Huawei P8 – alt om den nye topmodel

7

Huawei P8 er en ny stærk topmodel. Læs om P8 her.

Richard Yu, CEO, Huawei med Huawei P8.
Richard Yu, CEO, Huawei med Huawei P8.

Huawei P8 er navnet på den nyeste flagskibstelefon fra Huawei, som onsdag (15. april 2015) blev præsenteret ved en event i London.

Der er tale om en telefon med 5,2 tommer Full HD skærm (1080 x 1920) pixels, hvor overfladen er beskyttet af Gorilla Glass 3 fra Corning. Telefonen leveres med Android 5.0.2 Lollipop, hvor brugerfladen Emotion UI er lagt ned over. Den vigtige del af Emotion UI er, at alle ikonerne er trukket ud på forsiderne, som på iPhone, og ikke gemmer sig i en underliggende menu

Telefonen er skåret ud af ét stykke aluminium, og trækker dermed tanker hen på Apples iPhone-design.

huawei p8Huawei har, ifølge dem selv, løst udfordringerne omkring antennekvaliteten ved såkaldt Signal+ teknologi, som hele tiden forsøger, at forbinde telefonen til det stærkest mulige signal. Der sker via en dobbeltantenne.

Dykker den ene antenne i dækning fordi f.eks. en hånd blokerer, skiftes over på den anden antenne.

Web-TV: Sådan måles antenner i en smartphone

Kameraet er vigtigt

Som på alle andre telefoner er kameraet også vigtigt i P8. Opløsningen er på 13 megapixels, der er autofokus og LED fotolys. Frontkameraet er på 8 megapixels.

Huawei P8
Huawei P8

Brugeren kan, hvis det ønskes, selv indstille kameraets lukketid, og det giver spændende muligheder for kreativ fotografering. Når der arbejdes med lange lukketider, kan et form for stativ der kan stabilisere telefonen, være en fordel.

Huawei P8 har optisk billedstabilisator (OIS), som særligt ved fotografering i mørke omgivelser, og ved de lange lukketider, kan være en fordel når billedet også skal være skarpt. OIS’en i P8 kan justere op til 1,2 grader mod 0,6 grader på iPhone 6 Plus.

I P8 er der en selvstændig billedchip til efterbehandling, når fotoet er i kassen. I materialet kaldes det ”DSLR-level uafhængig billedprocessor”.

Huawei har lagt nogle billeder, taget med P8, på Instagram.

Derudover byder telefonen på 3 GB RAM, 16 GB indbygget hukommelse (der kan udvides med MicroSD-kort), GPS, Glonass og FM Radio.

Processoren kommer fra Huaweis egne rækker. HiSilicon Kirin 930 er en 64-bit quad-core processor. HiSilicon er i Kinas største producent af integrerede kredsløb, og er ejet af Huawei.

Batteri til hele dagen

Huawei lover en hel dags batteritid på batteriet med 2.680 mAh for heavy-users og 1,5 dage ved mere almindeligt brug.

I P8 er verdens første app-power firewall. Applikationer der ligger i baggrunden og usynligt dræner batteriet opdager software i P8, og kan blokere det. Gevinsten er i sagens natur bedre batteritid.

Blandt andre features i Huawei P8 er en smartere dialer, som særligt er anvendelig når du er i udlandet. Telefonen finder selv ud af, at du ikke er på hjemmenetværket, og søger selv om, at indsætte +45 foran opkald hjem.

Huawei P8 kommer til Danmark i farverne champagnehvid og grå. Salget starter i maj. Læs mere om danske priser på Huawei P8 her.

P8 galleri

Huawei P8 specifikationer

– Skærm: 5,2 tommer (1080 x 1920 pixels)
– CPU: Kirin 930 octa-core 64 bit, 2.0 GHz
– Batteri: 2.680 mAh
– Kamera: 13 megapixles (fotolys, autofokus, optisk billedstabilisator)
– Frontkamera: 8 megapixels
– 3 GB RAM
– Bluetooth 4.1 + LE
– Hukommelse: 16 GB indbygget
– MicroSD-kort mulighed: Ja
– Mål: 144.9 x 72.1 x 6.4 mm.
– Vægt: 144 gram
– System: Android 5.0 Lollipop med Emotion UI

Reklamevideo for Huawei P8

https://www.youtube.com/watch?v=WTmPGdmz4gM

Mere til historien

Huawei P8 findes også i en større version kaldet P8 Max hvor blandt andet skærmen er større. P8 Max kommer ikke i første omgang på det danske marked, oplyser Huawei. Om det sker på et senere tidspunkt vides aktuelt ikke.

Afprøv gratis lyd- og e-bøger

Prøv e- og lydbøger gratis i 40 dage. Klik her.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
7 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer