Godkend app-køb med fingeraftryk i Google Play

TIP: Med Android 6.0 Marshmallow kan du godkende betalinger i Google Play med fingeraftrykslæseren.

Galaxy S6 fingeraftrykslæser

Galaxy S6 fingeraftrykslæser

Har du Android 6.0 Marshmallow og en fingeraftrykslæser på din Android smartphone, så kan du nu foretage køb af applikationer og lignende i Google Play butikken med dit fingeraftryk.

 – Android M betyder Marshmallow

Dermed slipper du for at skulle indtaste passwords, hver eneste gang du foretager et køb af en app eller andet i Google Play butikken.

I skrivende stund er det dog begrænset, hvor mange enheder der har Android 6.0 Marshmallow installeret, men funktionen bliver mulig på telefoner med fingeraftrykslæser i takt med Android-versionen udrulles.

Det er også langt fra alle Android-smartphones, som har fingeraftrykslæser, men det bliver dog mere og mere almindeligt.

Sådan slår du funktionen til

Inden du slår funktionen til, så skal du i første omgang sikre dig, at du har den nyeste version af Google Play installeret på din telefon. Har du ikke dette, så skal du sørge for at opdatere denne.

Når du har undersøgt dette, og eventuelt opdateret, så skal du ind i Google Play Store og derefter finde ”Indstillinger” – ”Brugerstyring” – “Godkendelse med fingeraftryk”.

Derefter kan du benytte dit fingeraftryk til køb af diverse ting i Google Play butikken f.eks. applikationer, film og bøger.

 – Google Play Store får nyt design, igen

Kommer mobilbetalingstjenesten Android Pay til Danmark på et tidspunkt, vil du også kunne benytte fingeraftrykslæseren til godkendelse af betaling via Android Pay i butikker. Dog er betalingstjenesten netop nu kun forbeholdt det amerikanske marked, og der er ingen forlydender om en dansk landering.

Mere til historien

Det har været muligt for iPhone-brugere at foretage køb i applikationsbutikken App Store via Touch ID siden iPhone 5S, som kom på markedet tilbage i efteråret 2013.

Læs også
Dropbox tilføjer Apple Touch ID

Sådan beskytter du din iPhone mod tyveri

GUIDE: Du kan gøre livet meget sværere for tyven, der har hapset din nye iPhone.

(mere…)
Pas nu på dit Apple Pay

Du skal lægge mærke til denne mail, hvis du bruger Apple Pay. Jeg har efterprøvet mailen.

(mere…)
Google I/O 2024 datoen – hvad skal du forvente?

Google har netop offentliggjort datoen for dette udviklerkonference. Her er, hvad du skal forvente.

(mere…)
Android 15 vil tillade tracking når mobilen er slukket

Når Android 15 frigives er en af nyhederne, at en enhed kan findes, selvom den er slukket.

(mere…)
Pas på svindel fra “Skat”

Skal du have penge tilbage eller ej? Årsopgørelsen er på vej som viser dette, men pas på det fører oftest fup og svindelnumre med sig.

(mere…)
Besked-appen på udvalgte Android-telefoner får chat-robot

Googles AI-værktøjer dukker op i Besked-appen på udvalgte Android-telefoner.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram