Godkend app-køb med fingeraftryk i Google Play

0

TIP: Med Android 6.0 Marshmallow kan du godkende betalinger i Google Play med fingeraftrykslæseren.

Galaxy S6 fingeraftrykslæser
Galaxy S6 fingeraftrykslæser

Har du Android 6.0 Marshmallow og en fingeraftrykslæser på din Android smartphone, så kan du nu foretage køb af applikationer og lignende i Google Play butikken med dit fingeraftryk.

 – Android M betyder Marshmallow

Dermed slipper du for at skulle indtaste passwords, hver eneste gang du foretager et køb af en app eller andet i Google Play butikken.

I skrivende stund er det dog begrænset, hvor mange enheder der har Android 6.0 Marshmallow installeret, men funktionen bliver mulig på telefoner med fingeraftrykslæser i takt med Android-versionen udrulles.

Det er også langt fra alle Android-smartphones, som har fingeraftrykslæser, men det bliver dog mere og mere almindeligt.

Sådan slår du funktionen til

Inden du slår funktionen til, så skal du i første omgang sikre dig, at du har den nyeste version af Google Play installeret på din telefon. Har du ikke dette, så skal du sørge for at opdatere denne.

Når du har undersøgt dette, og eventuelt opdateret, så skal du ind i Google Play Store og derefter finde ”Indstillinger” – ”Brugerstyring” – “Godkendelse med fingeraftryk”.

Derefter kan du benytte dit fingeraftryk til køb af diverse ting i Google Play butikken f.eks. applikationer, film og bøger.

 – Google Play Store får nyt design, igen

Kommer mobilbetalingstjenesten Android Pay til Danmark på et tidspunkt, vil du også kunne benytte fingeraftrykslæseren til godkendelse af betaling via Android Pay i butikker. Dog er betalingstjenesten netop nu kun forbeholdt det amerikanske marked, og der er ingen forlydender om en dansk landering.

Mere til historien

Det har været muligt for iPhone-brugere at foretage køb i applikationsbutikken App Store via Touch ID siden iPhone 5S, som kom på markedet tilbage i efteråret 2013.

Læs også
Dropbox tilføjer Apple Touch ID

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer