HTC: Apple kopierede vores design

Siden HTC lancerede deres nye HTC One A9 har anklagerne lydt om ligheden på den nye HTC-telefon og Apples iPhone. Men nu svarer HTC igen – og siger det er Apple der kopier dem.

HTC One A9 og Apple iPhone 6S (Foto: Androidcentral)

HTC One A9 og Apple iPhone 6S (Foto: Androidcentral)

Efter de mange kommentarer og anklager om, at HTC har kopieret designet fra Apples iPhone på deres nye smartphone, HTC One A9, så har HTC nu selv meldt ud og mener det er Apple, som har kopieret deres design.

 – Medier: HTC One A9 ligner en iPhone med Android

– ”Vi kopierer ikke. Vi lavede en uni-body metaltelefon tilbage i 2013. Det er Apple, der kopierer os, hvad angår antennedesignet på bagsiden af telefonen,” sådan lyder det fra Jack Tong, der er president i HTC North Asia, til avisen China Times.

Og ser vi tilbage på HTC One M7, der blev lanceret i starten af 2013, så havde HTC også dengang gjort brug af antennedesignet på bagsiden med de to vandrette linier på tværs af telefonen i toppen og bunden. Hvilket er det, som Jack Tong, henviser til.

De iPhones, som HTC One A9 beskyldes for at ligne er iPhone 6/iPhone 6S, der altså først er lanceret henholdsvis i efteråret 2014 og 2015, derfor har HTC altså på dette punkt ret.

HTC One A9 og Apple iPhone 6S (Foto: Androidcentral)

HTC One A9 og Apple iPhone 6S (Foto: Androidcentral)

 – HTCs topchef: One A9 er et alternativ til iPhone

– ”One A9 er gjort tyndere og vejer mindre end vores tidligere telefoner, der er produceret i metal. Det er en ændring og en evolution – og vi kopierer ikke,” slutter Jack Tong.

Dog går sammenligningen også på andre punkter end antennedesignet. Særligt formfaktoren med de bløde runde kanter, strømtilslutningen og minijack-stikket i bunden drager paralleler mod de seneste to iPhone-modeller.

HTC har dog netop proklameret, at de vil gøre brug af designet fra One A9 på de kommende smartphones i deres M- og Desire-serier.

One A9 lander i de danske butikker fredag den 30. oktober – og teleselskaberne virker til atter at tro på den taiwanesiske mobilproducent.

Mere til historien

HTC One M9, der kom på markedet tidligere i år og den nye HTC One A9 har en række ligheder. Du kan se vores sammenligning af de to modeller her.

WEB-TV: HTC One M9 – testen

iPhone 5s og iPhone 6 får vigtig opdatering

KORT NYT: Gamle iPhones og iPads kan nu hente en vigtig sikkerhedsopdatering.

(mere…)
Gratis reparation af gamle iPhone 6S-modeller

Hvis din iPhone 6S eller iPhone 6S Plus ikke vil starte op, så tilbyder Apple nu gratis reparation.

(mere…)
Apple er løbet tør for billige batterier til iPhone 6 Plus

Først til marts kan kunder få skiftet deres iPhone 6 Plus-batteri. Apple mangler batterier.

(mere…)
Batteriudskiftning på iPhones bliver nu markant billigere

Apple reducerer i 2018 prisen markant på batteriudskiftninger. Dette kan give din iPhone nyt liv. Læs forklaringen her. (mere…)

Apple har ikke sagt farvel til iPhone 6S og iPhone 6S Plus

Apple valgt at beholde iPhone 6S og iPhone 6S Plus i deres sortiment efter lanceringen af iPhone 8 og iPhone X.

(mere…)
Apple relancerer iPhone 6 – 32 GB udgave er tilgængelig

Nu kan du købe iPhone 6 en særlig 32 GB udgave. Telefonen er også tilgængelig i Danmark.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram