Netflix hæver priserne – Danmark går fri

0

Den amerikanske streamingtjeneste Netflix har netop givet priserne et hak op, men indtil videre er den danske pris endnu uændret.

Apple TV med Netflix
Apple TV med Netflix

Der har tidligere været varslet prisstigning til streamingtjenesten Netflix og nu er det i de fleste lande blevet cirka 10 kroner dyrere om måneden at være abonnent. Det blev offentliggjort i forbindelse med tjenestens kvartalsregnskab. Og det er nu begyndt at ske. Det skriver Dr.dk.

I USA er prisen steget med en dollar, dog kun for nye kunder, mens eksisterende kunder i en mail får oplyst, at de kan fortsætte med en uændret pris i to år.

Indhold på Netflix fjernet uden varsel

I mange europæiske lande er prisen steget med en euro, så det nu koster 8.99 Euro om måneden at være abonnent, mens det i Norge er steget med 10 kroner.

I Danmark er vi dog endnu gået fri for en prisstigning, men om Danmark går helt fri eller en prisstigning kommer indenfor nær fremtid er endnu uvist.

Netflix-tip: Sådan bliver underteksterne hvide

Reed Hastings, Netflix-chef, har tidligere fortalt at prisstigningerne skal være med til at forbedre indholdet på tjenesten, da Netflix har fået meget kritik for at levere indhold af ældre dato.

Danmark vil dog formentlig blive ramt af en prisstigning senere, hvis et lovforslag vedtages. Da Netflix ikke afregner moms med SKAT i Danmark, men har selskabet etableret i Luxenborg. Men lovforslaget går på, at der skal pålægges moms i det land hvor varen sælges fremfor det land selskabet er registreret.

Mere til historien

En talsmand for Netflix udtalte, at de realistisk kunne forvente at få en femtedel af de danske husstande som kunder. Men ifølge DRs medieforskning, så estimeres det at op mod 450.000 danske husstande et år efter lanceringen havde abonnement hos Netflix.

Læs også:

Netflix nu den sjettestørste tv-kanal i Danmark

– PODCAST: Mit gamle TV er presset af Netflix

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer