Samsung Galaxy S6 Edge+ test – endnu et hit

TEST: Galaxy S6 Edge+ er en forbedret Galaxy Edge. Større skærm, mere RAM og tyndere profil. Kan Samsung blive ved?

Samsung Galaxy S6 Edge+

Samsung Galaxy S6 Edge+ (Foto: MereMobil.dk)

Det er som om Samsung har genfundet sig selv, og i den grad er kommet ”on a roll”. Deres seneste produkter, synes jeg, er absolut fantastiske. Godt nok var jeg også glad for både Note 4 og Galaxy S5, men den nye S6-serie er noget særligt.

Nu har jeg over et stykke tid brugt Samsung Galaxy S6 Edge+, og ud over navnet er irriterede bøvlet at udtale, så har jeg stort set kun positive ord til overs for plusudgaven af S6 Edge.

Denne anmeldelse af Galaxy S6 Edge+ er primært baseret på de nyheder og ændringer, som er tilført produktet. Den detaljerede gennemgang af flere funktioner finder du i min test af Galaxy S6 og S6 Edge.

Stortest: Samsung Galaxy S6 Edge – ren topkarakter

Grundlæggende skal du vide, at S6 Edge og S6 Edge+, med meget små forskelle, er de samme telefoner.

Det er ret imponerede, at Samsung har givet skærmstørrelsen 0,2 tommer mere end tilfældet er på iPhone 6 Plus, uden at forøge den fysiske størrelse. Faktisk er S6 Edge+, trods større skærm, mindre end iPhone 6 Plus – og vejer mindre.

Alt det grundlæggende om Galaxy S6 Edge+

Tyndere, men større

Samsung Galaxy S6 Edge+

Samsung Galaxy S6 Edge+

Edge+ er slanket ubetydelige 0,1 millimenter på tykkelsen, men har taget på alle andre steder. Trods den forøgede skærmstørrelse til 5,7 tommer er vægten kun steget fra 132 til 153 gram, og telefonen føles på ingen måde som en ”klods” i hånden.

Selvom Samsung har forøget størrelsen på telefonen holder designet stadig, hvilket ikke nødvendigvis er tilfældet. Da HTC begyndte at lave større udgaver af HTC One-serien pyntede det underligt nok ikke på designet, der pludselig fremstod kluntet. Det synes jeg ikke man kan sige om Galaxy S6 Edge+.

Det første der lægges mærke til ved opstarten er skærmgitteret med ikonerne, som er forøget fra 4 x 4 genveje til 5 x 5. Samme tilstand kan faktisk også vælges på S6 Edge. Desværre fungerer det kun på forside-skærmene. Inde i selve app-menuen er det stadig 4 x 4, men på plusmodellen er 5 x 5 helt gennemgående.

I forbindelse med den forøgede størrelse er telefonen knap så handy, og da den samtidigt er en smule glat, skal der passes ekstra på man ikke taber den. Til mit temperament har S6 og S6 Edge rigtigt gode størrelser, men jeg har hurtigt vænnet mig til Edge+. Det skal siges jeg stadig ind i mellem tænker, at Edge+ er lidt mere besværlig at håndtere – omvendt ville jeg nok købe Edge+, hvis jeg var tvunget til at vælge.

Spec-duel: Se forskellene mellem S6 Edge+ og S6 Edge

Måske lidt bedre skærm

Du skal ikke være bekymret over, at 2K-opløsningen på 1440 x 2560 pixels er spredt ud over et 0,6 tommer større areal. Det ser fortsat rigtigt godt ud.

Når det er sagt, så har jeg noteret en lille smule forskel på enten skærmpanelerne eller kalibreringen af dem. På farvebilleder er der umiddelbart ingen forskelle, men i en gråtonetest er der et rødligt skær i de grå farver på Galaxy S6 Edge-skærmen, mens det står mere rent på S6 Edge+. Det kræver dog jeg har telefonenerne side om side, før jeg kan se dette fænomen.

Samsung fortsætter med at levere HELT sort på den sorte farve, og sammenlignes med iPhone 6 Plus, kan denne kun vise en grålig sort.

Edge+ har 518 PPI mens den ”gamle” Edge har 577 PPI. Begge skærme er utroligt lysstærke, og aflæses let i solskin.

Som jeg har nævnt det i tidligere anmeldelser, så er den let buede skærm et lækkert design-statement, men buen har i dagligt brug ikke den store praktiske betydning.

Screenshots fra Galaxy S6 Edge+

Nye funktioner på edge-delen

Samsung Galaxy S6 Edge+

Samsung Galaxy S6 Edge+

Kantfunktionerne er med S6 Edge+ blevet opdateret, så der nu kan laves genveje i sidepanelet, ganske som vi så det på Galaxy Note Edge. Da jeg testede S6 Edge var det netop en funktion jeg savnede – og nu er den her.

Der kan laves fem genveje på panelet, som kan kaldes frem hvor som helst, ved at trække i en lille ”fane” øverst til højre. Genvejene i den tilsvarende funktion på Note Edge var små ikoner, og der kunne være flere da man kunne scrolle i ikon-panelet.

På Edge+ er ikonerne ganske store og begrænsningen er fem. Rækkefølgen kan omrokeres, ved at holde på et ikon og trække det til en ny placering.

Det er lækkert med tilføjelsen af genveje, men det kedelige er, at jeg glemmer at bruge dem. Det nye panel kaldes for ”Apps Edge”. Når jeg ser tilbage på Note Edge, så var app-genvejene mere gennemførte end på den nye model.

I Peoples Edge er der kommet et en særlig Galaxy-funktion kaldet ”Inderkredsen”. Til disse, som også er favoritkontakter i kantpanelet, kan du sende særlige animerede humørikoner. Det er muligvis meget sjovt, men sandsynligvis ikke noget, der nogensinde vinder indpas, da det udelukkende er Samsung telefoner med understøttende software, der kan sende og modtage.

Den opdaterede edge-software ruller senere ud til Galaxy S6 Edge også.

Forskelle på S6 Edge+ og S6 Edge

Galaxy S6 Edge+Galaxy S6 Edge
Mål154.4 x 75.8 x 6.9 mm142,1 x 70,1 x 7,0 mm
Vægt153 gram132 gram
Skærm5,7” (1440 x 2560 px)5,1” (1440 x 2560 px)
RAM4 GB3 GB
Batteri3.000 mAh2.600 mAh

Opdateret lydoplevelse

Headset Samsung Galaxy S6 Edge+

Heeadset til Samsung Galaxy S6 Edge+

Lyddelen i Edge+ har fået en opdatering, rent softwaremæssigt. Under ”Lyde og meddelelser” + ”Lydkvalitet og effekter” ses nu punktet ”UHQ Upscaler”.

Idéen er at opskalere lyden fra musikken til en bedre lydkvalitet. Jeg må ærligt indrømme, at jeg ikke kan høre den store forskel, og generelt er jeg ikke så begejstret for sådanne funktioner, da de oftest ødelægger mere af lydoplevelsen end de gavner.

Funktionerne fungerer ikke ordentligt på streamingtjenester som Spotify, men på musik der ligger fysisk på enheden, giver UHQ Upscaler et et større stereobillede. Rørforstærker Pro er et af de punkter, der kun virker på din egen musik.

Også til Edge+ finder vi Samsungs nyeste headset, der også fulgte med S6 og S6 Edge. Det minder ganske meget som det, der sælges med en iPhone, og spiller så fint, at du ikke umiddelbart behøver købe et andet headset. Ofte er headsets i salgspakkerne virkelig ringe, men ikke her. Headsettet har modelnummeret EO-EG920 og prisen i løssalg er omkring 300 kroner.

Der medfølger to størrelser øre-dutter, og headsettet har mikrofon på ledningen samt betjeningsknapper til blandt andet lydstyrke. Hvis du optager video, mens headsettet er tilsluttet, benyttes mikrofonen på headsettet til lyden. Det gør sig ligeledes gældende, når du foretager opkald på Skype.

Ekstra RAM og marginalt bedre performance

Samsung Galaxy S6 Edge+

Samsung Galaxy S6 Edge+

Samsung har heldigvis ikke ødelagt noget i smidigheden ved betjeningen, eller tilføjet ekstra skrammel, der nedsætter ydeevnen. Galaxy S6 Edge+ virker marginalt mere smidig end den almindelige Edge, men det kan lige så godt være indbildning, da jeg jo VED den store model har 4 GB RAM fremfor 3 GB.

Telefonen kører på Samsungs eget Exynos 7420 chipset. Det er to quad-core CPU’er på henholdsvis 1,5 og 2,1 GHz. Jeg har på Edge+ målt omkring 70.000 point i Antutu Benchmark, hvilket svarer til scoren fra Galaxy S6 Edge, der var 70.255 point.

I testperioden har jeg ikke oplevet nogle driftsproblemer med telefonen, der har kørt utroligt stabilt. Samsung har heldigvis ikke pre-installeret flere ubrugelige programmer, så også her er der tale om en god oplevelse.

Ikonerne på nogle af systemprogrammerne f.eks. Telefon og Beskeder har fået en lille designoptimering, men man skal være ganske opmærksom, for overhovedet at lægge mærke til det. Det man hurtigt lægger mærke til er lydene, for Samsung har på Edge+ optimeret lydprofilen i telefonen, så den lyder en smule anderledes når der kommer SMS, mails osv.

En anden nyhed finder vi i topgardinet, hvor nogle af ikonerne nu er ”levende”. Eksempelvis kan du på wi-fi ikonet se netværksnavnet og signalstyrken.

På netværksdelen er der en lille nyhed i Edge+. Denne understøtter 4G LTE i Cat9. Telefonen kan således samle op til tre frekvensområder på hver 20 MHz, og download-hastigheden kan altså nå op på 450 Mbit/s  – i hvert fald teoretisk.

Teknikken omtales også som Carrier Aggregation. I Danmark er de danske teleselskaber allerede godt i gang med planer om understøttelse af denne netværksteknologi.

Galaxy S6 Edge har ”kun” LTE Cat6 med op til 300 Mbit/s download på det teoretiske plan

Hovedspecifikationer på Galaxy S6 Edge+

– Skærm: 5.7” Super AMOLED
– Opløsning: 2K 1440 x 2560 pixels, 518 PPI
– Kamera: 16 megapixels (OIS)
– Frontkamera: 5 megapixels
– Chipset: Samsung Exynos octa-core (Quad-core 1.5 GHz Cortex-A53 & Quad-core 2.1 GHz Cortex-A57)
– RAM: 4 GB LPDDR4
– Batteri: 3.000 mAh
– Netværk: 4G LTE Cat9
– WiFi 802.11 a/b/g/n/AC, dual-band, MIMO 2×2
– Bluetooth 4.2, ANT+
– USB 2.0, NFC
– System: Android 5.1 Lollipop
– Mål og vægt: 154.4 x 75.8 x 6.9 mm – 153 gram

Billeder taget med Samsung Galaxy S6 Edge+

God batteritid trods større skærm

Samsung Galaxy S6 Edge+

Samsung Galaxy S6 Edge+ og S6 Edge

Selvom Samsung har valgt et større skærmpanel betyder det ikke dårligere batteritid på den nye model. Batteriet er godt nok kun 3.000 mAh, altså 400 mAh mere end på S6 Edge.

Jeg er overrasket over, hvor godt batteriet har holdt strøm, trods rimeligt intenst brug. Godt 25 procent tilbage efter 15 timers driftstid går fint an i min bog, og hertil kommer, at strømsparefunktionen godt kan trække mere ud af batteriet.

Jeg har også prøvet at have 59 procent tilbage efter 16 timers drift – og i skrivende stund går telefonen mod ét døgn og 8 timer uden opladning.

Naturligvis er batteri- og strømforbrug meget individuelt, men min oplevelse er med S6 Edge+ virkelig god, det skal der ikke herske nogen tvivl om.

Der følger en hurtiglader med i salgspakken som på 90 minutter kan lade batteriet helt op.

Konklusion: Skal du købe?

Samsung Galaxy S6 Edge+

Samsung Galaxy S6 Edge+ og S6 Edge

Hvis du er fan af store skærme, er Galaxy S6 Edge+ aktuelt en spændende telefon. Naturligvis lever skærmen den ikke op til Sony Xperia Z5 Premium, der kan købes fra november. På Edge+ må du nøjes med 2K, mens Z5 Premium bliver den første smartphone med 4K-skærm. Til gengæld har Samsungs topmodel så en skærm der buer.

Det er dig som skal afgøre hvilken skærmstørrelse der er rigtig for dig, og jeg kan kun anbefale et kig på begge modeller i en forretning, inden købet foretages.

Du får en flot mobil med et enestående mobilkamera, og det er en af de mest velfungerede på Android-platformen, men det er også en mobil hvor du må leve med, at batteriet ikke kan udskiftes og hukommelsen ikke kan udvides.

Når det så er sagt, kan et kig på prisen skræmme de fleste væk. Vi er mellem 6- og 7.000 kroner alene for 32 GB udgaven, og endnu dyrere hvis du vil op på 64 GB. Til sammenligning koster en 32 GB S6 Edge omkring 5.000 kroner uden abonnement.

Selvom S6 Edge+ er dyr kommer vi ikke uden om, at denne smartphone ikke skuffer eller gør det dårligere end den mindre model. Derfor kan jeg heller ikke komme frem til anden afgørelse, end at S6 Edge+ skal have seks ud af seks stjerner.

Hattrick til Samsung, der nu har tre modeller i træk der scorer topkarakter. En flot præstation. Her skal vi så huske på, at det bare skruer forventningerne endnu højere op, til Samsungs kommende produkter.

Bemærk: For at få flere detaljer om software og funktioner i Edge+ skal du læse min anmeldelse af S6 og S6 Edge, hvor jeg går tættere på disse. Se også web-TV indslaget med testen af Galaxy S6 Edge.

Web-TV: Det første kig på Galaxy S6 Edge+

Fordele og ulemper

Fordele

– Godt materialevalg og design
– God skærm, brugerinterface og batteritid
– God lyd, flotte billeder og godt headset

Ulemper

– Ikke udskifteligt batteri
– Ingen plads til MicroSD-kort
– SMS-applikation fra Samsung har MMS-fejl

Mere til historien

Samsung har tilføjet en ny og hurtigere oplademulighed via trådløs opladning i denne telefon. Opladningen kan nu ske 35 procent hurtigere, end på de andre S6-modeller. For at oplade hurtigere trådløst kræver det en ny trådløs oplader fra Samsung, og den der blev lanceret på S6 og S6 Edge kan således ikke lade hurtigere end den gør. Den nye hedder EP-PG920IBEGWW og den fås i sort og hvid. Prisen er omkring 500 kroner.

Det mener jeg om Xpeng G6 – jeg har også testet selv-parkering

PRØVEKØRT: Xpeng G6 kan konkurrere med Skoda Enyaq og Tesla Model Y, men ikke alt er fedt.

(mere…)
Billeder af Samsung Galaxy S25 Slim lækket

Samsung Galaxy S25 Slim er lækket på nye billeder, der viser et super-tyndt design af den ventede nye model.

(mere…)
Samsung Galaxy S25 Slim kan være forsinket

RYGTE: Den ventede Samsung Galaxy S25 Slim står til en udskydelse.

(mere…)
Samsung præsenterer nye soundbars

Under CES 2025 har Samsung præsenteret to soundbars med AI-teknologi ombord.

(mere…)
Samsung Galaxy Ring kommer i nye størrelser

Samsung Galaxy Ring lanceres nu i to nye størrelser og i 15 nye lande. Derudover opdateres Samsung Health-appen.

(mere…)
Det kan du forvente af Samsungs super-tynde topmodel

Samsung kan i næste overraske med et hurtigt kig på en ny super-tynd topmodel. Her er, hvad du kan forvente.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
21 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2025 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram