Malware spottet i iOS 8.4 – men nedkæmpet af Apple

En malware har ramt iOS 8.4, men Apple oplyser de har løst problemet og der derfor ikke er grund til bekymring for brugerne.

sikkerhed smartphonesEn malware, er et skadeligt og uønsket problem, har nu ramt nogle iOS-brugere med iOS 8.4. Men der er ifølge Apple ikke grund til bekymring.

Det er efterhånden helt normalt, at der i ny og næ spottes malware i softwaren til smartphones i ny og næ. Og nu har en malware, med navnet YiSpecter, altså angrebet Apples iOS-styresystem i version 8.4 – den aktuelle version er iOS 9.0.2. Det skriver Engadget.com.

 - Apple har frigivet endnu en iOS 9-opdatering

Du skal aktivt hente applikationer og indhold fra ukendte sider, hvor malwaren har sneget sig ind.

 - Hackere har inficeret App Store

Denne malware er måske ikke noget nyt, da det som sagt ikke længere er den aktuelle iOS-version.

- ”Dette problem rammer kun de der brugere ældre versioner af iOS, samt har downloadet malware fra usikre kilder. Vi løste dette problem i iOS 8.4, og har blokeret de identificerede applikationer, som spreder denne malware. Vi opfordrer vores brugere til altid at have den nyeste iOS-version installeret på deres enheder (af sikkerhedsmæssige grunde), da det betyder de får de seneste sikkerhedsopdateringer. Vi opfordrer også vores brugere til kun at downloade fra pålidelige kilder, som Apples App Store og være opmærksomme på eventuelle advarsler, når de downloader applikationer,” sådan lyder en udtalelse fra Apple til hjemmesiden The Loop.

 - PODCAST: Sikkerhed - tager du det seriøst?

Har du den seneste iOS-software, som din iOS-enhed er kompatibel med, installeret på din enhed?

Mere til historien

Apple har tidligere oplyst, at omkring halvdelen af alle iOS-brugere har downloadet iOS 9, hvilket betyder færre brugere er i risikogruppen for at være ramt af denne malware.

Er du bange for et angreb mod dine data?

Hvor bekymret er du for at miste data ved et angreb fra IT-kriminelle?

(mere…)
Danskerne sjusker med password - særligt de unge

Cybersikkerhed er vigtigt, men de færreste efterlever dette. En ny undersøgelse viser, at cirka hver anden dansker genbruger passwords på tværs af tjenester.

(mere…)
Grindr har solgt lokationsdata til kommercielt brug

En gammel sag er dukket op til overfladen og afslører, at Grindr-appen har solgt lokationsdata til kommercielt brug.

(mere…)
Advarer mod russisk antivirus

Kaspersky Internet Security kan ikke anbefales, er den kontante melding fra forbrugerorganisation.

(mere…)
Populære Android-apps har opsnappet brugernes data

En række populære apps fra Google Play Store har opsnappet følsomme oplysninger fra brugerne – ulovligt. Du kan se hvilke apps her.

(mere…)
Husker du, at tage backup?

Hvad kan du tåle at miste af dine data og hvornår er din backup opdateret? Læs med og få tips til hvordan du sikrer dine data.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
4 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram