Google Translate foto-oversætter nu danske skilte

Googles translate bliver nu udvidet med 20 flere sprog. Dansk er nu en del af sprogene, takket være den nye opdatering til Android og iOS.

Googles translate app giver dig allerede øjeblikkelig visuel oversættelse af tekst i deres app. Der var førhen 7 sprog at gøre godt med, men nu bliver app'en udvidet med 20 sprog, hvor dansk er et af dem.

Google Translate med kameraet

Applikationen startede med syv sprog: Engelsk, fransk, tysk, italiensk, portugisisk, russisk og spansk, men nu tilføjer Google 20 mere. Du kan nu oversætte til og fra engelsk og bulgarsk, catalansk, kroatisk, tjekkisk, dansk, hollandsk, filippinsk, finsk, ungarsk, indonesisk, litauisk, norsk, polsk, rumænsk, slovakisk, svensk, tyrkisk og ukrainsk. Desuden kan man oversætte direkte fra engelsk til hindi og thai.

Tidligere opkøb realiseret i Google Translate

App'en fungerer således, at du bare skal åbne app'en, klikke på kameraet, og pege kameraet mod den tekst du skal have oversat. Det kan være et skilt, ingredienslister, vejledninger osv. Så bliver teksten omdannet øjeblikkeligt, helt uden internetforbindelse.

Det er alt sammen set før, men da applikationens sprog repetoire nu bliver udvidet, vil det forhåbentligt glæde en masse danskere, da vi nu også kan benytte funktionen til vores sprog.

Desuden bliver real-time oversættelser meget hurtigere og bedre, så flere mennesker kan opleve verden på deres sprog.

Sådan gør du

For at afprøve de nye sprog, skal man bare åbne Google Translate applikationen,  indstille "dansk" sammen med det sprog du ønsker at oversætte til, og klikke på kamera ikonet. Derefter vil du blive bedt om at downloade en lille sprogpakke til hvert sprog, som formentlig fylder under 2 MB.

Google får det hele til at køre uden wifi- eller dataforbindelse via noget der hedder "Convolutional neurale network". Hvis du vil sidde og nørde med at finde ud af hvad det betyder, har Google beskrevet det i deres research blog.

Fem rejse apps til Android og iPhone

Disse opdateringer betyder, at folk fra udviklingslande nu også vil kunne forstå nettets indhold, som mest af alt består af engelsk, og med Android One som skal få smartphones ud som allemandseje, selv i de fremspirende lande, er disse opdateringer en kæmpe nyhed.

Opdateringerne kommer til både Android og iOS, rullende ud over de næste par dage, ifølge Google.

Mere til historien

Google har lagt en video ud på deres YouTube kanal, som viser de nye funktioner.

Google dropper support på Chromecast i stilhed

Den første Chromecast fra Google vil ikke længere modtage software- eller sikkerhedsopdateringer.

(mere…)
Statsministeren ønsker mindre skærmtid i skolerne

Den danske statsminister, Mette Frederiksen (S), ønsker at eleverne bruger mindre tid foran skærme i skolen.

(mere…)
Din gamle Gmail-konto bliver slettet

Bruger du Gmail, eller har du brugt Gmail, vil denne nyhed interessere dig.

(mere…)
Her er Googles 2023-nyheder

OVERBLIK: Vi har her samlet nyhederne fra Google I/O 2023. Få overblikket over, hvilke nye produkter og services der er på vej.

(mere…)
Dårligste smartphone-salg i mere end et årti

Nye tal viser, at smartphonesalget fortsætter med at falde og første kvartal 2023 var det dårligste i mere end et årti.

(mere…)
Google Pixel 7a test | Minimale nyheder

TEST: Min Pixel 7a test konkluderer, at nyhederne er minimale, men at produktkvaliteten er god. Læs min Pixel 7a test her.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram