Prince fjerner sin musik fra streamingtjenester

2

Prince har trukket sin musik tilbage fra stort set samtlige streamingtjenester.

Prince Apple Music
Prince er “greyed” på musiklisten her i Apple Music, og kan ikke afspilles (Foto: MereMobil.dk)

Hvis du er bruger på Spotify, Apple Music, Rdio eller Deezer, kan du nu glemme alt om at lytte til Prince, da han har trukket sine udgivelser fra diverse streamingtjenester, eftersom han ikke mener, at kunstnere bliver betalt hvad de burde i forhold til hvad streaming tjenesterne tjener, lyder det fra Prince på hans Twitter profil.

Wimp skifter navn til Tidal

Det vil nok ikke undre følgere af hans Twitter, at tingene har givet det udfald som det har. Der har han nemlig været aktiv med kritik af streamingtjenesternes måde at gøre tingene på. Han tweetede bl.a. oversat til dansk:  “fra øre på dollaren til brøkdele af øre på dollaren.” Det viser hans utilfredshed omkring betalingen af kunstnere på tjenesterne.

Selv på YouTube har han trukket en del af hans musik tilbage, hvilket kan betyde, at der nok højst sandsynligt ikke kan gå længe før hans musik bliver trukket tilbage på Google Music.

Dog har Prince ikke helt trukket sig fra alle de gratis streamingtjenester, eftersom at han fornyligt udgav et nyt nummer ved navn Hardrocklover på SoundCloud, skriver TechCrunch. Prince skulle fortsat være tilgængelig på Tidal.

TechCrunch mener, at den almene bruger af disse streamingtjenester skal have adgang til det hele, ellers vil brugerne i højere grad benytte sig af piratkopiering eller andre diverse tjenester, frem for de “begrænsede” streamingtjenester.

 Apple: Væk med gratis musik fra Spotify og YouTube

Brugerne vil på ingen måder benytte sig af flere tjenester, bare for at kunne høre det ene nummer de nu engang vil lytte til.

Mere til historien

The Beatles er et andet eksempel på et band/kunstner ingen streamingtjeneste har kunne få en aftale med.

Læs også:
Tip: Sådan undgår du Apple Music trækker penge fra dit kort

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
2 Kommentarer
Ældste
Nyeste Flest stemmer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer