Nu bliver det dyrere at se Netflix

9

Nu er det slut med at undgå prisstigninger hos Netflix. Alle danskere kommer til at betale 10 kroner mere for deres abonnement.

Så gik den ikke længere. Netflix har justeret på priserne for Danmark og det er ikke gået nedad, tværtimod.

Netflix
Netflix

Selvom der ikke kommer nye abonnementer eller nye muligheder, så stiger priserne med 10 kroner for alle tre abonnementstyper hos Netflix, alt sammen uden varsel.

– Netflix hæver prisen på 4K abonnement

Selskabets billigste abonnement kommer således til at koste 79 kroner per måned, mens ”mellempakken” vil koste dig 89 kroner. Den store pakke med mulighed for at se Netflix i både SD, HD og UHD kvalitet, på op imod fire skærme samtidig, kræver at du punger ud med 119 kroner hver måned.

Dermed er resultatet af selskabets prisstigning sidste år, hvor Danmark gik fri, samt den nye europæiske lovændring, der betød at Netflix fra 1. januar 2015 skal betale moms i det land, hvor tjenesten udbydes, nu også effektueret her i landet.

– Netflix hæver priserne – Danmark går fri

Indtil nu har blandt andet nordmændene og svenskerne allerede modtaget deres prisstigninger, mens Danmark er gået fri i hele to omgange.

Ifølge Netflix skyldes prisstigningen dog ikke øgede omkostninger, men en nødvendighed for at kunne fortsætte med at udvikle og tilføje indhold til streaming-tjenesten, skriver selskabet i en mail til nuværende kunder.

Viaplay: Det giver os en fordel

Hos den nordiske streaming-tjeneste Viaplay åbnes der nu for øget konkurrence, da selskabet til Recordere.dk har udtalt, at de ikke ønsker at følge det amerikanske selskabs prisstigning i Danmark.

– “Vores pris er 79 kroner, og det betyder, at vi kan tilbyde vores kunder endnu mere værdi og endda har et bedre tilbud end Netflix. For 79 kroner på Viaplay får man adgang til film, serier og børneindhold for to brugere ad gangen,” fortæller Lotus Ankjær Hedebroe, Viaplay PR Manager i Danmark.

Nuværende kunder fritages i ét år

Der er dog et lille men i den allerede iværksatte prisstigning. Nuværende Netflix kunder kommer ikke til at skulle betale mere for deres abonnementer før den 14. juli 2016. Herefter vil de følge priserne der allerede er trådt i kraft på tjenesten.

Netflix priser juli 2015
Netflix priser juli 2015 – klik for stort billede

De nye abonnementspriser hos Netflix ser efter stigningen således ud:

– Basis: SD kvalitet og 1 bruger koster 79 kroner/mdr.
– Standard: HD kvalitet og 2 brugere koster 89 kroner/mdr.
– Premium: UHD kvalitet og 4 brugere koster 119 kroner/mdr.

Læs også:

– Aller klar med Netflix-model for magasiner
– Få perfekt forbindelse til din Chromecast
– NVIDIA lancerer 4K spillekonsol med Android TV

Mere til historien

Efter Netflix i oktober 2014 ændrede deres abonnementer, betød det at daværende Standard-kunder, ikke skulle skifte til Premium-pakken for at få UHD kvalitet. Men med selskabets seneste ændringer betyder det, at nuværende og kommende kunder skal have Premium-pakken for at gøre brug af UHD-udseendelser.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
9 Kommentarer
Ældste
Nyeste Flest stemmer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer