Nu loves igen bedre dækning i togene

Ny lovning fra regeringen, DSB, Ariva og teleselskaberne skal sætte skub i bedre mobildækning i landets tog.

Vi har hørt fuglene synge denne salme mange gange. De danske teleselskaber, DSB og politikerne har i mange år råbt op og lovet bedre mobildækning på de danske skinner, men indtil nu, primo 2015, er meget lidt sket på området. Tog internet DSB

Snakken om bedre mobildækning i togene går helt tilbage til 2011, mens internetdækning har været omtalt helt tilbage til 2008. Ingen af delene ser endnu ud til at opfylde passagernes krav, selvom både politikere, togselskaberne og teleselskaberne flere gange har lovet bedring på områderne.

Det er teleselskabernes skyld – eller er det?

Nu er et nyt skridt i sagen taget. Ifølge Politiken.dk er der afsat 100 millioner kroner til bedre mobildækning på de danske togstrækninger. De 100 millioner skal være med til at dække en del af det endnu ukendte trecifrede millionbeløb, som det tre år lange projekt forventes at løbe op i.

Projektet indeholder tre vigtige skridt for at tilbyde de danske pendlere en problemfri dækning. Først skal der i togene installeres repetere, enheder der opfanger og forstærker det mobile signal. Dernæst skal der opsættes flere mobilmaster langs skinnerne, for til slut at opsætte et trådløst netværk i alle tog og på alle stationer, gratis tilgængeligt for pendlerne. Sidstnævnte skal først i udbud, hvilket kan tage lang tid.

Lang udsigt til bedre internet i de danske toge

I Teleindustrien, teleselskabernes brancheorganisation, er man glad for den nye aftale, der skal sikre bedre mobildækning.

– ”Vi går konstruktivt og positivt ind i det videre arbejde og håber på, at enigheden hurtigt udmønter sig i konkrete aftaler", siger Jakob Willer, direktør for Teleindustrien.

Den nye aftale er blandt de første små skridt om bedre dækning. Der mangler stadig at blive udarbejdet konkrete kontrakter mellem de individuelle partnere, men det får ikke teleanalytiker Torben Rune fra Netplan, til at frygte for endnu flere tomme løfter, han tror på bedre resultater.

- ”Dels er det en bredere kreds af parter, dels er der flere penge, dels er behovet større end nogensinde. Måske er især det sidste ganske betydningsfuldt”, siger han til Politiken.dk.

Hvis du vil vide mere om hvordan teleselskaberne arbejder bag kulisserne, så lyt til vores podcast hvor Jakob Willer fra TI, tager os med bag facaden.

Mere til historien

De første skridt til aftalen blev allerede taget i januar 2014 hvor regeringen med SF, Enhedslisten og Dansk Folkeparti tog beslutningen om, at uddele de 100 millioner fra togfonden til projektet. Det kan derfor undre pendlere med skepsis over for projektet, at det har taget ét helt år, at når frem til blot en nyhed i de danske medier, uden egentlige resultateter på området.

Nest WiFi Pro test | godt til de fleste

TEST: En enkel og pålidelig netværksløsning til Wi-Fi i de fleste boliger. Her er mine erfaringer med Nest WiFi Pro.

(mere…)
3-direktør: Danmark har kun brug for to mobilnetværk

Tre landsdækkende mobilnetværk til 5,8 millioner mobilkunder er for meget, mener 3’s direktør.

(mere…)
DSB dropper check-ind med mobilen

DSB kommer ikke med check-ind i DSB-appen - funktionen droppes. Check-ind gjorde det muligt at bruge telefonen som rejsekort.

(mere…)
5G har rundet skarpt hjørne hos 3 i Danmark

Data via en 5G-dataforbindelse er nu mere almindeligt end data via 3G, viser tal fra 3’s netværk.

(mere…)
Nuuday i krig med 3: 5G bliver aldrig så godt som fiber

Nuudays topchef nærmest aflyser 5G-krigen og spår, at danskerne også i fremtiden vil vælge fiberforbindelser.

(mere…)
Teleselskabet 3 har tiltrukket over 5.000 nye kunder

KORT NYT: Årets tredje kvartal har været godt for teleselskabet 3, som har haft succes med at tiltrække mere end 5.000 nye kunder.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram