Netflix nu den sjettestørste tv-kanal i Danmark

0

Streaming-tjenesten Netflix har kun et års tid på bagen på det danske marked, men er allerede blevet landets sjettestørste tv-kanal.

Apple TV med Netflix
Apple TV med Netflix

I det forgangne år tegnede Netflix sig for omkring tre procent af det samlede tv-kiggeri – på tværs af de forskellige måder danskerne nu ser tv på. Det betyder, at Netflix er lidt mindre end TV 3, DR 2 og TV 2 Charlie, men lidt større end TV 2 News og Kanal 5. Det skriver DR.dk.

Det er medieforskerne Dennis Christensen og Niels Marslev, som konkluderer dette i rapporten ”Medieudviklingen 2013”, der udgives i midten af januar måned af DR Medieforskning.

Netflix var danskernes Google-favorit 2013

– ”At Netflix sidder på tre procent af den samlede sening er vores bedste bud på tingenes tilstand anno 2013. Det er næppe ukontroversielt at kalde Netflix, og de øvrige streaming-tv-tjenester for tv-kanaler eller tv-udbydere. Og ikke mindst tjenesternes forretnings-modeller, er da også temmelig forskellige fra det, vi traditionelt opfatter som tv. Alligevel er det vores påstand og præmis, at det indholdsmæssige slægtskab er tilstrækkeligt stort – og brugerudbyttet tilstrækkelig ensartet til, at vi kan tale om dem som beslægtede former for tv-sening,” siger Dennis Christensen og Niels Marslev.

Hos de unge er Netflix, målt på seertid, på tredjepladsen side om side med DR 1, lige i halen på TV 3, og kun distanceret klart af TV 2 på førstepladsen.

– ”Når Netflix klarer sig så godt, skyldes det ikke mindst, at man formår at hive rigtigt mange seerminutter ud af sine brugere. Gennemsnittet for de dage, hvor man bruger Netflix, er hele 80 minutter – kun overgået af TV 2, DR 1 og TV 2 Charlie, som hiver henholdsvis 98, 91 og 81 daglige minutter ud af seerne, når de først har fat i dem,” forklarer Dennis Christensen og Niels Marslev.

TIP: Sådan får Netflix hvide undertekster på Apple TV

Det traditionelle TV-kiggeri faldt med otte procent fra 2012 til 2013, men derfor mener de to medieforskere ikke at streaming vil tage livet af den traditionelle og gammeldags måde at se fjernsyn på.

Forskning fra britiske BBC viser også, at det oftest er det normale broadcast tv de fleste vælger først, hvor streaming så er et alternativ, hvis dette ikke fanger seernes interesse.

Mere til historien

Der er ingen tvivl om, at Netflix, TV 2 Play og tilsvarende tjenester presser de traditionelle medievaner. Hvilket MereMobil.dk også har lavet podcast om.
Lyt til podcasten: Mit gamle TV er presset af Netflix-tjenester

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer