TDC fordobler snart hastigheden på 4G

12

TDC og Huawei er snart klar til at fordoble datahastigheden i TDCs 4G netværk

TDC har sat ny hastighedsrekort på selskabets 4G netværk, og lige nu er forberedelserne til at rulle netværksforbedringen ud over hele landet, i fuld gang. Det skriver Business.dk.

TDC udskifter mobilmaster (Foto: TDC)
TDC udskifter mobilmaster (Foto: TDC)

Ifølge Businss.dk forventes TDC allerede inden sommerferien, at fordoble hastigheden i selskabets helt nye radionetværk, som er leveret af Huawei. I første omgang bliver det især de større byområder, som får glæde af fordoblingen af hastigheden.

– TDC tester Carrier Aggregation – op til 260 Mbit/s

– “I løbet af 2. kvartal ruller vi 300 megabit data i sekundet ud som højeste hastighed på mobilnettet, og til efteråret, formodentlig til november, kommer vi med op til 375 megabit i sekundet. TDC vil gøre Danmark til et af de førende lande på 4G-LTE-mobiltelefoni, og det sker hurtigere, end vi havde regnet med,” siger Kim Søgård Kristensen,TDCs netværksdirektør, til Berlingske.

Selve opgraderingen bliver en softwareopgradering af Huawei udstyret på TDCs master. Softwareopdateringen betyder, at TDC indfører Carrier Aggregation, som kan bundle frekvensbånd på både 800, 1800 og 2600 MHz sammen. I første omgang forventer TDC, at softwareopdateringen bliver rullet ud på omkring 20 procent af selskabets mobilmaster.

I teorien kan TDCs netværk levere downloadhastigheder på op til 300 Mbit/s, hvilket dog kræver en LTE Advanced smartphone med kategori 6 LTE modem.

– Hvad er carrier aggregation? Sådan bliver mobilnettet hurtigere

– “Det kan Samsungs Galaxy Alpha og nyere telefoner, og alle de telefoner, som nu præsenteres på Mobile World Congress kan det. Det vil nye iPhones også komme til, men gamle iPhones, gamle Samsung- og gamle Nokia-telefoner m.fl. kan ikke. Udviklingen og udskiftningen går imidlertid rigtigt stærkt. På en måned for nylig fik vi 100.000 nye telefoner på TDCs net, så selv om det i dag ikke er så mange, der kan bruge de nye muligheder, vil mængden stige i løbet af kort tid,” fortæller Kim Søgård Kristensen til Berlingske.

– TDCs 4G-net er hurtigst – men mindst belastet

Der er endnu højere hastigheder i vente, da TDC og Huawei allerede internt har testet højere datahastigheder på op til 444 Mbit/s. Dette kræver dog kategori 9 LTE modems, hvilket endnu ikke forventes kommercielt udbredt før 2016.

Mere til historien

Teleselskabet 3 har allerede lanceret 4G LTE med Carrier Aggregation, og TT-netværket (Telenor og Telia) forventes også at lancere funktionaliteten i løbet af 2015.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
12 Kommentarer
Ældste
Nyeste Flest stemmer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer