Netflix nu den sjettestørste tv-kanal i Danmark

Streaming-tjenesten Netflix har kun et års tid på bagen på det danske marked, men er allerede blevet landets sjettestørste tv-kanal.

Apple TV med Netflix

Apple TV med Netflix

I det forgangne år tegnede Netflix sig for omkring tre procent af det samlede tv-kiggeri – på tværs af de forskellige måder danskerne nu ser tv på. Det betyder, at Netflix er lidt mindre end TV 3, DR 2 og TV 2 Charlie, men lidt større end TV 2 News og Kanal 5. Det skriver DR.dk.

Det er medieforskerne Dennis Christensen og Niels Marslev, som konkluderer dette i rapporten ”Medieudviklingen 2013”, der udgives i midten af januar måned af DR Medieforskning.

- Netflix var danskernes Google-favorit 2013

- ”At Netflix sidder på tre procent af den samlede sening er vores bedste bud på tingenes tilstand anno 2013. Det er næppe ukontroversielt at kalde Netflix, og de øvrige streaming-tv-tjenester for tv-kanaler eller tv-udbydere. Og ikke mindst tjenesternes forretnings-modeller, er da også temmelig forskellige fra det, vi traditionelt opfatter som tv. Alligevel er det vores påstand og præmis, at det indholdsmæssige slægtskab er tilstrækkeligt stort - og brugerudbyttet tilstrækkelig ensartet til, at vi kan tale om dem som beslægtede former for tv-sening,” siger Dennis Christensen og Niels Marslev.

Hos de unge er Netflix, målt på seertid, på tredjepladsen side om side med DR 1, lige i halen på TV 3, og kun distanceret klart af TV 2 på førstepladsen.

- ”Når Netflix klarer sig så godt, skyldes det ikke mindst, at man formår at hive rigtigt mange seerminutter ud af sine brugere. Gennemsnittet for de dage, hvor man bruger Netflix, er hele 80 minutter – kun overgået af TV 2, DR 1 og TV 2 Charlie, som hiver henholdsvis 98, 91 og 81 daglige minutter ud af seerne, når de først har fat i dem,” forklarer Dennis Christensen og Niels Marslev.

- TIP: Sådan får Netflix hvide undertekster på Apple TV

Det traditionelle TV-kiggeri faldt med otte procent fra 2012 til 2013, men derfor mener de to medieforskere ikke at streaming vil tage livet af den traditionelle og gammeldags måde at se fjernsyn på.

Forskning fra britiske BBC viser også, at det oftest er det normale broadcast tv de fleste vælger først, hvor streaming så er et alternativ, hvis dette ikke fanger seernes interesse.

Mere til historien

Der er ingen tvivl om, at Netflix, TV 2 Play og tilsvarende tjenester presser de traditionelle medievaner. Hvilket MereMobil.dk også har lavet podcast om.
Lyt til podcasten: Mit gamle TV er presset af Netflix-tjenester

Her udvider Netflix, men (næsten) ingen bruger det …

Sidste år lancerede Netflix videospil, men data viser, at færre end én ud af 100 abonnenter har spillet.

(mere…)
Netflix bløder enorme mængder abonnenter

Netflix taber for andet kvartal i træk abonnenter, og har i 2022 nu tabt tæt på 1,2 millioner betalende kunder.

(mere…)
Nu strammer Netflix grebet - slut med at dele

Du kan godt gøre dig klar til tiltag, som skal bremse deling af login til Netflix med venner og familie.

(mere…)
Netflix vælger Microsoft som partner til annoncebetalt streaming

Netflix er presset og nu skal Microsoft hjælpe mod faldende kundetal.

(mere…)
Samsungs Freestyle projektor test | imponerede teknologi med for lidt lys

TEST: Næsten uanset vinklen kan Samsung The Freestyle projektor rettet billedet op. Imponerede! Lysstyrken er projektorens udfordring.

(mere…)
Netflix kommer i reklame-version i år

En reklame-version af Netflix vil se dagens lys i år, sådan lyder den officielle udmelding fra Netflixs ledelse.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram