Lige nu testes IMS - den næste mobilrevolution

Den næste mobilrevolution er på vej - IP Multimedia Subsystem vil revolutionere din smartphone. Læs her hvorfor.

Siger IMS (IP Multimedia Subsystem) dig noget? Nej vel? Du kommer dog helt sikkert til at stifte bekendtskab med IMS i nærmeste fremtid. Teknologien er den bagvedliggende netværksteknologi, der blandt andet vil muliggøre videoopkald, gruppechat og fildeling til integrerede funktioner på din smartphone mobiltelefon.

Smartphone (Foto: Telia)

Smartphone (Foto: Telia)

Nu tænker du sikkert, at du allerede har både Skype, Facebook Messenger, FaceTime og Dropbox på din smartphone, så hvad skal du med IMS?

IMS er kort sagt en revolution af ”den grønne opkald knap” på din smartphone. Med IMS kræver disse avancerede funktioner nemlig ikke længere en separat applikation fra en bestemt leverandør, men funktionaliteten bliver integreret direkte i mobilnetværket, hvilket giver nogle nye muligheder på 4G LTE netværket. Det fortæller Telia i en pressemeddelelse.

IMS giver mobilnetværket helt nye muligheder - lidt ligesom vi allerede kender det med SMS og MMS beskeder, som er en integreret del af alle smartphones, helt uden man behøves installere en applikation fra en tredjepart.

Videochat genopstår

I de gode gamle dage var videochat via 3G et af de store salgsargumenter for netop 3G. Videochat blev dog aldrig populært, da frimærkestørrelsen på billeder, udfald og dårlig lyd plagede brugeroplevelsen, og efterfølgende er videochatområdet fuldstændig blevet overtaget af tredjeparts applikationer såsom Skype eller Apples proprietære FaceTime system.

Ulempen for brugerne er, at enten skal man have et Apple produkt (til FaceTime) eller have installeret Skype applikationen - og man kan ikke være sikker på, at moster Åse i den anden ende lige har en iPhone eller Skype installeret.

Med IMS kommer standardiseret videochat på tværs af mobilplatformene igen på dagsordnen på 4G LTE mobilnetværket, og denne gang i en kvalitet, som kan konkurrere med FaceTime og Skype. Nu dukker der simpelthen en knap op i opkaldsmenuen, som hedder videopkald, og med ét enkelt tryk foretages videoopkaldet.

Telia tester på livet løs

Lige nu tester Telia IP Multimedia Subsystem. Platformen er standardiseret, og kan hurtigt rulles ud på Telias forskellige mobilnetværk i forskellige lande.

-”Platformen testes i øjeblikket i Sverige og Estland. Det unikke ved vores løsning er, at den er cloud-baseret og virtuel, hvilket gør det billigere og hurtigere at lancere nye services i de enkelte lande, og for kunderne betyder det, at man kan bruge vores tjenester globalt. Vi glæder os meget til at introducere nye services, som vil tilføje helt nye dimensioner til oplevelsen med smartphones,” siger Henrik Kofod, netværksdirektør for Telia i Danmark.

Der er en række områder, hvor IMS giver nye muligheder. F.eks. kan IMS benyttes til at erstatte applikationer som Dropbox eller Facebook Messenger. Fremover dukker funktionaliteterne som fildeling og gruppechat simpelthen op som et ikon på ens smartphone, og så kan man benytte featuren med det samme.

Det sker dog ifølge Telia først, når IMS-platformen er fuldt etableret og gennemtestet i Norden og Baltikum.

- ”Det første, man som kunde vil mærke til IMS, vil være Voice over LTE, altså tale via 4G-nettet. Det betyder i praksis, at opkaldet etableres med det samme helt uden ventetid, og at lyden i samtalen er af højeste kvalitet. Vi forventer at lancere VoLTE kommercielt i Danmark til næste år, når vi har kvalitetssikret platformen ud fra de tests, vi laver lige nu,” siger Henrik Kofod.

For erhvervsdrivende betyder IMS, at det bliver lettere at udvikle løsninger, som kan bidrage til effektiviteten i virksomhederne. F.eks. vil det blive hurtigere og billigere at udvikle løsninger til web- og videokonferencer samt fildeling.

- Derfor er Voice over LTE en gamechanger

Mere til historien

IMS-platformen kører efter internationale standarder, hvilket har den fordel, at producenterne af smartphones kan integrere nye features direkte i deres produkter uden at tænke på kompatibiliteten.

5G har rundet skarpt hjørne hos 3 i Danmark

Data via en 5G-dataforbindelse er nu mere almindeligt end data via 3G, viser tal fra 3’s netværk.

(mere…)
Telia klar med ubegrænset adgang til C More

Eksisterende og nye kunder hos Telia kan glæde sig over, at de nu kan få ubegrænset adgang til C More - uden det koster ekstra.

(mere…)
Endelig! Pixel 7 til Danmark? Det tror vi!

Pixel 7 og Pixel 7 Pro er på vej. I år kommer Danmark endelig på landkortet. Det tror vi på!

(mere…)
TDC afliver gammel bekendt - så hurtigt går det

TDC slukker for 3G for at gøre plads til 4G og 5G.

(mere…)
Stabilt mobilnetværk er det vigtigste

Mobilbrugerne går ikke længere efter den skarpeste pris, men i højere grad efter et stabilt mobilnetværk. Det viser en ny undersøgelse.

(mere…)
Så billigt kan du købe en brugt iPhone

En brugt iPhone kan købes billigt og med 24 måneders reklamationsret. Se hvor meget du kan spare, hvis du køber en gennemtestet brugt iPhone.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
6 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram