HTC: Apple kopierede vores design

0

Siden HTC lancerede deres nye HTC One A9 har anklagerne lydt om ligheden på den nye HTC-telefon og Apples iPhone. Men nu svarer HTC igen – og siger det er Apple der kopier dem.

HTC One A9 og Apple iPhone 6S (Foto: Androidcentral)
HTC One A9 og Apple iPhone 6S (Foto: Androidcentral)

Efter de mange kommentarer og anklager om, at HTC har kopieret designet fra Apples iPhone på deres nye smartphone, HTC One A9, så har HTC nu selv meldt ud og mener det er Apple, som har kopieret deres design.

 – Medier: HTC One A9 ligner en iPhone med Android

– ”Vi kopierer ikke. Vi lavede en uni-body metaltelefon tilbage i 2013. Det er Apple, der kopierer os, hvad angår antennedesignet på bagsiden af telefonen,” sådan lyder det fra Jack Tong, der er president i HTC North Asia, til avisen China Times.

Og ser vi tilbage på HTC One M7, der blev lanceret i starten af 2013, så havde HTC også dengang gjort brug af antennedesignet på bagsiden med de to vandrette linier på tværs af telefonen i toppen og bunden. Hvilket er det, som Jack Tong, henviser til.

De iPhones, som HTC One A9 beskyldes for at ligne er iPhone 6/iPhone 6S, der altså først er lanceret henholdsvis i efteråret 2014 og 2015, derfor har HTC altså på dette punkt ret.

HTC One A9 og Apple iPhone 6S (Foto: Androidcentral)
HTC One A9 og Apple iPhone 6S (Foto: Androidcentral)

 – HTCs topchef: One A9 er et alternativ til iPhone

– ”One A9 er gjort tyndere og vejer mindre end vores tidligere telefoner, der er produceret i metal. Det er en ændring og en evolution – og vi kopierer ikke,” slutter Jack Tong.

Dog går sammenligningen også på andre punkter end antennedesignet. Særligt formfaktoren med de bløde runde kanter, strømtilslutningen og minijack-stikket i bunden drager paralleler mod de seneste to iPhone-modeller.

HTC har dog netop proklameret, at de vil gøre brug af designet fra One A9 på de kommende smartphones i deres M- og Desire-serier.

One A9 lander i de danske butikker fredag den 30. oktober – og teleselskaberne virker til atter at tro på den taiwanesiske mobilproducent.

Mere til historien

HTC One M9, der kom på markedet tidligere i år og den nye HTC One A9 har en række ligheder. Du kan se vores sammenligning af de to modeller her.

WEB-TV: HTC One M9 – testen

Afprøv gratis lyd- og e-bøger

Prøv e- og lydbøger gratis i 40 dage. Klik her.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer