Nu kan Chrome-browseren sende dig notifikationer

Med den nyeste version af Google Chrome til PC og mobil, er det muligt for hjemmesider at sende dig notifikationer.

Det har længe været kendt, at applikationers store fordel frem for mobiloptimerede hjemmesider, har været muligheden for push-notifikationer – det er nu slut. Med opdateringen til version 42 af Googles Chrome browser til PC, mobil og tablets, kan hjemmesideudviklere nu implementere en kode, der tillader hjemmesiden at sende notifikationer – dog kun med brugerens tilladelse. click internet keyboard tastatur

Når man som bruger besøger en hjemmeside med muligheden, vil man blive adviseret om funktionen. Godkendes anmodningen, vil man fremover modtage push-notifikationer, fuldstændig som var det en installeret applikation, der sendte dig den.

Betjen Chromecast med din TV-fjernbetjening

Det bliver muligt, at holde styr på hjemmesider med tilladelse til at sende notifikationer via browserens indstillinger. Det er også muligt for hjemmesider at sende notifikationer selvom din browser slet ikke er åben, eller det er længe siden den har været aktiv på telefonen.

Push-notifikationer via browseren vil i første omgang være tilgængelig via eBay, Facebook, Vice News og Product Hunt. Men det forventes at mange flere hjemmesider, vil implementere funktionen.

Test af Google Chromecast

Funktionen kræver HTML5-kodningen kaldet ”Service Worker”, som er tilgængelig på flere platforme, hvilket betyder, at andre browsere i fremtiden formentligt også vil komme med muligheden for push-notifikationer.

Muligheden for web-notifikationer har tidligere været begrænset til få udbyder, blandt andet Roost som vi på MereMobil.dk også har brugt. Medstifer af Roost, Tim Varner fortæller til The Verge, at notifikationer via browseren forventes at blive tilgængelig og udbredt hurtigt, når først flere browsere understøtter funktionen.

- ”Der kræves en temmelig høj grad af ekspertise, at udvikle web-notifikationer. Alle browsere går denne retning. Web-notifikationer bliver en standard kommunikation til hjemmesider ligesom det er for mobile apps, fortæller Tim Varner.

Danskerne er vilde med Chromecast – eksplosivt salg

Mere til historien

Det er i første omgang op til udvikleren af den enkelte hjemmeside, at definere hvilke notifikationer der skal sendes ud til brugerne. Dette kan for forbrugerne betyde en øgning af daglige notifikationer, specielt hvis det er fra hjemmesider man sjældent besøger og den enkelte hjemmeside har et højt notifikations-niveau.

Er krigen mellem 5G og fiber udsat?

For et år siden meldte teleselskabet 3 krig mod det kablede internet. Og var ikke i tvivl om, at “fremtidens internet er trådløst".

(mere…)
Netgear Orbi 960 test | Effektivt WiFi 6E mesh-netværk

TEST: Virkelig god Wi-Fi dækning i hele boligen og lynhurtige hastigheder. Jeg har prøvet Netgear Orbi 960.

(mere…)
Jeg har testet 5G internet fra 3

TEST: 5G-internet til hjemmet fra 3. Hvordan fungerer det? Jeg har testet 5G internet fra 3.

(mere…)
Så godt virker 5G internet fra Telia

TEST: Internet til hjemmet via 5G-router uden teknikerbesøg og gravearbejde. Lovende! …men virker det? Det har vi testet.

(mere…)
Internet via satellitter – hvad skal vi med det?

EP127: Internet til fjerne egne, videotransmission til kampfly og droner er over os. Bliv klogere på satellit-teknologien her.

(mere…)
Amazon vil konkurrere med Elon Musk

Trådløse internethastigheder med op til 1 Gbps bliver virkelighed, når Amazon er klar med deres konkurrent til Elon Musks Starlink.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
1 Kommentar
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram