NVIDIA lancerer 4K spillekonsol med Android TV

Grafikkort-producenten NVIDIA har lanceret en high-end 4K spillekonsol med Android TV platform og spil-streaming.

Midt i alle de store annonceringer fra Mobile World Congress, der lige nu tager alle de store mediers opmærksomhed, vælger NVIDIA at annoncere deres største satsning i nyere tid.

NVIDIA SHIELD Android TV konsol

NVIDIA SHIELD Android TV konsol

Under den årlige spiludvikler konference i San Francisco, med et publikum entusiastisk på niveau med det kun æble-præsentationer har kunne tilbyde, har NVIDIA annonceret SHIELD, en spillekonsol mindre end en PlayStation 3 og Xbox 360, men med potentiale til at matche dem begge. SHIELD kommer fra samme produktfamilie som SHIELD Tablet og SHIELD Portable, alle tre med fokus på gamere og underholdning.

- NVIDIA afslører nyt superprodukt på MWC

NVIDIA SHIELD er baseret på Android TV platformen udviklet af Google og på vej til blandt andet fladskærme og TV-bokse. I SHIELD er der tale om en blanding mellem et TV-produkt og en spillekonsol. Android TV leverer platformen, hvorfra NVIDIA håndterer deres anden store annoncering, NVIDIA GRID.

NVIDIA GRID er en platform, hvorfra spillere kan live-streame spil, uden at skulle downloade flere gigabyte data inden. Det vil være muligt at starte og spille et spil i Fuld-HD med op til 60 FPS (billeder per sekund), på blot få minutter.

High-end hardware til lav pris

NVIDIA SHIELD er pakket med hardware i den helt høje ende! SHIELD bliver trukket af selskabets egen og nyeste octa-core Tegra X1 processor, tilføjet en Maxwell grafikprocessor med hele 256 kerner! Disse processorer bliver bakket op af hele 3 GB RAM og 16 GB intern hukommelse.

NVIDIA SHIELD mod Xbox 360

NVIDIA SHIELD mod Xbox 360

Takker være den kraftige hardware og nye software, er det muligt for enheden at afspille 4K Ultra-HD med op til 60 FPS via de nye codecs VP9, H265 og det lidt ældre H264. På lydsiden kan SHIELD også være med langt fremme, med 7.1 og 5.1 surroundsound igennem HDMI, audio-playback i kvaliteten op til 24.bit/192KHz ligeså via HDMI plus USB.

Til at forbinde NVIDIA SHIELD med omverdenen, er konsollen udstyret med Wi-Fi 802.11ac 2x2 MIMO 2,4 GHz og 5 GHz, Bluetooth 4.1/BLE, 1000/1000 Mbit Ethernet, HDMI 2.0, to styks USB 3.0 (Type A), Micro-USB 2.0, MicroSD-kort og Infrarød modtager kompatibel med Logitech Harmony kontrollere.

Alt denne high-end hardware er pakket ned i en boks på blot 654 gram i størrelsen 13 x 21 x 2,5 cm, til en vejledende udsalgspris på 199 amerikanske dollars.

Dyb integration med Google

Som nævnt er NVIDIA SHIELD kørende på Android TV software, hvilket betyder at det hele kan styres med stemmen og er dybt integreret med Android platformen og Googles andre services såsom Google Play Butik, Film, Musik samt YouTube og meget mere.NVIDIA SHIELD

Da konsollen er til både video og spilleunderholdning, så er der ved lanceringen mere end 50 spil i Google Play optimeret til SHIELD, dertil er der via NVIDIA GRID tjenesten et utal af store konsol-spil tilgængelig, heriblandt spillene GRID 2 og Metro: Last Light Redux. Nye spil vil blive tilføjet hver uge oplyser NVIDIA.

NVIDIA GRID er abonnementsbaseret, hvilket betyder én pris til et stort antal tilgængelige spil. Dertil vil det være muligt at købe individuelle nye spiludgivelser.

Introduktion af NVIDIA SHIELD

Mere til historien

NVIDIA's CEO kalder SHIELD for hvad Netflix er for film. Konsollen kommer på markedet til maj i USA og senere på året i Europa, heriblandt forventes Danmark. NVIDIA har allerede deres SHIELD Tablet til salg i Danmark.

Patentkrigen mellem Google og Sonos fortsætter

Funktionaliteten af ​​Sonos netop lancerede "Sonos Voice Control" er på spil i ny retssag mellem de to tidligere samarbejdspartnere Google og Sonos.

(mere…)
Opgrader dit gamle TV - Apple TV vs. Chromecast

GUIDE: Smart-TV-platformen på din fladskærm er langsom og ikke tidssvarende. Skal du købe Apple TV eller Chromecast?

(mere…)
Google Play runder 10 år – og får nyt logo

Det er 10 år siden, at Google ændrede Android Market til Google Play Store. Det fejres blandt andet med et nyt logo.

(mere…)
Google Maps giver elbiler den strømeffektive rute

Med en opdatering af Google Maps bliver det nemmere, at optimere brændstof eller strøm på sine ture.

(mere…)
Efter Chromebook-forbud: Ønske om klare regler

Både Kommunernes Landsforening og Dansk Industri er bekymrede efter Datatilsynets afgørelse om brug af Chromebooks og Google Workspace.

(mere…)
Google arbejder muligvis på en ny Chromecast Audio

Tilbage i 2015 lancerede Google den første Chromecast. Desværre var den kun på butikshylderne fire år før den blev taget af markedet.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram