Nu kan mobilen klare vasketøjet

0

Mobiltelefonen klarer efterhånden en masse ting for os i hverdagen og nu kan den endda klarer dit vasketøj ved hjælp af ny applikation.

Washa
Washa

Smartphonen kan efterhånden gøre mange ting for dig, selv ”brygge” kaffe, men det er ikke nok. For nu kan den måske også klarer vasketøjet for dig.

Og netop vasketøj er for mange mennesker en træls og tidskrævende opgave, der sjældent er det første man har lyst til at kaste sig over når man kommer hjem fra arbejde.

Det har fået tre unge københavnere til, at udvikle applikationen Washa, der er en applikation, som med få tryk på din smartphone eller tablet klarer vasketøjet. Og du behøver end ikke bekymre dig om vaskemiddel, vaskegrader eller sortering af vasketøjet.

– ”Vores koncept er helt enkelt. Man laver en bestilling i app’en, hvorefter vi henter vasketøjet hjemme hos kunden og bringer det til vores vaskeri. Til sidst bliver det nyvaskede tøj leveret direkte tilbage til hoveddøren. Alt sammen på under 48 timer,” forklarer Karim Ben M’Barek, der sammen med kammeraterne Jannick Christensen og Max Børglum Stripp står bag Washa.

Dermed er det også en overdrivelse, at det ligefrem er telefonen, som klarer det. Der er Samsung tættere på, at kunne klare det med deres vaskemaskiner, hvor du kan fjernstyre og følge med i vasken på mobilen.

Hold styr på vasketøjet på mobilen

Washa’s service kan i første omgang bruges i hele Storkøbenhavn, hvor der er afhentning og levering af vasketøj 350 dage om året. På sigt er det også deres ambition, at klare vasketøjet for danskerne i alle landets større byer – også i London kan de se frem til en hjælpende hånd med vasketøjet. Målet er at klare vasketøjet i 14 lande i 2018.

Det koster 29 kroner for hvert kilo tøj du skal have vasket – og det er vaskerivirksomheden Berendsen, der sørger for vasketøjet kommer nyvasket tilbage til dig. Men det kan dog hurtigt blive en dyr fornøjelse, hvis en børnefamilie sender alt vasketøjet afsted. Dog er der mange i København, som benytter vaskerier, hvilket absolut heller ikke er billigt.

Screenshots fra applikationen

Applikationen Washa kan downloades gratis i både Apples App Store og Google Play Store.

Mere til historien

Foruden at klare vasketøjet så har Berendsen også investeret i Washa, ligesom også erhvervsfolkene Christian Stadil, Tommy Ahlers og Jesper Buch har satset på den nystartede virksomhed.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer