Microsoft: Nu bliver smartphonen en PC

4

Microsoft’s nye telefoner Lumia 950 og Lumia 950 XL er både en telefon og en Windows PC’er.

Microsoft Display Dock
Microsoft Display Dock

Da jeg fik den første Windows Mobile telefon i hånden i 2004, en Qtek 2020, talte man allerede dengang om, at vi på et tidspunkt kunne sætte telefonen i en dock, hvorefter den forvandlede sig til en PC’er. Der skulle gå 11 år inden drømmesnakken blev til virkelighed.

Lumia 950 og Lumia 950 XL bliver de første telefoner med den egenskab.

Ved at sætte telefonen til en Microsoft Display Dock via USB Type-C, kan der tilsluttes en ekstern skærm, mus og tastatur. Docken har tre USB-porte, DisplayPort connector og naturligvis USB Type-C.

 – USB Type-C – det nye USB-stik kan vende begge veje

Skærmen på selve telefonen er stadig en telefon, mens den er tilsluttet, men på den store skærm kommer en Windows 10 desktop op. Nu forvandles den indbyggede Outlook applikation fra en smartphone-app til en fuld PC-version, med de muligheder et sådant program forventes at have.

Det samme sker med både Word, Excel og Powerpoint.

Mere om Lumia 950 og Lumia 950 XL

Nu kan der arbejdes i programmerne, kopieres mellem dem, og multitasking er understøttet.

Behold PC’eren lidt endnu

Naturligvis skal man ikke starte med at køre ens bærbare computer eller stationære PC’er til elektronikskrot, men funktionen i de nye produkter viser meget godt, hvilke muligheder den nære fremtid bringer.

Udover selve hardwaren i telefonerne så gøres dette muligt at såkaldte Windows Universal Apps. Det er applikationer der kører på tværs af Windows 10-produkterne, og som i real-time tilpasser sig skærmstørrelse og miljøet. Når den er på telefonen er det en app – tilsluttes en skærm forvandles den til et PC-program.

 – Facebook, Messenger og Instagram på vej til Windows 10

Ved en stor præsentation fra New York (6. oktober 2015) fremviste Microsoft de nye muligheder, som bestemt ser fantastisk spændende ud. Som altid handler en succes om de apps der er tilgængelige, og hvis udviklerne (også de store udgivere) for alvor tager de universelle Windows apps til sig, bliver det for alvor interessant.

Mere til historien

Microsoft Lumi 950 og 950 XL kommer ud på de første markeder i november.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
4 Kommentarer
Ældste
Nyeste Flest stemmer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer