Små butikker hilser MobilePay velkommen

0

UNDERSØGELSE: Danskerne har taget mobilbetalingen til sig, hvilket særligt de små erhvervsdrivende og private sælgere nyder godt af, det viser en ny undersøgelse.

Mobilen tager over for dankortet (Foto: MereMobil.dk)
Mobilen tager over for dankortet (Foto: MereMobil.dk)

En undersøgelse foretaget af Eniro Danmark viser, at mere end hver fjerde dansker mellem 18 og 35 år har brugt mobilbetaling på et loppe- eller madmarked, samt 4 ud af 10 har brugt det til betaling ved private sælgere.

Det ses oftere og oftere at eksempelvis den lokale frisør, pandekageboden på et kræmmermarked og cykelhandleren tager imod mobilbetaling. Hvilket ikke er uden grund, for særligt den yngre del af befolkningen gør brug af dette.

Myterne om sikkerheden i mobilbetaling

I undersøgelsen svarer 17 procent af de 18-35 årige at de har brugt mobilbetaling til at betale for en vare i en fysisk butik, mens mere end hver fjerde (28 procent) har benyttet mobilbetaling på et loppe- eller madmarked. Ser man mere generelt er det 10 procent af danskerne, som har betalt med mobilbetaling i en fysisk butik, der ikke er en del af en større kæde. Og 16 procent af danskerne der har brugt det på et loppe-, kræmmer- eller madmarked.

Eniro, som står bag Krak og De Gule Sider, er heller ikke i tvivl. De mener mobilbetaling kan vise sig at være en regulær vækstdriver for de små virksomheder og selvstændige, da det er nemt og billigt at integrere som betalingsmiddel i forretningen.

Rema 1000 snart klar med mobilbetaling

Mobilbetaling
I Danmark er det MobilePay, Swipp og Paii som er markedets aktuelle mobilbetalingsapplikationer (Foto: MereMobil.dk)

– ”De mindre erhvervsdrivende på for eksempel kræmmermarkeder og nogle af de mange madmarkeder, der er skudt op rundt omkring i landet, har ikke altid en kortløsning til rådighed, og er de for eksempel kun på markedet i nogle dage, er mobilbetaling ofte langt billigere end kortterminaler, ” siger Allan Jakobsen, der er administrerende direktør i Eniro Danmark.

Mobilbetalingen løser også et problem mange danskere formentlig kan nikke genkendende til – nemlig at blive fristet eksempelvis i en pandekagebod og ikke have kontanter på lommen. Dermed giver mobilbetaling mulighed for flere købelystne danskere kan foretage impulskøb eller lave handler, som de ellers ikke ville kunne f.eks. pga. manglende kontanter.

Bilka er klar med mobilbetaling

Også hos privatpersoner, som sælger ud af deres ejendele på Gul&Gratis, DBA, Trendsales eller diverse Facebook-grupper nyder godt af mobilbetalingen. I undersøgelsen svarer 25 procent, at de har benyttet mobilbetaling til at betale for et produkt eller service hos en privat. Og i målgruppen 18-35 årige er tallet hele 40 procent.

Undersøgelsen melder desværre intet om, hvor mange danskere der benytter mobilbetaling i større butikker, som Rema1000, Bilka, Føtex osv.

Mere til historien

MereMobil.dk skrev i april måned 2014, at mobilbetalingen haltede i Danmark, hvilket handlede om danskerne egentlig havde taget mobilbetaling til sig, men det gjorde sig ikke gældende for butikkerne. Siden er der dog sket lidt og større butikker som Bilka, Føtex og Rema 1000 har nu også gjort det muligt at betale med mobilen.

Læs også:

PODCAST: Mobilbetaling – dansk virksomhed kan måske kickstarte det

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer