vinden har rykket på udstyret, og i nogle tilfælde har strømafbrydelser også skabt problemer. Vi arbejder på fuldt tryk for at få netværket tilbage i normal tilstand,” siger David Engstrøm, pressechef i Telia.

Ud af  cirka 4.000 master har maksimalt 60 været ude af drift på én gang, som følge af stormen, lyder det fra Telenor.

Her har der desuden været en fejl på en central i Kolding, som har påvirket kunderne hos Telenor på Fyn samt i Midt- og Sønderjylland mellem klokken 5.19 og 6.22 i morges. Centralfejlen i Kolding, som ramte 2G kommunikation, har ikke haft noget med stormen at gøre – blot et uheldigt sammentræf. Det oplyser Telenor.

Teleselskabet 3's netværk har også mærket den kraftige blæst.

- "Vi har haft driftsforstyrrelser på følgende 11 sites pga antenner, der er kommet ud af kurs: i Tisvildeleje, i Pårup og på Lillehøjvej i Silkeborg, på Sydgårdsvej og Gammel Kirkevej i Brøndby, på Gyvelvej i Glostrup, på Avedøre Tværvej i Avedøre, i Vejby Strand, på Udbyhøjvej i Randers, i Ny Hammersholt og i Havnstrup i Herning," lyder det fra Hanne Damgaard i 3.

Teknikerne er ved at genetablere forbindelsen på de berørte master.

- Mobilmaster i Los Angeles skal jordskælvssikres

Mere til historien

Gorm var kraftigst syd for Kattegat og i Nordvestsjælland. Et par vejrstationer har målt fuld orkan i middelvinden. Desuden var der vindstød på op til 45 m/s. Det fortæller Mogens Rønnebæk til Ekstra Bladet. Orkan betyder middelvinde på 32,6 meter i sekundet.

Læs også:
- Gode råd til bedre mobildækning
- Sådan gav stormen Bodil problemer for mobilnettet

Her Danmarks bedste og dårligste mobilnet

TDC har det bedste mobilnet i Danmark, mens teleselskabet 3 overrasker positivt. Telia skraber bunden på flere parametre.

(mere…)
Telenor og Telia udvider 5G-nettet

Udrulningen af 5G forsætter og 3G lukkes. Her er seneste nyt om Telenor og Telias netværk.

(mere…)
5G-status for 3's kunder - så langt er 3

OVERBLIK: 5G-udrulningen hos 3 er bagefter tidsplanen, men det er ventetiden værd. Få en stor status på 3's 5G-planer.

(mere…)
Status på 5G-udrulningen hos Telenor og Telia

De første sites med 5G er nu online på TT-neværket. Det er ikke kun storbyerne, der har fået 5G, viser vores gennemgang.

(mere…)
Skal øboere have statsstøttet fibernet?

DEBAT: Skal øboere har statsstøtte til bredbånd, når de allerede har mulighed for hurtig internet?

(mere…)
God mobildækning og stabilt bredbånd blev vigtigere end prisen

Stabilt bredbånd og et godt mobilnet var førsteprioritet for mange under pandemien. Prisen kom i baggrunden, viser en ny undersøgelse.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram