OpenSignal: TDC har verdens hurtigste 4G net

En OpenSignal rapport viser, at TDC har verdens hurtigste mobilnetværk på 4G.

Mobilmast, telemast, basestation

Danskerne har adgang til nogle af verdens bedste mobilnet. (Foto: TDC).

En ny rapport fra OpenSignal viser, at danske TDC i øjeblikket har verdens, samlede set, hurtigste 4G LTE mobilnetværk. OpenSignals rapport beror på hastigheds- og dækningstests fra 97 forskellige mobilnetværk over hele verden.

Rapporten indeholder indrapporteringer fra 330.000 brugere fordelt over samtlige kontinenter, hvorefter alle de indsamlede data er analyseret af OpenSignal. Der er således tale om crowdsourced data indsamlet fra brugere af OpenSignal applikationen, der bruges til at måle datahastigheder og mobildækning på tværs af landegrænser.

– Ny test: TDC har det bedste mobilnet

Samlet set kommer er de danske mobilnetværk en flot tredjeplads, hvilket vidner om, at de andre danske mobilnetværk altså ikke helt ringe. Med en gennemsnitshastighed på over 27 Mbit/s sætter TDC dog konkurrenterne godt og grundig på plads, og ifølge rapporten har TDC verdens hurtigste 4G netværk.

– ”TDC har investeret så massivt i mobilnettet det sidste års tid, at jeg faktisk ikke er så overrasket. Det bekræfter, hvad vi selv kan se, både når nettene bliver testet, men også i kundernes adfærd på nettet. I takt med at vi har opgraderet nettet, er dataforbruget bare eksploderet,” fortæller koncerndirektør i TDC Operations, Peter Schleidt, og uddyber:

– ”Først og fremmest er jeg glad på kundernes vegne. Det er alfa og omega, at de er tilfredse med og kan stole på netværket. Men jeg er også stolt og glad over de mange TDC-ansatte, der sammen med vores samarbejdspartnere i Huawei på så kort tid har opbygget et mobilnetværk, der beviseligt er i absolut verdensklasse,” siger Peter Schleidt med henvisning til, at TDC i marts 2014 sammen med Huawei begyndte landsdækkende opgraderinger af hele TDC’s mobilnetværk.

3s kunder bruger mere 4G

Lidt overraskende data kan man dog også finde i rapporten. Selvom TDCs 4G LTE netværk benytter de langtrækkende 800 MHz frekvenser, så er 3s kunder oftere på 4G. På teleselskabet 3s netværk er kunderne på 4G hele 71,3 procent af tiden, mens TDC kunder kun er på 4G i 68,3 procent af tiden.

– TDCs 4G-net er hurtigst

Top 10 fra OpenSignal hasighedsrapport

Top 10 fra OpenSignal hastighedsrapport

 

Læs hele rapporten OpenSignal State of LTE report.

Mere til historien

OpenSignal rapporten er blot den seneste af en række undersøgelser, som viser, at TDCs mobilnetværk noget hurtigere end konkurrenternes. Snart bliver TDCs netværk endnu hurtigere, hvilket vi har skrevet om i denne artikel.

Er TDC’s 10 Gbit/s forbindelse til private nødvendigt?

KOMMENTAR: Nu bliver jeg småsur! 10 Gbit/s er unødvendigt og udbyderen ikke fortæller kunderne hele historien om deres forbindelse.

(mere…)
Disse børnespil stjæler dine data – se listen

En ny dansk undersøgelse af mobilspil viser hvilke populære børnespil, der videregiver børn og unges data. Se listen her.

(mere…)
Lukningen af fastnettet i Danmark starter til årsskiftet

TDC Net trækker ved årsskiftet de første stik til fastnettet i Danmark.

(mere…)
Teleselskaber lægger op til megafusion

De danske teleselskaber står foran store investeringer i forsyningssikkerhed og kritisk infrastruktur, mener topchef.

(mere…)
Rekordsalg af high-end smartphones i 2023

Sidste år blev der solgt et rekordhøjt antal smartphones i high-end-kategorien, hvis man skal tro tal fra analysefirma.

(mere…)
Mobilmaster spår om antallet af danskere på Christiansborg Slotsplads

I går fik Danmark en ny regent og mobilmasterne har hjulpet med, at finde antallet af danskere, der var mødt op på Christiansborg Slotsplads.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram