Sony opdaterer nu Xperia Z3 til Android 5.0 Lollipop

72

Android 5.0 Lollipop til Sony Xperia Z3 og Xperia Z3 Compact er nu frigivet. Norden er det første område der rulles ud i.

Sony Xperia Z3
Sony Xperia Z3 og Z3 Compact opdateres nu til Android 5.0 Lollipop

 

I sidste uge skrev vi om Xperia-kunder, hvor tålmodigheden omkring den lovede Lollipop-opdatering var ved at slippe op, men nu er der gode nyheder til Sony-folket.

Sony har netop annonceret, at udrulningen af Android 5.0 Lollipop nu er begyndt.

– ”Vi vil starte udrulningen i dag (16. marts 2015) til Xperia Z3 og Xperia Z3 Compact i de nordiske lande. De danske kunder vil således være blandt de første der modtager opgraderingen. Som altid vil timingen kunne variere lidt fra operatør til operatør. Alle brugere vil få en notifikation på mobilen, og det vil både være muligt at foretage opdateringen ”over the air” via wi-fi direkte på mobilen, eller ved at koble den til en PC og bruge PC Companion programmet, som findes på vores hjemmeside,” fortæller Morten Johansen, marketingschef hos Sony Mobile Danmark, til MereMobil.dk.

Forsinkelsen skyldes blandt andet den brede tilgængelighed af Android Lollipop til alle produkterne i Xperia Z-serien, hvor klargøringen af opdateringen har taget længere tid, end hvis der blot var tale om et par enkelte modeller.

Den oprindelige udmelding fra Sony var, at opdateringen til Z3’erne skulle være klar i begyndelsen af i år.

Brugeroplevelsen har været vigtigst

Opdatering til Xperia Z3.
Opdatering til Xperia Z3.

– ”Det vigtigste for os er, at opgraderingen giver en god brugeroplevelse og efter meget grundige interne tests, tror vi nu på, at vores Lollipop release vil give en stabil og konsistent brugeroplevelse, som matcher vores kvalitetsstandarder,” forklarer Morten Johansen.

Samsung har tidligere måtte trække Android 5.0-opdateringen til Galaxy S5 tilbage, på grund af for mange fejl. Om det ekstra arbejde med Lollipop hos Sony så fører til en perfekt brugeroplevelse fra førstedagen, må tiden vise. Samsung har efterfølgende frigivet en fejlrettet Android-opdatering til Galaxy S5.

De øvrige produkter i Xperia Z-serien vil Sony løbende udsende opdateringer til hen over foråret.

– ”Sandsynligvis er Xperia Z2, Xperia Z3 Tablet Compact og Xperia Z2 Tablet de næste modeller på listen, hvorefter resten vil følge løbende,” lyder det fra Sony.

Nyheder i opdateringen

Der er til Xperia Z3 og Xperia Z3 Compact en lang række nyheder i forbindelse med opdateringen til Android 5.0 Lollipop. Herunder får du de oplysninger, som Sony officielt har oplyst.

– Et nyt og mere strømlinet look, hvor fastholder Sonys minimalistiske tilgang til design og interface fastholdes.

– Nye tilpasningsmuligheder på notifikationer og lock screen, så brugerne kan få præcis den information, de ønsker.

– Multi—user profiler og ”gæst-tilstand”, så man f.eks. kan skabe sig en arbejds- og privatprofil, eller familien kan bruge samme mobil/tablet med forskellige profiler.

– Endnu mere målrettet business markedet, da man nu får adgang til Googles ”Android for work” ecosystem.

– Bedre styring af mobilens lager, da man meget nemt kan flytte content fra intern memory til SD kort, hvilket er specielt anvendeligt for mobiler med lidt mindre intern memory.

Mere til historien

Sony har fornyligt annonceret Sony Xperia M4 Aqua, en mellemklasse mobil til lige under 2.000 kroner uden abonnement. Denne telefon er født med Android 5.0 Lollipop.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
72 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer