E-bøger hitter på biblioteket

Udlånet af e-bøger er fordoblet i år og runder mere end en million.

ibooks_readBibliotekernes udlånsportal, eReolen, har på ét år fordoblet antallet af udlånte e-bøger. Sidste år blev der lånt 598.168 e-bøger via eReolen og forudsigelsen for 2015 lyder på 1.161.306 udlån af e-bøger. Det skriver DR.dk.

Så det ser ud til danskerne for alvor har taget den digitale skærm til sig – også når der skal læses skøn- eller faglitteratur.

 – Smartphones spiser andre tech-produkter

– ”Vi oplever en meget stor interesse. Lige i disse dage der runder vi en million lånte e-bøger i 2015, og det er vi selvfølgelig meget begejstrede over,” siger Jakob Heide Petersen, formand for eReolen og chef for Københavns hovedbibliotek.

Det er gratis for lånerne at downloade op til tre e-bøger per måned. Bibliotekerne betaler så en fast pris på mellem 10 og 14 kroner, hver gang en bog streames. Disse penge går så til forlag og forfattere.

Storytel – streamingtjeneste af lydbøger

Bøgerne kan så læses på både smartphones og tablets.

Der er fortsat lang vej op til udlånet af de ”gammeldags” papir-bøger, som sidste år blev udlånt mere end 27 millioner gange.

Mere til historien

Der findes også streamingtjenester til læsning af diverse bøger – Mofibo og StoryTel, hvor man for et månedligt abonnement kan læse eller høre alle de bøger man lyster.

Læs også
PODCAST: Afliver iPad’en fysiske bøger?

Spotify klar med lydbøger i udvalgte lande

Spotify har netop fortalt, at abonnenter nu også kan lytte til lydbøger. Mere end 150.000 bogtitler er på vej. Hvor er Danmark?

(mere…)
Ubegrænset lytning i Chapter forsvinder hos Telmore

Chapter lukker for ubegrænset lytning hos Telmore Play-kunderne.

(mere…)
Maneno – test af en læseapp for hele familien

ANMELDELSE: Vi har testet læseappen, Maneno, som motiverer børnene til læsning - både digitalt og i analoge bøger. Udvalget er stort, men er abonnementet pengene værd?

(mere…)
Nyd efteråret med gratis prøveperioder på lyd- og e-bøger

Efterårsvejret raser og blæst og regn er godt læsevejr med lyd- og e-bøger. Tjek de gratis prøveperioder før du binder dig.

(mere…)
Næsten hver fjerde dansker abonnerer på e-bøger

Coronapandemien og nedlukningerne har været gjort danskernes læsevaner mere digitale. Hver fjerde dansker abonnerer på en e-bogstjeneste.

(mere…)
CBB Mobil giver 3 måneders gratis Mofibo

Elsker du lyd- eller e-bøger, har CBB Mobil måske det rette for dig. Netop nu kan du få 3 måneders gratis adgang til Mofibo.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram