Google Translate foto-oversætter nu danske skilte

Googles translate bliver nu udvidet med 20 flere sprog. Dansk er nu en del af sprogene, takket være den nye opdatering til Android og iOS.

Googles translate app giver dig allerede øjeblikkelig visuel oversættelse af tekst i deres app. Der var førhen 7 sprog at gøre godt med, men nu bliver app’en udvidet med 20 sprog, hvor dansk er et af dem.

Google Translate med kameraet

Applikationen startede med syv sprog: Engelsk, fransk, tysk, italiensk, portugisisk, russisk og spansk, men nu tilføjer Google 20 mere. Du kan nu oversætte til og fra engelsk og bulgarsk, catalansk, kroatisk, tjekkisk, dansk, hollandsk, filippinsk, finsk, ungarsk, indonesisk, litauisk, norsk, polsk, rumænsk, slovakisk, svensk, tyrkisk og ukrainsk. Desuden kan man oversætte direkte fra engelsk til hindi og thai.

– Tidligere opkøb realiseret i Google Translate

App’en fungerer således, at du bare skal åbne app’en, klikke på kameraet, og pege kameraet mod den tekst du skal have oversat. Det kan være et skilt, ingredienslister, vejledninger osv. Så bliver teksten omdannet øjeblikkeligt, helt uden internetforbindelse.

Det er alt sammen set før, men da applikationens sprog repetoire nu bliver udvidet, vil det forhåbentligt glæde en masse danskere, da vi nu også kan benytte funktionen til vores sprog.

Desuden bliver real-time oversættelser meget hurtigere og bedre, så flere mennesker kan opleve verden på deres sprog.

Sådan gør du

For at afprøve de nye sprog, skal man bare åbne Google Translate applikationen,  indstille “dansk” sammen med det sprog du ønsker at oversætte til, og klikke på kamera ikonet. Derefter vil du blive bedt om at downloade en lille sprogpakke til hvert sprog, som formentlig fylder under 2 MB.

Google får det hele til at køre uden wifi- eller dataforbindelse via noget der hedder “Convolutional neurale network”. Hvis du vil sidde og nørde med at finde ud af hvad det betyder, har Google beskrevet det i deres research blog.

– Fem rejse apps til Android og iPhone

Disse opdateringer betyder, at folk fra udviklingslande nu også vil kunne forstå nettets indhold, som mest af alt består af engelsk, og med Android One som skal få smartphones ud som allemandseje, selv i de fremspirende lande, er disse opdateringer en kæmpe nyhed.

Opdateringerne kommer til både Android og iOS, rullende ud over de næste par dage, ifølge Google.

Mere til historien

Google har lagt en video ud på deres YouTube kanal, som viser de nye funktioner.

Samsungs indtjening eksploderer – det gør udledning af CO2 også

Den verdensomspændende udvikling af kunstig intelligens sætter klimamål under pres. Google tvivler på egne klimamål.

(mere…)
KL raser efter kold skulder i Chromebook-problematik

Regeringen tager ikke Chromebook-problematikken alvorligt nok, mener udvalgsformand i Kommunernes Landsforening.

(mere…)
Google Translate får tilføjet 110 nye sprog

Google Translate får nu den største udvidelse nogensinde, hvor 110 nye sprog tilføjes.

(mere…)
Atter fremgang i salget på smartphone-markedet

Efter et fald i salget de seneste tre år er der igen fremgang i salget af smartphones. Det er 5G som rykker.

(mere…)
Nu må skoleeleverne bruge Chromebook-computerne, men …

Hvordan vil Google konkret sikre, at mine børns data ikke bruges i strid med lovgivningen?

(mere…)
Google inviterer til “Made by Google”-event – Pixel 9?

Google har sendt invitationerne ud til en stor event i midten af august. Der spekuleres i en lancering af Pixel 9-serien.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram