Tidligere opkøb realiseret i Google Translate

Google Translate er opdateret med nye smarte funktioner. Ét af dem er et tidligere Google opkøb, kaldet Word Lens.

Vi er flere der har været der. Vi er på ferie i udlandet, står på den lokale restaurant og vil smage de nationale retter, men så kommer tjeneren der selvfølgelig ikke snakker engelsk. Starten på forkerte bestillinger, og til slut en dårlig madoplevelse, er lagt.

Google Translate logo

Google Translate

Men så kom Google Translate med taleoversættelse. Den funktion er ikke ny, men derimod lidt bøvlet at bruge, da man skal skifte mellem de talte sprog - lige indtil nu. Google er netop ved at udrulle en opdatering til Google Translate, der skal gøre op med den lidt besværlige taleoversættelse.

Mere Material Design på vej fra Google

I den nye opdatering, skal man blot vælge de to sprog man ønsker skal oversættes, trykke på mikrofonen og herefter registrerer Google Translate selv, hvilket sprog der aktuelt tales og oversætter med det samme, til det andet valgte sprog.

Dermed kan to personer der taler hver sit sprog, skiftes til at tale og få det oversat. Desværre gælder opdateringen aktuelt kun oversættelser mellem engelsk og russisk, spansk, fransk, italiensk, tysk og portugisisk.

Fem rejse apps til Android og iPhone

Google har dog et es mere i ærmet for denne opdatering. Ét nyt senarie udspiller sig på din ferie - du skal finde vej, men den lokale skiltning er svær at oversætte. Tidligere skulle du med Google Translate tage et billede af skiltet, markere den ønskede tekst der skal oversættes, for til slut at få resultatet på et nyt skærmbillede.

Nu er sagen blevet lettere, takket være et opkøb Google gjorde tilbage i foråret 2014. Her købte Google rettighederne til applikationen Word Lens. Med de nye rettigheder implementeret i applikationen, er det nu muligt at åbne Google Translate, vælge kamera og vupti! Nu oversætter applikationen teksten i realtid. Faktisk sker der en form for billedmanipulation, da det er teksten på det du ser, der bliver ændret til en oversættelse.

Sådan virker de nye funktioner

Herunder har vi samlet to klip, der viser de nye funktioner i Google Translate, der kan hentes her via Google Play. De nye funktioner kommer også iOS brugere til gode, de kan hente applikationen her via App Store.

Google Translate - realtids oversættelse

Google Translate - realtids oversættelse

Mere til historien

Google Translate understøtter i sin nuværende form, hele 90 officielle sprog. Det er ikke alle funktioner der understøtter samtlige sprog. Dog er indtastet tekst til oversættelse, understøttet af dem alle.

Google sletter næsten 900.000 forsømte apps

Der er gang i "forårsrengøringen" hos både Google og Apple. Nu er Google i gang med en oprydning af forsømte apps - præcis som Apple.

(mere…)
Ny pant-app sløjfer den gamle ”papir-bon”

Dansk Retursystem er klar med en ny pant-app, som sørger for udbetaling af pant fra landets nye pantstationer.

(mere…)
Mobilvarsling-app lukkes heldigvis

Nu dropper de danske myndigheder ENDELIG deres app-varsling. Nyt Cell broadcast varslingssystem er klar i kulissen.

(mere…)
Grindr har solgt lokationsdata til kommercielt brug

En gammel sag er dukket op til overfladen og afslører, at Grindr-appen har solgt lokationsdata til kommercielt brug.

(mere…)
NemID’s nedlukning er udskudt – MitID volder problemer

Mange danskere har endnu ikke fået MitID, men nu udskydes fristen med 4 måneder.

(mere…)
Samsung solgte flest Android-telefoner med 5G i februar

Galaxy A52s 5G fra Samsung slog alle konkurrenter og blev den bedst solgte Android-telefon med 5G i februar måned.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
1 Kommentar
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram