Malware spottet i iOS 8.4 – men nedkæmpet af Apple

4

En malware har ramt iOS 8.4, men Apple oplyser de har løst problemet og der derfor ikke er grund til bekymring for brugerne.

sikkerhed smartphonesEn malware, er et skadeligt og uønsket problem, har nu ramt nogle iOS-brugere med iOS 8.4. Men der er ifølge Apple ikke grund til bekymring.

Det er efterhånden helt normalt, at der i ny og næ spottes malware i softwaren til smartphones i ny og næ. Og nu har en malware, med navnet YiSpecter, altså angrebet Apples iOS-styresystem i version 8.4 – den aktuelle version er iOS 9.0.2. Det skriver Engadget.com.

 – Apple har frigivet endnu en iOS 9-opdatering

Du skal aktivt hente applikationer og indhold fra ukendte sider, hvor malwaren har sneget sig ind.

 – Hackere har inficeret App Store

Denne malware er måske ikke noget nyt, da det som sagt ikke længere er den aktuelle iOS-version.

– ”Dette problem rammer kun de der brugere ældre versioner af iOS, samt har downloadet malware fra usikre kilder. Vi løste dette problem i iOS 8.4, og har blokeret de identificerede applikationer, som spreder denne malware. Vi opfordrer vores brugere til altid at have den nyeste iOS-version installeret på deres enheder (af sikkerhedsmæssige grunde), da det betyder de får de seneste sikkerhedsopdateringer. Vi opfordrer også vores brugere til kun at downloade fra pålidelige kilder, som Apples App Store og være opmærksomme på eventuelle advarsler, når de downloader applikationer,” sådan lyder en udtalelse fra Apple til hjemmesiden The Loop.

 – PODCAST: Sikkerhed – tager du det seriøst?

Har du den seneste iOS-software, som din iOS-enhed er kompatibel med, installeret på din enhed?

Mere til historien

Apple har tidligere oplyst, at omkring halvdelen af alle iOS-brugere har downloadet iOS 9, hvilket betyder færre brugere er i risikogruppen for at være ramt af denne malware.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
4 Kommentarer
Ældste
Nyeste Flest stemmer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer