Årets online jule-shoppedag bliver den 7. december

0

Julen står snart for døren og julegaverne skal handles ind – enten online eller i fysiske butikker. Mange danskere vil shoppe online særligt den 7. december.

Glædelig Jul
Glædelig Jul

Julen sig nærmer med hastige skridt og en ny undersøgelse fra Adobe viser, at danskerne vil shoppe på nettet for hele 6,7 milliarder kroner i juleperioden. Og dette topper den 7. december, hvor danskerne vil shoppe for 280 millioner kroner.

Faktisk ventes det at blive den ubetinget største dag for online handel i hele Norden. Her vil forbrugere i de nordiske lande handle julegaver for 1,2 milliarder kroner. Kun nordmændene skiller sig ud, da deres onlinejuleindkøb topper allerede den 30. november, hvor de ventes at handle for 209 millioner kroner.

 – Danskerne køber julegaverne på nettet

Det er alt fra legetøj, elektronik, tøj og andre ting, der vil blive lagt i de ”digitale”-indkøbskurve af danskerne.

Det er Adobe, som har lavet en ny Holiday Shopping Prediction-rapport, der forudsiger shopping-tendenser i blandt andet Europa.

– ”I år forventer vi, at danskernes onlineforbrug vil nå sit højdepunkt den 7. december, hvor vi vil handle for i alt 280 mio. kroner. Og det er vi ikke ene om – også i Sverige og Finland er den 7. december dagen, hvor de fleste onlinejuleindkøb finder sted. I alt forventer vi, at der i de tre lande vil blive handlet online for over 1,2 mia. kroner,” siger Jes Schyum, nordisk kommunikationschef hos Adobe.

Og hvis rapporten får ret og danskerne samlet køber julegaver for 6,7 milliarder kroner, så svarer det til at hver dansker over 18 år i gennemsnit handler ind for 1.550 kroner på nettet i både november og december.

– ”Julemånederne har altid været vigtige for butikkerne, og det er også tilfældet online, hvor salget i november og december udgør 20 procent. af den årlige e-handel. Indkøb fra smartphones vil i år udgøre 7 procent, og indkøb fra tablets vil nå op på 12 procent. Det svarer til, at ca. en femtedel af danskernes julehandel bliver foretaget fra mobile enheder,” slutter Jes Schyum.

Det tager vi mobilbilleder af i julen

Det ventes, at 19 procent af e-handlen vil ske fra mobile enheder. Dog vil endnu flere benytte smartphones og tablets til research af varer inden disse købes.

Mere til historien

Du kan læse hele Adobes Holiday Shopping Prediction-rapport her, som er udarbejdet ud fra analyse af 4.500 hjemmesider og 20 milliarder besøg i webshops i løbet af oktober 2015.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer