Microsoft Outlook på iPhone og Android skal prøves!

6

TIP: Outlook til iPhone og Android, Microsofts mailklient, bør du prøve. Integration af mail, filer i skyen, kontakter og kalender, er virkelig god.

microsoft-outlook-mobil_dMicrosoft har tidligere haft applikationen OWA (Outlook Web App) tilgængelig på iPhone og Android, men nu er der kommet en rigtig Outlook-applikation til begge platforme.

Outlook til iPhone og Android er tilmeld lanceret i udgaver til telefoner såvel som iPad og Android-tablets.

Der er tale om en særdeles potent mailklient, der sagtens kan erstatte de mailprogrammer, som telefonerne har indbygget fra producenten.

Outlook på mobilen integrerer ikke kun Microsofts mailadresser, men understøtter også Gmail, Exchange og Yahoo, så du kan samle flere mailadgange i samme program.

Vigtige mails i fokus

Microsoft har indbygget en automatisk sortering af mails i ”vigtige” og ”andre”, så det skulle blive lettere, at gennemskue de vigtigste blandt den syndflod af mails, som mange modtager hver eneste dag.

En række svirpbevægelser, som det kendes fra både Apple og Googles mailprogrammer, har også fundet vej til Outlook. Ved at trække maillinjen mod venstre, kan mailen eksempelvis arkiveres. Holdes på linjen kommer yderligere funktioner frem, som ”sæt flag”, ”flyt til mappe” m.fl.

I applikationens indstillinger kan svirpmulighederne ændres. Arkiver kan eksempelvis være Flyt, Slet eller Marker som læst/ulæst. Det er op til brugeren, hvordan det skal fungere.

Kalenderen og kontaktpersoner er også en del af Outlook-applikationen, og på hver enkelt mailkonto kan der tildeles særskilte afsendersignaturer.

Microsoft Office er klar til Android tablets
Brug Office-pakken gratis på iPad

Vedhæft store filer

En vældig smart detalje er, at mailindbakken screenes for vedhæftede filer, der placeres i fanen ”Filer”. Dermed skal der ikke ledes længe, når en fil skal findes, efter modtagelsen.

Fildelen sammenbinder Onedrive, Google Drev og Dropbox som en del af miljøet, hvorfra filer også kan findes, og vedhæftes i mails. Det gælder også for store filer.

Der kan søges i filerne på tværs af de forskellige tjenester, og det er dermed utrolig let, at finde et dokument, nærmest uanset på hvilken cloud-service den måtte være placeret.

Personerne du kommunikerer mest med, placeres i prioriteret rækkefølge under ”Person”-fanen. Når kontakten vælges, vises straks de seneste mails til/fra personen samt møder og vedhæftede filer.

Ny Outlook til Mac er endelig klar

Konklusion: Outlook er seriøst lækker

Microsoft har virkelig skabt en fremragende Outlook klient til smartphones og tablets, og den overhaler på flere punkter, de indbyggede applikationer på telefonen eller ens tablet.

Når det kommer til mailhåndtering har Microsoft Outlook siden 1997 været foretrukket af mange, og nu lader det til Microsoft på mobilplatformene, lader deres knowhow omkring mails smitte af på fremtidens mailbruger, der ikke sidder foran en desktop-maskine, men hele tiden er på farten.

Jeg har nu brugt Outlook på mobilen over en kortere periode, og den har allerede erstattet, hvad jeg tidligere har brugt – der typisk har været de medfølgende apps på telefonen.

Det er naturligvis ikke sikkert, at Outlook i sin mobile version, passer til dit behov, men jeg synes bestemt det er et forsøg værd, at tjekke mulighederne ud.

Link: Outlook for iOS
Link: Microsoft Outlook til Android

Screenshots af Outlook

Mere til historien

Den første store Outlook-klient til computeren kom i januar 1997, Outlook 97. Siden har adskillige varianter set dagens lys.

Læs også:
Tip til Outlook: Bedre sammenhæng i mødedagen

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
6 Kommentarer
Ældste
Nyeste Flest stemmer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer