Danskerne gik elektronik-amok på Black Friday

Butikker og webshops har fortsat armene over hovedet efter Black Friday, som satte en rekorder på elektronikkøb.

Black Friday hos ProShop.dk

Black Friday hos ProShop.dk

Black Friday er en amerikansk tradition, der netop er afholdt for tredje år i Danmark. Black Friday er fredagen efter Thansgiving, og den markere begyndelsen på julehandlen.

Udsalget i USA er voldsommere end herhjemme og har siden 2005 været den travleste shoppingdag.

Black Friday har gennem årene kostet livet hos flere amerikanere, så vildt er det dog endnu ikke blevet i Danmark, men danskerne ser ud til at have taget den nye tradition til sig.

Elektronikforhandlerne har armene over hovedet efter det vilde salg de havde i fredags.

 – Årets online jule-shoppedag bliver den 7. december

– ”Det gik over ALT forventning, vi havde vores bedste dag nogensinde. Vi satte omsætningsrekord og rekord i besøgende, og bedst at alt, vi var oppe hele tiden, så vi har haft hænderne over hovedet hele weekenden,” lyder det fra Mikael Kolding, som er marketingmanager hos ProShop.dk.

Og samme succes virker det til, at også Komplett.dk kan nikke genkendende til. De skriver i hvert fald nedenstående i en tak til deres kunder på Facebook.

– ”Kære læsere. I var alt for vilde i fredags. I handlede så mange varer, at vi på 1 dag solgte det vi normalt sælger på 1 måned,” lyder beskeden.

I Elgiganten blev alle rekorder også slået, så også her er begejstringen for det amerikanske fænomen stor.

-“Black Friday har slået alle rekorder i Elgiganten. Både hvad angår salg og i forhold til besøgende i vores varehuse og på nettet. Der var sort af mennesker simpelthen. Klokken 10 fredag formiddag var der allerede solgt for næsten 30 mio. kroner alene online på Elgiganten.dk. Vi havde regnet med, at dagen ville blive stor, men vi er blevet blæst helt bagover af glade kunder, der ville kickstarte julegave-indkøbene. Danskerne har taget virkelig godt imod det igen i år.  Vi er enormt godt tilfredse,” lyder det fra Michael West, salgschef i Elgiganten, til MereMobil.dk.

Elgiganten forventer også, at Black Friday bliver årets suverænt største shoppingdag.

– “I forhold til sidste års Black Friday, så var årets udgave langt større – der var både flere tilbud, længere åbningstid. Selvom Black Friday allerede sidste år var en virkelig stor dag. Jeg tror godt, vi kan regne med, at dette års Black Friday bliver den suverænt største shoppingdag. Vi har aldrig oplevet noget lignende,” slutter Michael West.

Det kan gå voldsomt for sig, når tilbudende lokker. Her er det et billede fra USA.

Det kan gå voldsomt for sig, når tilbudende lokker. Her er det et billede fra USA.

Mikael Kolding fra ProShop fortæller også, at det ikke kun var Black Friday-tilbud, som kunderne købte.

 – Årets mest populære julegaver forudses i ny app

– ”Det var desuden ikke kun på vores Black Friday produkter at vi oplevede stor omsætning, det var på alle produkter, så det tyder på at der har været mange som har afventet Black Friday, og det er blevet dagen hvor julen er blevet skudt i gang,” slutter Mikael Kolding.

Rekord på Dankort

Det er generelt over hele linjen, og ikke kun i elektronikkens verden, at Black Friday er slået igennem. Alle forbrugsrekorder blev nemlig slået i fredags, der også bød på den største Dankort omsætning nogensinde på én enkelt dag, viser tal fra Nets. Danskerne købte ind for 1.983 millioner kroner med Dankort. Det skriver Dansk Erhverv.

– ”Black Friday overgik alle forventninger. Selvom vi regnede med en klar stigning fra sidste år, er det ret utroligt, at den stryger så suverænt ind som største handelsdag nogensinde,” siger politisk konsulent Martin Barfoed, Dansk Erhverv.

 – Tre tips til Black Friday – hold hovedet koldt

Omsætningen med Dankort blev 13 procent højere end den hidtidige rekordomsætning, samt steg 29 procent i forhold til Black Friday sidste år.

– ”Det var en travl dag for Dankort på Black Friday, hvor danskerne især mellem klokken 15 og 17 havde meget travlt med at bruge deres Dankort. Også på nettet var der travlt, og antallet af betalinger lå allerede tidligt på morgenen meget højere, end de normalt gør på den tid af døgnet,” siger Jeppe Juul-Andersen, der er senior vice president og ansvarlig for Dankort i Nets.

Mere til historien

Også Cyber Monday bliver mere og mere populært i Danmark og nogle af de forhandlere, der ikke er klar med Cyber Monday i år melder, at de vil se nærmere på dette til næste år.

MobilePay satte atter rekorder i Black Week

Endnu engang blev Black Week rekordernes tid for MobilePay. Her blev sat rekord for hele ugen og Black Friday.

(mere…)
Bedre tilbud end sidste år!

En undersøgelse viser, at dette års Black Week udsalg bliver stort. Tilbuddene er simpelthen bedre end sidste år.

(mere…)
Black Friday pristjek på 5 techprodukter

Black Friday er landet. Inden du kaster dig over det første og bedste tilbud, så læs lige med her.

(mere…)
Store forventninger til årets Black Friday

Danskerne har holdt lav profil i forbruget i oktober, men forventningen er stor til Black Friday i år.

(mere…)
Forventning: Black Friday vil vare en måned

Som forbruger går du ind i et skal-skal ikke-halvår, hvor din yndlings webshop risikerer at lukke, vurderer ekspert.

(mere…)
Black Friday 2022 gav mindre rabat end sidste år

Black Friday og hele Black Week 2022 er slut. Ugen bød på mange rabatter, men faktisk lavere rabat end sidst år.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram