Kameratest placerer de nye Nexus enheder i toppen

En test af Nexus 5X og 6P’s kameraer viser, at det er yderst potent hardware de to enheder besidder – læs her hvordan de klarer sig.

Under stor mediebevågenhed blev de to nyeste skud på Nexus-stammen annonceret fra et lille og intimt presseevent i San Francisco, USA.

Google Nexus 6P DxOMark-test

Google Nexus 6P DxOMark-test

Nexus 5X og 6P kommer udstyret med en bred vifte af forskellig, men potent hardware – fælles i begge enheder er dog kameraet.

– Google overrasker: Pixel C – High-end tablet

Det primære kamera i begge produkter, er nemlig ens og optikken bliver leveret af Sony. Med 12,3 megapixels, lyder det ikke af meget, men kameraet viser ifølge en test fra det anerkendte net-medie DxOMark.com, at de to Nexus enheder er med helt fremme i toppen.

Faktisk er der kun to enheder, der har fået flere point i hjemmesidens mange grundige test af kameraerne i de nyeste og mest eftertragtede smartphones – Samsung Galaxy S6 og Sony Xperia Z5.

 – Første kig på alle Sony Xperia Z5-modellerne

En flot tredjeplads

Med 84 ud af 100 point, indtager Google Nexus 6P, og dermed også 5X, en flot tredjeplads. Foran sig ligger Samsungs Galaxy S6 med 86 point og Sony Xperia Z5 indtager førstepladsen med 87 point.

Google Nexus 6P DxOMark-test

Google Nexus 6P DxOMark-test

Det er blandt andet takket være Nexus enhedernes store pixelstørrelse på 1,55 micropixels, at kameraet opnår et flot resultat. Den høje pixelstørrelse, sikrer også mindre chance for rystede billeder, trods enheden ikke har OIS (optisk billedestabilisator).

– Ups! Her er prisen på Nexus 5X

Med 1,55 micropixels, sikrer kameraet sig den hædrende titel som ”best in class”, under svage lysforhold. DxOMark, forklarer at der ikke findes bedre kamera på markedet lige nu, under svage lysforhold.

Hos MereMobil.dk glæder vi os til at teste kameraet, som efter præsentationen fra Google og denne underbyggende test, sætter forventningerne og ikke mindst glæden i vejret.

– Her er forskellene på Nexus 6P og Nexus 5X

Det skal understreges at testen fra DxOMark, er udført på en Nexus 6P. Men da kameraet i Nexus 5X er magen til, skulle resultatet gerne være identisk.

Mere til historien

Kameraet kan optager video i op til 4K-opløsning, samt slowmotion video op til 240 billeder i sekundet. Dog kun 120 billeder i sekundet på 5X. Der sidder et avanceret laserautofokus system til at sikre hurtig fokus, og under mørke forhold, kan kameraerne blive understøttet af dual-blitz i to toner, så det giver en mere realistisk farvegengivelse.

Google overrasker: Gør betalingsfunktioner gratis

Google Fotos åbnes nu lidt mere for dem, som ikke har et Google One abonnement.

(mere…)
Galaxy S24 Ultra får et kameraboost i april-opdateringen

Det lader til, at Samsung endnu engang forbedrer kameraet i topmodellen Galaxy S24 Ultra.

(mere…)
Kameratest dumper Samsungs nye topmodel

Kameraet i Samsung Galaxy S24 Ultra er ikke ”all that”, det er konklusionen i en stor kameratest.

(mere…)
Den bedste kameratelefon 2023 – se listen

OVERBLIK: iPhone 15 Pro Max og iPhone 15 Pro er de bedste kameratelefoner i 2023, viser en stor mobilkameratest.

(mere…)
iPhone 15 Pro Max har det bedste mobilkamera
(mere…)
I dag slettes billederne: Apple Fotostream lukker

Nu er det sidste chance for at redde dine billeder i Fotostream på iPhone og andre Apple-enheder.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram