Årets mest populære julegaver forudses i ny app

0

En ny applikation forudser de mest populære julegaveønsker via en masse data, der tegner et billede af tendenserne hos forbrugerne.

Hvorfor køber folk, hvad de gør? Det kan en ny applikation fortælle. Applikationen hedder Watson Trend App og i modsætning til andre shopping hitlister, ja så beskriver den faktisk hvorfor folk køber, det de gør.

IBM Watson Trend App inkluderer oplysninger om forbrugernes oplevelse af de produkter, som har de købt eller planlægger at købe, samt indhenter data fra 10.000 kilder på sociale medier, blogs, fora og brugeranmeldelser – alt dette bruges så til applikationens beregninger.

Applikationen viser dagens 100 hotteste produkter og en prognose for de kommende tre uger. I første omgang er kategorierne i applikationen: Forbrugerelektronik, Legetøj og Sundhed & Fitness. Det er de mest populære kategorier her op til jul.

Eksempelvis er LEGO i toppen af listen netop nu, men også løbesko fra Nike og Hello Barbie fra Mattel rangerer blandt de mest populære julegaveønsker. I den dyrere ende finder vi Apple Watch samt diverse smart tv’s fra bl.a. Sony og PlayStation 4.

På sigt vil der komme flere funktioner i applikationen, men med denne første udgave kan både forhandlere og producenter få et indblik i, hvordan forbrugerne opfatter forskellige produkter og brands. Og forbrugerne får også et indblik i de tendenser, der gør sig gældende hos blandt andet familie og venner via deres ønskesedler.

Du kan downloade applikationen gratis i Apples App Store.

Mere til historien

Første udgave af applikationen, Watson Trend App, analyserer kun engelsksproget dialog, primært fra Nordamerika, men med tiden vil flere sprog og regioner blive tilføjet. Ligesom der også vil komme flere kategorier og funktioner i applikationen.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer