Stor gennemgang: Se de fedeste Huawei P8 features

LONDON: Kom tæt på Huawei P8 og læs om de fedeste features og facts.

Huawei P8

Huawei P8 (Foto: MereMobil.dk)

Huawei præsenterede under stor mediebevågenhed den nye topmodel Huawei P8. Deres næste smartphone skal fortsætte kampen om danskernes lommer, en kamp som Huawei fortsat vinder i større og større omfang herhjemme.

Præsentationen, der mest af alt mindede om Samsung i gamle dage, hvor der ikke kunne fortælles nok om de nye features og funktioner i produktet, bragte mange spændende men også nye ting med sig.

Blandt andet kunne Huawei fortælle, at trods P8 blot er 6.4 mm tynd, er der intet kamera på bagsiden, der stikker ud fra resten af enheden – ”no bump” sagde Richard Yu, CEO for Huawei Consumer Buisness Group, mens et slideshow viste kameraets fremtræden på både iPhone 6 og Galaxy S6.

En anden men også flot præstation er Huaweis P8 skærmens hardware ratio, der ifølge dem selv er verdens højeste på hele 78,3 procent. Dertil kommer en metal til hardware ratio, på 94 procent. Skærmen på Huawei P8 kan fremvise 15 procent mere lys, med et strømforbrug der er 15 procent lavere end sin forgænger. Skærmen har en høj kontrast på 15.000:1.

Huawei P8s uni-body aluminium design har været gennem en bearbejdningsproces på 810 minutter, hvor enhedens design bliver udarbejdet af ét stykke metal. Igennem processen med at skabe P8, bliver enheden nano-behandlet, Huawei kalder P8 for ”Spill-resistant”, som mest af alt kan betegnes som modstandsdygtig overfor kort kontakt med vand.

Glasset der skal beskytte skærmen på Huawei P8, er af den nyeste type fra Corning, Gorilla Glass 4, som præsterer bedre end sin forgænger, specielt ved tab fra ”lomme-højde”.

Det der gemmer sig indeni

I Huawei P8 finder vi en processor på otte kerner fra producenten HiSilicon med navnet Kirin 930. Den yder op til 2.0 GHz på fire kerner, mens de resterende fire kerner kan klare op til 1.5 GHz. Den store processorkraft og lysstærke skærm er dog ikke noget, der får batteritiden til at svinde ind, lover Huawei. Op til halvanden dags brug ved normalt brugsmønster, og er man storforbruger (heavy-user) af sin smartphone, lover kineserne én hel dags batteritid.

I Huawei P8 introduceres der nye forbindelsesteknologier, udviklet af Huawei til at sikre bedre, stærkere og hurtigere netværksforbindelser til telefonen. Huawei Wifi+ vil altid forbinde til det hurtigste og bedste trådløse netværk, så længe det er et du tidligere har været koblet op på. Forbindelsen vil blive vurderet ud fra din Wi-Fi og lokations-historik.

Med Huawei Signal+ har man i P8 udviklet to antenner og indarbejdet dem i designet af enheden. Disse antenner fungerer som primær og sekundær, som telefonen selv skifter mellem for at finde det bedste netværkssignal fra din teleudbyder. Hvis f.eks. hånden blokerer for den ene antenne, skiftes automatisk til den anden.

Huawei har også sat fokus på bedre lydkvalitet i P8. Med hjælp fra en ny DSP Hi6402 lydprocessor, lover de høj lydstyrke af høj kvalitet. Dette kommer til sin ret via et ”Single box audio chamber”-design, lyder det fra producenten.

Kamera, kamera, kamera

Inden præsentationen af P8 lagde Huawei en video frem hvor budskabet tydede på at der i den nye enhed, vil være fokus på kamera-delen, hvilket viste sig at holde stik. I Huawei P8 gemmer der sig en 13 megapixels Sony-sensor, med en f/2.0 linse og optisk billedestabilisator. Men hvad specifikationerne ikke fortæller er nogle af kameraets egenskaber.

Blandt andet har den optiske billedestabilisator, en funktionsvinkel, hvor den frit kan bevæge sig uden at påvirke billede eller video på 1.2 grader. Sammenlignes der med iPhone 6 Plus, er det 100 procent større vinkelgrad, ifølge Huawei.

Det megen omtalte 13 megapixels kamera har, som den første i verden, ifølge Huawei, fået fuld RGBW-farver. Det betyder for kameraet, at det præsterer 32 procent højere lysstyrke under høje kontrastforhold, samt 78 procent mindre farvestøj under svage lysforhold.

Også nye software-funktioner har fundet vej til P8. Light-painting funktionen giver mulighed for, at følge et lys under mørke forhold og dermed ”tegne” et mønster. Det der faktisk sker er, at kameraets lukketid bliver sat meget højt for at fange og optage så meget lys så muligt, et senarie ofte brugt af fotografer til at fange billeder af billygter i nattens mørke – nu kan du det samme med Huawei P8.

Director-mode i P8s kamera, er helt ny og meget spændende. Her er det muligt via Wi-Fi at koble op til fire enheders kameraer sammen, hvoraf den ene blot skal være P8. Denne sammenkobling gør det muligt, at optage video fra fire forskellige vinkler, hvor P8 står for at modtage de tre andre kameraers optagelser, og samtidig med optagelserne kan de klippes sammen til én video med flere vinkler.

Huawei EMUI 3.1 brugerflade

Med Huawei P8 introduceres forbrugerne for en nyere version af selskabets brugerflade til Android kaldet EMUI 3.1. Forskellen fra den tidligere version 3.0, som er at finde på Huawei Mate 7, er ikke stor. Blandt nyhederne er rundere ikoner, ny design af notifikationsområdet samt en række nye temaer at vælge imellem. Dette påfund er for nyligt også blevet introduceret i Samsung Galaxy S6, hvor der ligesom i Huawei P8, kan hentes og vælges mellem et bredt udvalg af temaer.

Noget nyt og umiddelbart smart fra Huawei er en funktion de har valgt at kalde ”Knuckle Sense”. Med Knuckle Sense kan man med to hurtige tryk med én af sine knoer på skærmen, tage et skærmbillede og herefter tegne en firkant over det område man ønsker at beskære. Derefter kan det beskårede område hurtigt deles. Det er også muligt blot at tegne en firkant med sin kno, hvorefter et skærmbillede af det valgte område udarbejdes.

En tredje og mindst ligeså smart nyhed i EMUI 3.1 er ”Voice Wake-up”, hvor man med stemmen kan aktivere en ”her-er-jeg” funktion. Funktionen fungerer ved, at man optager et kalde-ord på telefonen – dette kalde ord kan så til hver en tid anvendes til, at finde P8 hvis den er blevet væk, eller hvis man har hænderne fyldt og ønsker at fortage et opkald. Funktionen er dog begrænset til amerikansk engelsk, britisk engelsk eller australsk engelsk.

Web-TV: Første kig på Huawei P8

P8 galleri med funktioner og facts

Mere til historien

Huawei P8 kommer med en række tilbehørsprodukter. Herhjemme bliver det i første omgang et ”sneak-peak”-cover vi får i handlen. Coveret har en udskæring på fronten, således man hurtig kan se klokken, dato, kalender eller andre små vigtige informationer, uden at tænde for hele skærmen.

Læs også:
Her er Huawei P8
Danske priser på Huawei P8

Apple får artige stryg af Huawei

Trods slutspurt på de nyere markeder, vil der forlade færre smartphones fra fabrikkerne i år, vurderer analysefirma.

(mere…)
Hvad har Huawei gang i?

Huawei har på egen hånd skabt telefoner med et 5G-chipset.

(mere…)
Mistanke: Huawei etablerer chipfabrikker med statsstøtte

Brancheorganisation mener, at den blacklistede kinesiske mobil- og teknologigigant Huawei omgår amerikanske sanktioner.

(mere…)
EU lukker Huawei og ZTE ude

Topleder i daværende TDC delte i bogstaveligste forstand seng med kinesisk tech-gigant, skriver velanset amerikansk medie.

(mere…)
Skal droppe Huawei-udstyr i fibernet

TDC Net må ikke længere anvende Huawei-udstyr i deres fibernet.

(mere…)
Huawei mistænkes (igen) for overvågning

Noget tyder på, at Huawei systematisk overvågede gæsterne på deres stand ved Mobile World Congress. Arrangøren ser med alvor på sagen.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram