TDC fordobler snart hastigheden på 4G

TDC og Huawei er snart klar til at fordoble datahastigheden i TDCs 4G netværk

TDC har sat ny hastighedsrekort på selskabets 4G netværk, og lige nu er forberedelserne til at rulle netværksforbedringen ud over hele landet, i fuld gang. Det skriver Business.dk.

TDC udskifter mobilmaster (Foto: TDC)

TDC udskifter mobilmaster (Foto: TDC)

Ifølge Businss.dk forventes TDC allerede inden sommerferien, at fordoble hastigheden i selskabets helt nye radionetværk, som er leveret af Huawei. I første omgang bliver det især de større byområder, som får glæde af fordoblingen af hastigheden.

– TDC tester Carrier Aggregation – op til 260 Mbit/s

– “I løbet af 2. kvartal ruller vi 300 megabit data i sekundet ud som højeste hastighed på mobilnettet, og til efteråret, formodentlig til november, kommer vi med op til 375 megabit i sekundet. TDC vil gøre Danmark til et af de førende lande på 4G-LTE-mobiltelefoni, og det sker hurtigere, end vi havde regnet med,” siger Kim Søgård Kristensen,TDCs netværksdirektør, til Berlingske.

Selve opgraderingen bliver en softwareopgradering af Huawei udstyret på TDCs master. Softwareopdateringen betyder, at TDC indfører Carrier Aggregation, som kan bundle frekvensbånd på både 800, 1800 og 2600 MHz sammen. I første omgang forventer TDC, at softwareopdateringen bliver rullet ud på omkring 20 procent af selskabets mobilmaster.

I teorien kan TDCs netværk levere downloadhastigheder på op til 300 Mbit/s, hvilket dog kræver en LTE Advanced smartphone med kategori 6 LTE modem.

– Hvad er carrier aggregation? Sådan bliver mobilnettet hurtigere

– “Det kan Samsungs Galaxy Alpha og nyere telefoner, og alle de telefoner, som nu præsenteres på Mobile World Congress kan det. Det vil nye iPhones også komme til, men gamle iPhones, gamle Samsung- og gamle Nokia-telefoner m.fl. kan ikke. Udviklingen og udskiftningen går imidlertid rigtigt stærkt. På en måned for nylig fik vi 100.000 nye telefoner på TDCs net, så selv om det i dag ikke er så mange, der kan bruge de nye muligheder, vil mængden stige i løbet af kort tid,” fortæller Kim Søgård Kristensen til Berlingske.

– TDCs 4G-net er hurtigst – men mindst belastet

Der er endnu højere hastigheder i vente, da TDC og Huawei allerede internt har testet højere datahastigheder på op til 444 Mbit/s. Dette kræver dog kategori 9 LTE modems, hvilket endnu ikke forventes kommercielt udbredt før 2016.

Mere til historien

Teleselskabet 3 har allerede lanceret 4G LTE med Carrier Aggregation, og TT-netværket (Telenor og Telia) forventes også at lancere funktionaliteten i løbet af 2015.

Er TDC’s 10 Gbit/s forbindelse til private nødvendigt?

KOMMENTAR: Nu bliver jeg småsur! 10 Gbit/s er unødvendigt og udbyderen ikke fortæller kunderne hele historien om deres forbindelse.

(mere…)
Huawei har succes på elbilmarkedet

Samarbejdet mellem Seres og Huawei går rigtig godt og de sælger biler som aldrig før på det kinesiske marked.

(mere…)
Lukningen af fastnettet i Danmark starter til årsskiftet

TDC Net trækker ved årsskiftet de første stik til fastnettet i Danmark.

(mere…)
Huawei overhaler Samsung på foldbare smartphones

Samsung havde førstepladsen i 4. kvartal på markedet for foldbare smartphones, men det ligner at Huawei overhaler i 1. kvartal.

(mere…)
Teleselskaber lægger op til megafusion

De danske teleselskaber står foran store investeringer i forsyningssikkerhed og kritisk infrastruktur, mener topchef.

(mere…)
Mobilmaster spår om antallet af danskere på Christiansborg Slotsplads

I går fik Danmark en ny regent og mobilmasterne har hjulpet med, at finde antallet af danskere, der var mødt op på Christiansborg Slotsplads.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
12 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram