Storytel – verdens første streamingtjeneste af lydbøger

1

Du kan for et fast beløb hver måned, lytte til et ubegrænset antal lydbøger på din smartphone. Præcis ligesom du lytter til musik via Spotify.

Storytel er en dansk lydbogs tjeneste, der streamer lydbøger ud til danskerne.
Storytel er en dansk lydbogs tjeneste, der streamer lydbøger ud til danskerne.

Storytel er startet i Sverige tilbage i 2005, og har siden dengang oplevet en fordobling i væksten fra år til år. Der er de seneste seks år lyttet til mere end en million lydbøger.

Der er heller ikke rigtigt nogen tvivl om, at Storytel i Sverige er defacto standard på lydbøger. Nu er Storytel klar til det danske marked, i samarbejde med forlaget Gyldendal.

Storytel Danmark er også den eneste streamingtjeneste af lydbøger på det danske marked.

Frem til 2008 skulle man på biblioteket for, at få fat i en lydbog i Danmark. Siden dengang er markedet dog blevet mere kommercielt, og der har været en årlig fordobling i salget af digitale bogudgivelser.

Sådan fungerer Storytel

Med Storytel lytter du til lydbøger uden at downloade dem, ligesom du kender det fra musiktjenesten Spotify og filmtjenesten Netflix, så streames de blot.

Du kan enten bruge Storytel via applikationen til enten Android og iPhone, eller via internetbrowseren.

Når først du er oprettet som medlem, så er det bare at gå i gang med at søge efter titler, forfattere m.m. Der er 16 forskellige kategorier. Applikationen husker hvor langt du er nået i bogen, så du kan være i gang med flere andre lydbøger på samme tid.

Sleep-funktionen gør, at oplæsningen stoppes automatisk, ligesom det også er muligt med offline-funktionen, at gemme lydbøger lokalt på din smartphone eller tablet – så du eksempelvis kan læse under flyveturen eller på ferien sydpå, hvor du ikke har noget tilgængeligt datanetværk.

Det koster 99 kroner om måneden, at få et abonnement hos Storytel Danmark.

Download Storytel gratis i både Apples App Store og Google Play Store.

Du kan også lytte til Teknologimagasinet MereMobil, som har lavet podcasten: Har bøger en fremtid i den digitale verden?

Mere til historien

Selvom Storytel er en ny tjeneste, så er der fra starten af mere end 16 forskellige kategorier at vælge i mellem og mere end 6.000 bøger. Det er dog ”kun” cirka 2.500 af disse, der er danske, resten er på engelsk. Der tilføjes løbende nye titler hos Storytel. Partnerskabet med Gyldendal og samarbejdet med en række andre forlag gør, at hvis en lydbog udkommer samtidig som den trykte bog, så vil den også kunne findes på Storytel på udgivelsesdagen.

Der er alt fra bestsellere, krimier, faglitteratur, børnebøger, digte, biografier og klassikere.

Læs også: Læsning af e-bøger overvåges

 

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
1 Kommentar
Ældste
Nyeste Flest stemmer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer