De første billeder taget med Huawei P8

Galleri: Vi har været ude og nyde forårsvejret og samtidig skudt en række billeder med den nye Huawei P8 – se dem her.

Huawei blev for få dage siden præsenteret under stor mediebevågenhed i London. MereMobil.dk var til stede under arrangementet, der undervejs havde stor fokus på kameraet i Huawei P8.

Huawei P8

Huawei P8

Netop kameraet ser i 2015 ud til, at have stor betydning i anmeldelserne af årets første topmodeller. Blandt andet duellen mellem Samsung Galaxy S6 og iPhone 6 Plus har fået meget omtale. Her har der umiddelbart ikke kunne tegnes en klar vinder, men nu er Huawei kommet ind fra sidelinjen.

Huawei P8 præsterer flotte specifikationer for sit primære kamera – 13 megapixels med ƒ/2.0 blænde, optisk billedestabilisering med op til 1,2 graders billedekorrektion, ifølge Huawei er det dobbelt op i forhold til iPhone 6, der præsterer 0,6 graders korrektion. Til at oplyse mørke omgivelser, sidder der en to-tone blitz, som på iPhone 6 og 6 Plus, som hjælper til at gøre billeder med fotolys mere realistiske i farveniveauet.

Men det er ikke kun de fysiske aspekter, der er med til at gøre kameraet i Huawei P8 opsigtsvækkende. Dens billede-processor lover Huawei er på DSLR-niveau. Dertil har Huawei muliggjort en række avancerede indstillingsmuligheder så både ISO, hvidbalance, eksponering, mætning, kontrast og lysstyrke kan justeres manuelt. Det er også muligt at motivspore, altså bede kameraet følge et motiv i bevægelse.

Noget rigtigt interessant ved kameraet i P8 er foto-programmet ”lysmaling”. Med lysmaling slået til, er det muligt at tage billeder i mørke omgivelser, med lys der bevæger sig. Mest kendt for disse type billeder er af trafik under mørke forhold, hvor man kan se bilernes lys danne et mønster eller streger på billedet. Dette er med P8 muligt, når funktionen ”lysmaling” vælges. I den endelige test af Huawei P8 kommer vi nærmere ind på denne funktion.

Læs mere om Huawei P8
Danske priser på Huawei P8

Sådan har vi taget billederne

Indtil nu har vi været ude og klipse billeder under mørke forhold, indendørs og i høj solskin. Billederne tager sig generelt rigtigt godt ud, om end de ofte bliver en smule overeksponeret, specielt i høj solskin, som de fleste billeder i galleriet herunder er taget i. Alle billederne er taget med kameraet på autoindstilling. Alt står som kameraet er opsat “ud af salgsæsken”.

Kameraet er ofte hurtig til at finde fokus og eksponering, og billederne kommer hurtigt i hus efter man har trykket på udløseren. Det er muligt at bruge volume-knapperne til at tage et billede, zoome eller finde fokus. Ligeledes er det muligt at trykke to gange hurtigt efter hinanden, på volumen ned, for at åbne kameraet og taget et billede, fra standby tilstand.

Web-TV: Første kig på Huawei P8

Galleri med billeder taget med Huawei P8

Mere til historien

Billederne herover er taget med Huawei P8 inden en større opdatering på 2,8 GB blev manuelt installeret på vores testenhed. Derfor vil vi vente med at lave en konklusion på kameraets formåen til at tage billeder – men blot understrege at de første indtryk er meget positive, og vi glæder os til at løfte sløret for den endelige anmeldelse af Huawei P8.

Læs også
De fedeste features i Huawei P8

Kameratest dumper Samsungs nye topmodel

Kameraet i Samsung Galaxy S24 Ultra er ikke ”all that”, det er konklusionen i en stor kameratest.

(mere…)
Den bedste kameratelefon 2023 – se listen

OVERBLIK: iPhone 15 Pro Max og iPhone 15 Pro er de bedste kameratelefoner i 2023, viser en stor mobilkameratest.

(mere…)
Apple får artige stryg af Huawei

Trods slutspurt på de nyere markeder, vil der forlade færre smartphones fra fabrikkerne i år, vurderer analysefirma.

(mere…)
iPhone 15 Pro Max har det bedste mobilkamera
(mere…)
Hvad har Huawei gang i?

Huawei har på egen hånd skabt telefoner med et 5G-chipset.

(mere…)
Mistanke: Huawei etablerer chipfabrikker med statsstøtte

Brancheorganisation mener, at den blacklistede kinesiske mobil- og teknologigigant Huawei omgår amerikanske sanktioner.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
3 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram