Smartphones spiser andre tech-produkter

Smartphones dominerer og nu viser tal fra USA, at andre tech-produkter i højere grad spises af smartphonens udbredelse.

Diverse smartphones

Diverse smartphones

Det amerikanske analysefirma, Pew Internet Research, konkluderer i en ny rapport at der kommer flere og flere smartphones, mens der kommer mindre af meget andet elektronik. Den nye rapport følger udviklingen i amerikanernes digitale medieforbrug tæt.

Rapporten viser også, at amerikanerne for alvor har taget smartphonen til sig og hele 68 procent nu har en smartphone. I 2011 var tallet 35 procent. Af de unge amerikanere er tallet på hele 86 procent.

 – Tablets og bærbare fylder taskerne hos de små elever

Noget af det interessante er, at smartphonen har ”spist” markedsandele fra en række andre produktkategorier hos den yngre målgruppe (dem under 29 år). Antallet som ejer en almindelig computer er eksempelvis faldet i den periode, hvor smartphonen er steget. Der er nu kun 78 procent, som angiver de har en computer, hvilket er et fald fra 89 procent i 2012.

Også e-bogslæseren med den særlige eInk-skærm er faldet brat. Dens popularitet toppede i 2014, hvor der var 28 procent, som angav de have en, mens der i år kun er 18 procent af de unge amerikanere, der ejer en ebogs-læser. Det skriver DR.dk.

Det er cirka hver anden unge amerikaner der ejer en tablet. Men også tabletsalget går ned ad bakke og dette kunne også ses på det seneste regnskab fra Apple, hvor iPad-salget har haft et fald på næsten 20 procent på ét år.

 – iPhone sælges stadig i millioner, men iPad halter igen

Om samme tendens er gældende i Danmark er uvis, dog har flere og flere unge en tablet til skolebrug, hvor de tidligere måske havde en bærbar computer.

Mere til historien

MP3-afspilleren er også faldet. I 2010 var det 75 procent som ejede en sådan musik-afspiller. I 2015 var det kun 51 procent. Også spilkonsollen ejes af mindre i dag end i 2010 – her er der i 2015 56 procent som har en sådan, mod 62 procent i 2010.

Disse børnespil stjæler dine data – se listen

En ny dansk undersøgelse af mobilspil viser hvilke populære børnespil, der videregiver børn og unges data. Se listen her.

(mere…)
Smartphone fra Polestar er måske snart godkendt?

Polestar er kendt for elbiler, men nu er de snart på vej med en mobil.

(mere…)
Den bedste smartphone i 2023

Mobilbranchen har netop kåret den bedste smartphone i 2023. Er du enig?

(mere…)
Sociale medier forbydes for mindreårige

Et flertal i en amerikansk delstat har stemt for, at sociale medier skal forbydes for børn under 17 år.

(mere…)
Apple har for første gang solgt mere end Samsung

Det globale smartphone-marked gik tilbage i 2023, men Apple har vundet markedsandele fra konkurrenterne.

(mere…)
Rekordsalg af high-end smartphones i 2023

Sidste år blev der solgt et rekordhøjt antal smartphones i high-end-kategorien, hvis man skal tro tal fra analysefirma.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram