Ny test: TDC har det bedste mobilnet

3

En rapport fra Omnitele udpeger TDCs netværk, som det bedste danske mobilnetværk, når det kommer til hastigheder.

På MereMobil.dk har vi tidligere skrevet om TDCs rasende hurtige mobilnetværk. TDC har i årevis haltet efter konkurernterne, men med det seneste års netværksopgraderinger har det dominerende teleselskab for alvor trådt speederen i bund og fundet femtegear. Men hvor hurtigt går det egenligt? TDC har fået Teknologisk Institut til at vurdere det i en test, som vi tidligere har omtalt på MereMobil.dk

Omnitel test illustration
Omnitele test illustration

– Hvem har landets bedste mobilnetværk?

Nu er der dog udkommet en ny og mere detaljeret testrapport fra telekonsulentvirksomheden Omnitele. Rapporten giver endnu mere indsigt i, hvordan de enkelte danske mobilnetværk klarer sig i forhold til hinanden.

Det er vigtigt at lægge mærke til, at Omnitele ikke tager stilling til dækningen. Det er udelukkende hastighederne der er fokuseret på. Så rapporten siger dermed ikke, at TDC har den bedste dækning.

Testen er foretaget i maj 2015, og udover at teste den generelle hastighed på de enkelte mobilnetværk, så testes også hastigheden og respons på en lang række internet-applikationer. De testede applikationer er Facebook, Twitter, Instagram, YouTube og Dropbox samt almindelig surfing af hjemmesider på WWW.

Omnitele har gennemført testen på både stationære og mobile drivetestes – applikationer blev dog kun testet stationært. Der blev testet i byer med mere end 30.000 indbyggere samt turistbyerne Blokhus og Billund. Der blev gennemført 312 stationære tests, og til drivetesten blev der kørt 3.923 kilomter på de danske veje.

TDC blæser konkurrenterne omkuld

Omnitel test illustration
Omnitele test illustration

Ikke helt overraskende klarer TDC sig markant bedre i testene end de nærmeste konkurrenter.

TDCs gennemsnitlige uploadhastighed ligger på 33 Mbit/s, mens den nærmeste konkurrent er Telenor, der gennemsnitligt kun opnår 14 Mbit/s. Telia er lige i hælene med 13 Mbit/s og teleselskabet 3 ligger på 11,3 Mbit/s.

Downloadhastighederne hos TDC ligger gennemsnitligt på 45,3 Mbit/s. Telenor når 28,4, Telia 27 Mbit/s og teleselskabet 3 ligger sidst med 22,2 Mbit/s.

3: Bedre dækning og mere 4G på vej

Applikationer viser forskellen

Omnitel test illustration
Omnitele test illustration

Èn ting er målinger af hastighed, men hvordan fungerer de enkelte netværk så i praksis? For at undersøge dette har Omnitele foretaget målinger med nogle af de mest populære smartphone applikationer. De enkelte applikationer testes for, hvor hurtige de er til at udføre dagligdags funktioner – såsom at poste et billede på Facebook eller uploade en fil til Dropbox.

I alle applikationstests, med undtagelse af YouTube testen, vinder TDC. YouTube fungerer nogenlunde lige godt på tværs af alle teleselskabernes netværk.

TDCs netværk er ifølge Omnitele 50 procent hurtigere til at poste et billede på Facebook end nærmeste den konkurrent.

Telia tester den næste mobilrevolution

TDC og 3 bedst til taleopkald

Omnitel test illustration
Omnitele test illustration

Endelig testes lydkvaliteten af taleopkald. Her blev selve lydkvaliteten, og hvor mange procent af opkald der blev gennemført uden afbrydelser. På en skala fra 1-5, hvor ét er elendig, tre er okay og fem fremragende, scorede både 3 og TDC 3,6 mens Telia og Telenor måtte nøjes med 3,3.

Det skal dog nævnes, at en score på over 2,5 betragtes som godkendt, og alle fire danske mobilnetværk ligger i top hvad angår samtalekvalitet.

En kort opsummering af rapporten kan læses her, og hele testen inklusiv beskrivelse af testmetoderne kan hentes i PDF format her.

Info: MereMobil.dk har været i kontakt med Omnitele som fortæller, at de fuldt ud selv har finansieret testen og rapporten.

Baggrund: Derfor er Voice over LTE en gamechanger

Mere til historien

TDCs strategi har været at opgradere hele mobilnetværket på én gang, mens de andre teleselskaber (Telenor, Telia og 3) benytter en mere klassisk tilgang til netværk, hvor de løbende udvider deres mobilnetværk.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
3 Kommentarer
Ældste
Nyeste Flest stemmer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer