OpenSignal: TDC har verdens hurtigste 4G net

0

En OpenSignal rapport viser, at TDC har verdens hurtigste mobilnetværk på 4G.

Mobilmast, telemast, basestation
Danskerne har adgang til nogle af verdens bedste mobilnet. (Foto: TDC).

En ny rapport fra OpenSignal viser, at danske TDC i øjeblikket har verdens, samlede set, hurtigste 4G LTE mobilnetværk. OpenSignals rapport beror på hastigheds- og dækningstests fra 97 forskellige mobilnetværk over hele verden.

Rapporten indeholder indrapporteringer fra 330.000 brugere fordelt over samtlige kontinenter, hvorefter alle de indsamlede data er analyseret af OpenSignal. Der er således tale om crowdsourced data indsamlet fra brugere af OpenSignal applikationen, der bruges til at måle datahastigheder og mobildækning på tværs af landegrænser.

– Ny test: TDC har det bedste mobilnet

Samlet set kommer er de danske mobilnetværk en flot tredjeplads, hvilket vidner om, at de andre danske mobilnetværk altså ikke helt ringe. Med en gennemsnitshastighed på over 27 Mbit/s sætter TDC dog konkurrenterne godt og grundig på plads, og ifølge rapporten har TDC verdens hurtigste 4G netværk.

– ”TDC har investeret så massivt i mobilnettet det sidste års tid, at jeg faktisk ikke er så overrasket. Det bekræfter, hvad vi selv kan se, både når nettene bliver testet, men også i kundernes adfærd på nettet. I takt med at vi har opgraderet nettet, er dataforbruget bare eksploderet,” fortæller koncerndirektør i TDC Operations, Peter Schleidt, og uddyber:

– ”Først og fremmest er jeg glad på kundernes vegne. Det er alfa og omega, at de er tilfredse med og kan stole på netværket. Men jeg er også stolt og glad over de mange TDC-ansatte, der sammen med vores samarbejdspartnere i Huawei på så kort tid har opbygget et mobilnetværk, der beviseligt er i absolut verdensklasse,” siger Peter Schleidt med henvisning til, at TDC i marts 2014 sammen med Huawei begyndte landsdækkende opgraderinger af hele TDC’s mobilnetværk.

3s kunder bruger mere 4G

Lidt overraskende data kan man dog også finde i rapporten. Selvom TDCs 4G LTE netværk benytter de langtrækkende 800 MHz frekvenser, så er 3s kunder oftere på 4G. På teleselskabet 3s netværk er kunderne på 4G hele 71,3 procent af tiden, mens TDC kunder kun er på 4G i 68,3 procent af tiden.

– TDCs 4G-net er hurtigst

Top 10 fra OpenSignal hasighedsrapport
Top 10 fra OpenSignal hastighedsrapport

 

Læs hele rapporten OpenSignal State of LTE report.

Mere til historien

OpenSignal rapporten er blot den seneste af en række undersøgelser, som viser, at TDCs mobilnetværk noget hurtigere end konkurrenternes. Snart bliver TDCs netværk endnu hurtigere, hvilket vi har skrevet om i denne artikel.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer