Her er HTC One A9 - HTCs nye hero-telefon

HTC One A9 bliver det første telefon på markedet med Android 6.0 Marshmallow. Læs alt om One A9 her.

HTC One A9

HTC One A9 (Foto: HTC)

HTC udvider deres prisvindende HTC One-serie med et nyt familiemedlem – nemlig HTC One A9. Med HTC One A9 fortsætter One-serien dens ikoniske design, som gennem tiden har fået utroligt meget ros alle steder fra.

HTC One A9 kommer med en 5 tommer Full HD 1080p skærm, 64-bit processor fra Qualcomm (Snapdragon 617), fingeraftrykslæser og et kamera på 13 megapixels.

Desuden kommer den også med HTC BoomSound.

De fysiske mål på telefonen er 145,75 x 70,8 x 7,26 mm og vægten er på 143 gram.

HTC One A9 (Foto: HTC)

HTC One A9 (Foto: HTC)

Derudover kommer den i varianter med henholdsvis 2 GB RAM og 16 GB intern hukommelse eller 3 GB RAM og 32 GB intern hukommelse – begge kan udvides med microSD-kort på op til 2 TB hukommelse. Herudover medfølger 100 GB Google Drive lagringsplads gratis fra i to år.

I Danmark får vi som udgangspunkt kun modellen med 16 GB intern hukommelse på markedet, oplyser HTC til MereMobil.dk.

HTC One A9 kommer også med den velkendte og anmelderroste brugerflade HTC Sense.

Nye funktioner med One A9

HTC One A9 har fingeraftrykslæser i hjemknappen (Foto: HTC)

HTC One A9 har fingeraftrykslæser i hjemknappen (Foto: HTC)

HTC er klar med et par nye funktioner i den nye telefon, nemlig strømsparefunktionen Doze, der gør batteriet holder længere.

Doze-funktionen registrerer når smartphonen ligger ubrugt og begrænser derfor de energislugende processor, som ofte kører i baggrunden på en smartphone.

Også funktionen App Standby sørger for, at finde unødvendige applikationer og lukke disse ned indtil du skal bruge dem igen. Det er også medvirkende til, at du som bruger oplever længere batterilevetid.

Doze og App Standby er ikke unikt for HTC One A9. Det er standardkomponenter i Android 6.0, og vil derfor også blive tilgængelig på andre smartphones med denne version.

HTC One A9 understøtter også hurtig opladning via Qualcomm Quickcharge 2.0, og er det lige dig, så kan du købe HTC Rapid Charger 3.0, der giver 75 procent hurtigere opladning, som tilbehør.

Telefonen kommer desuden med fingeraftrykslæser indbygget i hjemknappen.

- Galleri: Se billederne af HTC One A9

HTC One A9 - specifikationer

 • Skærm: 5,0 tommer (1920 x 1080 pixels)
 • Corning Gorilla Glass 4
 • Qualcomm Snapdragon 617 CPU, Octa-core 64-bit (4 x 1.5 GHz + 4 x 1.2 GHz)
 • Fingeraftrykslæser
 • GPS, Glonass
 • Bluetooth 4.1
 • Wi-Fi: 802.11 a/b/g/n/ac (2.4 & 5 GHz)
 • Micro-USB 2.0
 • 13 megapixels kamera (sapphire cover lens) (OIS) (f/2.0)
 • Frontkamera: Opløsning ikke oplyst
 • Batteri: 2.150 mAh
 • Understøtter Qualcomm Quick Charge 2.0
 • 4G-bands: 2, 3, 4, 5, 7, 12, 13, 17, 29 med Voice over LTE

Tålmodighed til Deep Garnet Red

HTC har også selv høje forventninger til HTC One A9.

- ”HTC er kendt for at gå foran – vi kom med den første Android-smartphone, den første Windows-smartphone og den første 4G-smartphone. Så forventningerne er store, og det forpligter os til at tænke innovativt. I dag kan vi afsløre HTC One A9, der ikke kun har fantastisk design og ydelse, men også giver kontrollen over smartphone-oplevelsen tilbage til brugeren,” udtaler administrende direktør for HTC i Norden Jan Costa Thiele i en pressemeddelelse.

HTC One A9

HTC One A9 (Foto: HTC)

HTC One A9 kommer i to forskellige farvevarianter på det danske marked – nemlig Carbon Gray og Deep Garnet Red, men ønsker du Deep Garnet Red varianten, så skal du have tålmodighed – denne kommer nemlig først i starten af 2016.

Udgaven i farven Carbon Gray kan meget snart købes den på det danske marked, da den allerede lander på hylderne fredag den 30. oktober 2015.

HTC One A9 kommer kun på det danske marked i 16 GB versionen. Den vejledende pris er omkring 5.000 kroner uden abonnement.

- Pris og tilgængelighed på HTC One A9

Web-TV: Første indtryk af One A9

Mere til historien

HTC One A9 er måske telefonen, der skal få HTC’s brand tilbage på alles læber. I hvert fald har flere af de danske teleselskaber fået HTC’s nye telefon i stalden igen.

HTC er tilbage med Desire 22 Pro

HTC var tidligere en af smartphone-mastodonterne. Nu forbindes de mest med Virtual Reality (VR). I dag sendes HTC Desire 22 pro i forsalg.

(mere…)
Er HTC klar til comeback? Ny smartphone på vej

HTC var engang en af de meget populære Android-producenter. Nu er de på vej med et comeback.

(mere…)
Vil HTC gøre comeback?

For et halvt årti siden var HTC en af de store spillere. Succesen ebbede dog stille ud. En ny rapport peger på at det kan ændre sig.

(mere…)
HTC er nu klar med deres første 5G-telefon

Der har længe været stille om HTC, men nu er de klar med to nye smartphones. Den ene er deres første 5G-telefon. Læs mere om de nye mobiler her.

(mere…)
HTC klar med 5G-telefon – dog ikke i Danmark

I Danmark hører HTC umiddelbart til i fortiden, men nu er de klar med en 5G-telefon på hjemmemarkedet i juli måned.

(mere…)
Dengang da HTC Hero var vindermobilen

RETRO: Husker du de gamle dage? Dengang hvor HTC Hero var på alles læber og blev Årets Mobil? Rejs med tilbage til 2009 hvor HTC var et hit.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
7 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram