Nu loves igen bedre dækning i togene

Ny lovning fra regeringen, DSB, Ariva og teleselskaberne skal sætte skub i bedre mobildækning i landets tog.

Vi har hørt fuglene synge denne salme mange gange. De danske teleselskaber, DSB og politikerne har i mange år råbt op og lovet bedre mobildækning på de danske skinner, men indtil nu, primo 2015, er meget lidt sket på området. Tog internet DSB

Snakken om bedre mobildækning i togene går helt tilbage til 2011, mens internetdækning har været omtalt helt tilbage til 2008. Ingen af delene ser endnu ud til at opfylde passagernes krav, selvom både politikere, togselskaberne og teleselskaberne flere gange har lovet bedring på områderne.

Det er teleselskabernes skyld – eller er det?

Nu er et nyt skridt i sagen taget. Ifølge Politiken.dk er der afsat 100 millioner kroner til bedre mobildækning på de danske togstrækninger. De 100 millioner skal være med til at dække en del af det endnu ukendte trecifrede millionbeløb, som det tre år lange projekt forventes at løbe op i.

Projektet indeholder tre vigtige skridt for at tilbyde de danske pendlere en problemfri dækning. Først skal der i togene installeres repetere, enheder der opfanger og forstærker det mobile signal. Dernæst skal der opsættes flere mobilmaster langs skinnerne, for til slut at opsætte et trådløst netværk i alle tog og på alle stationer, gratis tilgængeligt for pendlerne. Sidstnævnte skal først i udbud, hvilket kan tage lang tid.

Lang udsigt til bedre internet i de danske toge

I Teleindustrien, teleselskabernes brancheorganisation, er man glad for den nye aftale, der skal sikre bedre mobildækning.

– ”Vi går konstruktivt og positivt ind i det videre arbejde og håber på, at enigheden hurtigt udmønter sig i konkrete aftaler", siger Jakob Willer, direktør for Teleindustrien.

Den nye aftale er blandt de første små skridt om bedre dækning. Der mangler stadig at blive udarbejdet konkrete kontrakter mellem de individuelle partnere, men det får ikke teleanalytiker Torben Rune fra Netplan, til at frygte for endnu flere tomme løfter, han tror på bedre resultater.

- ”Dels er det en bredere kreds af parter, dels er der flere penge, dels er behovet større end nogensinde. Måske er især det sidste ganske betydningsfuldt”, siger han til Politiken.dk.

Hvis du vil vide mere om hvordan teleselskaberne arbejder bag kulisserne, så lyt til vores podcast hvor Jakob Willer fra TI, tager os med bag facaden.

Mere til historien

De første skridt til aftalen blev allerede taget i januar 2014 hvor regeringen med SF, Enhedslisten og Dansk Folkeparti tog beslutningen om, at uddele de 100 millioner fra togfonden til projektet. Det kan derfor undre pendlere med skepsis over for projektet, at det har taget ét helt år, at når frem til blot en nyhed i de danske medier, uden egentlige resultateter på området.

Stabilt mobilnetværk er det vigtigste

Mobilbrugerne går ikke længere efter den skarpeste pris, men i højere grad efter et stabilt mobilnetværk. Det viser en ny undersøgelse.

(mere…)
CBB vinder atter prisen for Danmarks mest tilfredse mobilkunder

For tredje gang i træk har CBB Mobil vundet prisen for mobilbranchens mest tilfredse og loyale kunder.

(mere…)
TDC tvinger Fastspeed til prisstigninger

Fastspeed har netop sendt et brev ud til deres kunder, hvor de oplyser, prisen stiger på 1000/100 Mbit/s bredbåndsforbindelsen.

(mere…)
Første kig på Nighthawk RAXE500 - WiFi 6E gaming- og streamingrouter

VIDEO: En kraftig router med WIFi 6E til entusiasterne. Her er mit første kig på Netgear Nighthawk RAXE500.

(mere…)
Waoo er endnu engang kåret for bedst internet

Waoo sætter rekord igen. Waoo er nemlig for 11. år i træk blevet kåret til "bedste internet" i Loyality Groups årlige undersøgelse Branche Index Internet 2022.

(mere…)
Corona har fremmet digitaliseringen

En ny rapport fra Danmarks Statistik viser, at perioden med coronanedlukninger m.m. har fremmet digitaliseringen hos danskerne.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram