Årets mest populære julegaver forudses i ny app

En ny applikation forudser de mest populære julegaveønsker via en masse data, der tegner et billede af tendenserne hos forbrugerne.

Hvorfor køber folk, hvad de gør? Det kan en ny applikation fortælle. Applikationen hedder Watson Trend App og i modsætning til andre shopping hitlister, ja så beskriver den faktisk hvorfor folk køber, det de gør.

IBM Watson Trend App inkluderer oplysninger om forbrugernes oplevelse af de produkter, som har de købt eller planlægger at købe, samt indhenter data fra 10.000 kilder på sociale medier, blogs, fora og brugeranmeldelser – alt dette bruges så til applikationens beregninger.

Applikationen viser dagens 100 hotteste produkter og en prognose for de kommende tre uger. I første omgang er kategorierne i applikationen: Forbrugerelektronik, Legetøj og Sundhed & Fitness. Det er de mest populære kategorier her op til jul.

Eksempelvis er LEGO i toppen af listen netop nu, men også løbesko fra Nike og Hello Barbie fra Mattel rangerer blandt de mest populære julegaveønsker. I den dyrere ende finder vi Apple Watch samt diverse smart tv’s fra bl.a. Sony og PlayStation 4.

På sigt vil der komme flere funktioner i applikationen, men med denne første udgave kan både forhandlere og producenter få et indblik i, hvordan forbrugerne opfatter forskellige produkter og brands. Og forbrugerne får også et indblik i de tendenser, der gør sig gældende hos blandt andet familie og venner via deres ønskesedler.

Du kan downloade applikationen gratis i Apples App Store.

Mere til historien

Første udgave af applikationen, Watson Trend App, analyserer kun engelsksproget dialog, primært fra Nordamerika, men med tiden vil flere sprog og regioner blive tilføjet. Ligesom der også vil komme flere kategorier og funktioner i applikationen.

Temu-appen er populær – men køb ikke dette

Forbrugerrådet Tænk er klar med en advarsel mod varer, som du skal gå udenom på den populære shopping-app Temu.

(mere…)
Denne app oplader kun elbilen når strømmen er billigst

Din elbil ’tankes’ kun når der er billig strøm. Angiveligt kan op til 30 procent af udgiften til strøm spares.

(mere…)
Fartkontrol-apps overvåger dig konstant

Saphe og Drive One kan tracke din adfærd døgnet rundt. Det samme gør Rejsekort-appen. Det kan være et problem, siger Datatilsynet.

(mere…)
Hold øje med strømpriserne – og spar penge

Selvom strømpriserne netop nu ikke er skyhøje, så er der stadig penge at spare ved at holde øje med priserne.

(mere…)
Svenskere stikker ulovligt parkerede biler med ny app

Svensk firma er klar til, at rulle stikker-app ud til store dele af Sverige.

(mere…)
Disse børnespil stjæler dine data – se listen

En ny dansk undersøgelse af mobilspil viser hvilke populære børnespil, der videregiver børn og unges data. Se listen her.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram