E-bøger hitter på biblioteket

0

Udlånet af e-bøger er fordoblet i år og runder mere end en million.

ibooks_readBibliotekernes udlånsportal, eReolen, har på ét år fordoblet antallet af udlånte e-bøger. Sidste år blev der lånt 598.168 e-bøger via eReolen og forudsigelsen for 2015 lyder på 1.161.306 udlån af e-bøger. Det skriver DR.dk.

Så det ser ud til danskerne for alvor har taget den digitale skærm til sig – også når der skal læses skøn- eller faglitteratur.

 – Smartphones spiser andre tech-produkter

– ”Vi oplever en meget stor interesse. Lige i disse dage der runder vi en million lånte e-bøger i 2015, og det er vi selvfølgelig meget begejstrede over,” siger Jakob Heide Petersen, formand for eReolen og chef for Københavns hovedbibliotek.

Det er gratis for lånerne at downloade op til tre e-bøger per måned. Bibliotekerne betaler så en fast pris på mellem 10 og 14 kroner, hver gang en bog streames. Disse penge går så til forlag og forfattere.

Storytel – streamingtjeneste af lydbøger

Bøgerne kan så læses på både smartphones og tablets.

Der er fortsat lang vej op til udlånet af de ”gammeldags” papir-bøger, som sidste år blev udlånt mere end 27 millioner gange.

Mere til historien

Der findes også streamingtjenester til læsning af diverse bøger – Mofibo og StoryTel, hvor man for et månedligt abonnement kan læse eller høre alle de bøger man lyster.

Læs også
PODCAST: Afliver iPad’en fysiske bøger?

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer